Как естествено да премахнем черните точки

Пасирайте зрял домат и смесете със сока от алое. Нанесете сместа върху лицето и оставете да престои 20 минути
Как естествено да премахнем черните точки

Написано от Daniela Echeverri Castro

Последна актуализация: 26 август, 2022

Черните точки са много често срещан проблем с кожата. Те са склонни да се появяват по-често при мазна, отколкото при суха кожа. Причината е, че възникват, когато мазнините се втвърдят в порите, запушени от недостатъчно или недобро измиване на лицето. Черният им цвят се дължи на факта, че външният слой на кожата се окислява, когато е изложен на въздух.

Обикновено черните точки се появяват по лицето, особено около носа и са склонни да бъдат много забележими. За щастие, съществуват начини за естествено премахване на черните точки, които са не само евтини, но също така лесни и ефикасни!

Козметични процедури за лечение, предотвратяване и премахване на черните точки

За да премахнете черните точки и да се уверите, че няма да се появят отново, е необходимо да поддържате специални процедури за красота, които ще гарантират дълбоко почистване на лицето и ще хидратират кожата. Продължавайте да четете и ще ви разкрием всички стъпки, които трябва да се следват ежедневно, за да предотвратите появата на черни точки и да се насладите на по-сияйна кожа.

Почистване

Първата стъпка към премахването им е дълбоко почистване на кожата и освобождаването ѝ от замърсявания. За да почистите добре лицето, трябва или да приготвите домашна лицева маска или да използвате лицеви продукти за почистване.

Нужни са ви следните продукти за приготвянето на домашна маска за лице:

 • 1 супена лъжица овесени ядки
 • 1 супена лъжица кисело мляко
 • 1 супена лъжица сок от моркови
 • 1 чаена лъжичка зехтин

Какво трябва да направите?

Смесете съставките, докато се образува паста. Нанесете я върху лицето, оставете в продължение на 15 минути, и изплакнете обилно със студена вода.

Ексфолиация

естествено премахване на черните точки

За да се направите тази процедура за красота, важно е да ексфолирате кожата, за да се отървете от мъртвите клетки, които остават. Добре е да го прилагате 2 или 3 пъти седмично, за да поддържате чиста и здрава кожа.

Нужни са ви:

 • 1 узрял банан
 • 2 супени лъжици грубо смляна захар
 • 1 чаена лъжичка бадемово масло

Как да я приготвим?

Смесете съставките и образувайте гъста паста. Нанесете върху кожата, масажирайте с кръгови движения в продължение на няколко минути.

Тонизиране

тонизиране - премахнете черните точки

След като се освободите от нечистотиите, може да приготвите домашен тоник за получаване на 100% чиста и мека кожа.

Нужни са ви:

 • 1 краставица
 • 1/2 литър вода

Как да я приготвим?

Краставицата е отлична за възстановяване, хидратиране и съживяване на кожата. Благодарение на своите свързващи качества, тя е чудесна за премахване на примесите и излишните мазнини от кожата.

За да приготвите този тоник за кожата, трябва да нарежете 1 краставица на филийки и да я добавите към съд с 1/2 литър вода. Оставете да вари в продължение на 30 минути, след това да се утаи и нанесете върху кожата с памучен тампон.

Домашно приготвени маски за премахване на черни точки

След като кожата е била почистена правилно, лицето ще бъде готово за третиране, особено за премахването на неприятните черни точки. Следните домашно приготвени маски са страхотни за справяне с този проблем, и ако следвате тази ежедневна процедура за красота, те вече няма да бъдат проблем.

Маска от ананас за лице

Маска от ананас за лице срещу чените точки

Тази маска е подходяща за всеки тип кожа, тъй като ананасът има свързващи и хидратиращи свойства, и помагат да затворите порите, които задържат черните точки.

Нужни са ви:

 • 1/2 чаша натурален сок от ананас
 • 1 супена лъжица мед

Как да я приготвим?

Смесете двете съставки добре и нанесете върху лицето. Оставете за 15 минути и изплакнете със студена вода.

Маска за лице с алое и домат

С нея ще бъдете в състояние да премахнете излишните мазнини и агенти, които влияят върху формирането на черни точки. Хидратиращите ѝ свойства спомагат за мекотата на кожата, правят я гладка и без дефекти.

Нужни са ви:

 • 1 зрял домат
 • 1 листо от алое

Как да я приготвим?

Пасирайте доматите много добре и ги смесете с пулпата от листото алое. Нанесете сместа върху кожата и я оставете да попие върху лицето за 20 минути.

Може да ви заинтересува ...
Как да направите ленти за почистване на носа от черни точки
Здраве и Красота
Прочетете го в Здраве и Красота
Как да направите ленти за почистване на носа от черни точки

Страдате от черни точки по носа? Използвайте това натурално средство, за да ги елиминирате. То е 100% натурално и изпитано във времето. • Du, W., & Avena-Bustillos, R. (2011). Antimicrobial volatile essential oils in edible films for food safety. Science against Microbial Pathogens: Communicating Current Research and Technological Advances”, A. Mendez-Vilas (Ed.). https://doi.org/10.1515/flin.2000.34.1-2.85
 • Bährle-Rapp, M. (2010). Tomate. In Springer Lexikon Kosmetik und Körperpflege. https://doi.org/10.1007/978-3-540-71095-0_10594
 • Palacios, D. (2000). PIÑA. CONFERENCIA DE LAS NACIONES UNIDAS SOBRE COMERCIO Y DESARROLLO.
 • Prohens, J., Ruiz, J. J., & Nuez, F. (1996). The pepino (Solanum muricatum, Solanaceae): A “new” crop with a history. Economic Botany. https://doi.org/10.1007/BF02866518

Съдържанието на тази публикация е само с информативна цел. По никакъв начин не може да служат за улесняване или заместване на диагнози, лечения или съвети от професионалист. Консултирайте се с доверения си специалист, ако имате съмнения или търсите одобрението му преди да започнете всяка една процедура.