Лек с джинджифил, чесън и мед за 8 чести болежки

20.07.2016
Спасете се от главоболието, зъбобола, газовете и лошото храносмилане с 3 съставки

Натуралните средства и домашните лекове добиват все по-голяма популярност в наши дни. Всеки човек е изправен пред задачата да се пребори с някои често срещани болежки и здравословни проблеми. Този тип лекове се характеризират със сходни свойства с тези на обичайните лекарства. Разликата е, че не провокират появата на нежелани странични ефекти. Лечебните свойства на много натурални продукти (например джинджифил, чесън и мед) са използвани от векове с цел предпазване и лечение на различни заболявания и подобряване на общото здравословно състояние.

Подобни традиционни средства се радват на популярност в цял свят, а полезните им свойства са потвърдени от редица научни изследвания.

Точно такъв е случаят на този лек с джинджифил, чесън и мед. Той представлява комбинация от натурални съставки, която е отлично средство за лечение на често срещани болежки в наши дни.

Какво представлява лекът с джинджифил, чесън и мед?

джинджифил, чесън и мед

Това мощно натурално средство съчетава лечебните свойства на джинджифила, чесъна и меда, а също така и на други съставки, например ябълков оцет.

Всеки един от горепосочените продукти притежава противовъзпалителни и антиоксидантни свойства, които предпазват човека от редица здравословни проблеми и ги лекуват конкретно при:

  • Артрит
  • Астма
  • Високо кръвно налягане
  • Висок холестерол
  • Газове и лошо храносмилане
  • Главоболие
  • Проблеми с циркулацията на кръвта и сърцето
  • Хемороиди
  • Проблеми с кожата, например акне
  • Зъбобол
  • Затлъстяване
  • Стомашни язви

Благодарение на високата си хранителна стойност тази комбинация се смята за отличен еликсир, който гарантира дълголетие. Той защитава тялото от редица общоизвестни „убийци“, които могат да провокират развитието на сериозни заболявания.

Прочетете и: Лечебните свойства на джинджифила

натурален лек сд джинджифил, чесън и мед

В един от своите дневници за натурални лекарства, д-р Хан Лен Цао се позовава на изследване, по време на което лекува пациенти с комбинацията джинджифил, чесън и мед по време на пост. За по-малко от седмица пациентите показват значително понижаване на нивото на кръвното налягане и нивото на холестерола в кръвта.

Емилио Стефан, италиански диетолог, казва, че това изследване сочи, че няма съмнение, че чесънът, медът и ябълковият оцет са част от природните „магични“ храни.

Всички съставки в тази рецепта сами по себе си представляват изключително полезни храни, които са способни да донесат облекчение при редица здравословни проблеми, например болка в ставите, провокирана от артрит.

Изследванията потвърждават, че всички те редуцират възпалението в тялото, а знаем, че то е сред основните проблеми, свързани с развитието на редица заболявания и хронични състояния.

Препоръчваме ви да прочетете и: Страхотни натурални средства при болка в ставите

Как да приготвите това натурално средство?

домашна лечебна рецепта с джинджифил, чесън и мед

Тази рецепта е лесна за приготвяне. Всичките съставки можете да намерите в местния магазин.

Съставки:

  • ½ чаша лимонов сок (125 мл.)
  • ½ чаша сок от джинджифил (125 мл.)
  • 25 скилидки чесън
  • 1 чаша ябълков оцет (250 мл.)
  • 1 чаша чист пчелен мед (340 гр.)

Начин на приготовление:

  • Смесете лимоновия сок със сока от джинджифил в подходяща купа.
  • Намачкайте скилидките чесън. Сложете ги в блендер, заедно със соковете.
  • Разбъркайте добре.
  • Налейте чашата оцет и чашата с пчелен мед.
  • Блендирайте. Щом сте готови, налейте получената смес в стъклен буркан. Съхранявайте в хладилник за поне 5 седмици, преди да пристъпите към консумацията на натуралното средство.

Дозировка

  • За да извлечете полза от това средство с цел профилактика срещу заболяване, препоръчително е да смесвате 2 супени лъжици от него с чаша топла вода или сок.
  • Можете да консумирате тази доза 2 пъти дневно. Задължително единият от двата пъти трябва да бъде вечерно време, около час след последното хранене за деня.

8 често срещани болежки, които това средство ще излекува

  • Акне или пъпки: Нанесете малко от сместа върху засегнатата зона, използвайки памучен тампон.
  • Артрит: Консумирайте първата доза сутринта, а втората – преди сън.
  • Астма: Консумирайте 1 чаена лъжица от това удивително лечебно средство на празен стомах преди закуска.
  • Рак: За да се предпазите от това заболяване, използвайте двойно количество чесън. Консумирайте по 2 чаени лъжици 3 пъти дневно.
  • Високо кръвно налягане: Променете рецептата по следния начин:
  • 2 чаша вода (250 мл.)
  • 18 скилидки чесън
  • 2 супени лъжици ябълков оцет (30 мл.)
  • 3 супени лъжици пчелен мед (75 гр.)

Пригответе тази смес по посочения по-горен начин. След това я загрейте на слаб огън за половин час. Оставете средството да се охлади. Консумирайте по 3 супени лъжици дневно.

  • Висок холестерол: Разтворете 1 супена лъжица от сместа в чаша вода и консумирайте преди всяко хранене, 3 пъти дневно.
  • Сърдечно заболяване: Пригответе рецептата за високо кръвно налягане. Консумирайте по половин чаша от сместа 3 пъти дневно.
  • Газове или лошо храносмилане: Разтворете 2 супени лъжици от сместа в чаша вода. Загрейте я до температура, сходна с тази на чай или кафе. Консумирайте при поява на първите симптоми за наличието на проблем.

 

  • Andualem, B. (2013). Combined antibacterial activity of stingless bee (Apis mellipodae) honey and garlic (Allium sativum) extracts against standard and clinical pathogenic bacteria. Asian Pacific journal of tropical biomedicine, 3(9), 725.
  • Lu, X., Rasco, B. A., Jabal, J. M., Aston, D. E., Lin, M., & Konkel, M. E. (2011). Investigating antibacterial mechanisms of garlic (Allium sativum) concentrate and garlic-derived organosulfur compounds on Campylobacter jejuni using FT-IR spectroscopy, Raman spectroscopy and electron microscope. Applied and environmental microbiology, AEM-02845.
  • Mandal MD, et al. (2011). Honey: Its medicinal property and antibacterial activity. DOI: dx.doi.org/10.1016%2FS2221-1691(11)60016-6
  • Zhang L, et al. (2013). Anti-fungal and anti-bacterial activities of ethanol extracts of selected traditional Chinese medicinal herbs. DOI: doi.org/10.1016/S1995-7645(13)60117-0