Какво е homefullness и какви са ползите от този тренд?

Научете за тенденцията homefullness в декорацията, която се стреми да подобри жилищните пространства за максимално удовлетворение и комфорт.
Какво е homefullness и какви са ползите от този тренд?

Написано от Maria Fernanda Ramirez Ramos

Последна актуализация: 21 юли, 2023

Няма нищо по-хубаво от това да се върнете у дома след ден навън, за да си починете и да се отпуснете. Следователно всеки дом трябва да бъде място, където членовете на семейството да се чувстват комфортно, безопасно и спокойно. В тази връзка се появи нова тенденция, която се стреми да засили това усещане за удоволствие и благополучие. Чували ли сте за homefullness?

При декорирането на дома традиционно се вземат предвид много фактори по отношение на функционалността и естетиката. През последните години обаче бяха приети стилове на декориране, чиято цел е да насърчат умственото и емоционалното благополучие. В този смисъл homefulness има интересно предложение. Тук ви разказваме всичко по темата.

Какво е homefullness?

Homefullness е една от декоративните тенденции, която набра повече сила през 2022 г. и която със сигурност ще продължи да се прилага през следващите години. Има своето вдъхновение в mindfulness, метод, който се стреми да упражнява внимание, в насладата от тук и сега. Става дума за пълното осъзнаване на това, което ни заобикаля. Стреми се да насърчава спокойствието и благополучието.

Според институцията St. Hutt Center homefullness е дума, която означава „усещането за сигурност, контрол и увереност, което идва с това да имаш място, което да наречеш дом. Става дума за онази радост, която подкрепя израза „дом, сладък дом“; това пространство където можем да бъдем себе си, да имаме уединение и най-ценните си предмети, както и най-добрите спомени и любими хора.

За тази цел тази тенденция има за цел да подобри усещането за уелнес, релаксация, спокойствие и сигурност в жилищните пространства. Става въпрос за превръщането на дома в убежище на спокойствие и комфорт. Което ни позволява да се освободим от стреса и да се чувстваме напълно спокойни и комфортно.

Приложен към декорацията, този стил се стреми чрез елементите, цветовете и формите, които изграждат дома, да се генерират хармонични пространства, които създават усещане за уют и спокойствие.

Домашен декор
Homefullness предлага да украсите дома с природни елементи, които вдъхват релакс и спокойствие.

Ползите от този стил на декориране

Homefullness е свързано с редица предимства. На първо място, ясно е, че да се чувстваш спокоен и да се наслаждаваш на пространството е положително нещо. Наличието на среда, в която да се чувствате сигурни, спокойни и удобно, благоприятства добрата почивка. Помага за намаляване нивата на стрес и насърчава релаксацията.

От друга страна, когато имате дом, проектиран да създава комфорта и правилното функциониране на къщата, е много по-лесно да се грижите за здравето си. Елементите, които благоприятстват ергономията, почивката и релаксацията ще допринесат за поддържане на добро физическо и психическо състояние.

Всъщност това е стил на декорация, който се грижи за детайлите, свързани с температурата, вл%D


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.