Как да си направим пикник у дома

Един различен и забавен план да се насладите на лека закуска или храна с любимите си хора е да си направите пикник у дома. Тази дейност е много лесна и бюджетна. Тук ще споделим няколко съвета с вас!
Как да си направим пикник у дома

Написано от Jhovana Margarita Pineda Suarez

Последна актуализация: 25 август, 2022

Пикник у дома е прост и забавен начин да споделите малко време със семейството, приятелите, партньора или себе си. Освен това е многостранна дейност, защото можете да изберете за целта всеки ъгъл от дома си. Независимо дали става дума за вашата спалня, всекидневна или вашия двор, всичко е подходящо!

Следователно, не е нужно да излизате, за да търсите място на открито в парк. Можете да разстелете няколко одеяла на земята, да си донесете закуски и да поканите семейството или приятелите си.

Много е практично, когато искате да се преборите със скуката и да опитате неща, различни от гледането на сериали или филми. В същото време с това занимание можете да се насладите на слънчев следобед, без да излизате.

Искате ли да знаете как да си направите пикник у дома?

Прочетете следващите редове!

Съвети за организиране на пикник у дома

Едно от предимствата на пикника е, че можете да се насладите на хубава храна в компанията на вашето семейство и приятели. Можете дори да изненадате партньора си с пикник по случай годишнина или да си организирате среща със себе си.

Освен това, това е евтина и творческа дейност, която не изисква излизане, за да споделите качествено време с любимите си хора. Въпреки това, когато си правите пикник у дома, трябва да имате предвид следните препоръки.

1. Потърсете удобно място

Мястото, което изберете, е основен елемент за организиране на пикник у дома. Затова се опитайте да намерите топло и голямо пространство, което е на открито. Например двора, терасата или балкона.

Ако обаче искате да го направите в дъждовен ден или нямате открито пространство у дома, не се притеснявайте. В този случай дневната е най-добрият ви вариант.

Балкон с маса и столове и пейка.
Балконите и терасите са идеални за хранене навън, ако няма дъжд.

2. Използвайте одеяла за вашия пикник у дома

Независимо дали правите пикник на земята или върху тревата в задния двор, необходими са няколко одеяла или покривки, за да се чувствате комфортно. По същия начин можете да съберете някои възглавници, за да легнете и да гледате филм или облаците в небето.

3. Носете си хубава книга

Представете си, че се наслаждавате на страниците, които толкова обичате, с добра храна. Ако планирате този пикник като време, което да прекарате със себе си, тогава можете да изберете компанията на книга. Страхотното четиво ви позволява да разгърнете въображението и креативността си. В същото време четенето ви дава нови знания.

4. Включете настолни игри във вашия пикник у дома

Искате ли да добавите малко забавление към вашия пикник? Опитайте някои забавни настолни игри! Този план е идеален за семейството и приятелите ви. Някои игри, от които можете да избирате, са карти, монополи или Jenga. Така че се забавлявайте!

5. Пригответе си нещо вкусно

Храната е най-важната част от пикника. Затова можете да приготвите прости ястия, като сандвичи и пица, или по-сложни ястия, като лазаня. Можете също да заложите на десерти или закуски – да се захващаме за работа!

6. Добавете напитки според времето

Има разнообразие от напитки, които можете да включите, за да направите тази дейност още по-приятна. Все пак имайте предвид времето на провеждане на пикника.

Ако е студено, кафето или горещият чай са страхотни опции. Докато ако времето е горещо, можете да изберете безалкохолна напитка, сок или студен чай. Разполагате и с алтернативата да направите вкусни коктейли за вечерта.

7. Избягвайте пластмасата

За да поднесете храната, препоръчително е да използвате чинии, чаши и прибори за многократна употреба. По този начин намалявате използването на пластмаса и замърсяването на околната среда. Не забравяйте, че пластмасата се превръща в малки фрагменти, които трупват токсични вещества.

8. Използвайте декорации за вашия пикник

За тази целта можете да добавите цветя, за да осигурите различно докосване. Друг начин за украса е да направите изкуствен огън с коледни лампички и камъни, които намерите в двора си.

Идеални идеи за храна за пикник у дома

Без съмнение, задължителен елемент на пикника е емблематичната кошница за пикник. И едно предимство, че сте вкъщи е че можете да използвате собствените си прибори и да импровизирате някои вкусни домашно приготвени ястия.

Всъщност дори не е нужно да приготвяте сложни рецепти. Не забравяйте, че по-малкото е повече и едно простичко ястие е достатъчно. Ето защо искаме да ви предложим 6 варианта на храна за пикник у дома. Запишете ги!

  • Сандвичи със сирене: Сандвичите са много често срещани, когато става въпрос за приготвяне на бързо и лесно ястие. За пълнежа им можете да използвате крема сирене или топено сирене. Освен това, заедно с една безалкохолна напитка, те са идеален вариант.
  • Салата Цезар: Тази опция е много лека и приятна. Може да се сервира с малко хляб и кубчета сирене от едната страна на чинията. Лесно и много вкусно.
  • Домашна пица: С помощта на вкусно домашно ястие можете да завладеете стомаха на всеки. Ето защо домашната пица е добър избор за един романтичен или семеен пикник.
  • Ванилови бисквитки: Не оставяйте сладките извън менюто си за пикник. В този смисъл печенето на бисквитки е най-лесното нещо, което се прави, когато става въпрос за десерти.
  • Шоколадова торта: Един от най-популярните сладкиши на всяко събиране е сиропираната шоколадова торта. Вкусна е и повечето хора я харесват. Освен това можете да я сервирате със сладолед. Много е вкусно!
  • Трюфели с бял шоколад: От друга страна, простите и кремообразни шоколадови трюфели, потопени в бял шоколад, са чудесни за вашите гости. Може да ги напълните с крем и да украсите отвън с цветни поръски.
Двойка прави домашна пица.
Приготвянето на пицата у дома добавя стойност към събирането на пикника. Можете да споделите своето творение със семейството или приятелите си.

Открийте и: Пет рецепти за нискокалоричен дресинг за салата

Кога е най-подходящото време за пикник у дома?

Няма конкретно време за тази дейност. Следователно, можете да го правите сутрин, следобед и дори през нощта. Определянето на часа обаче ви позволява да изберете храната, напитките, декорацията и подходящото място.

Например сутрин имате възможност да включите лека закуска или обяд. По същия начин, ако решите да го направите под лунната светлина, можете да украсите мястото със свещи или лампи.

И така, какво чакате?

Пригответе се да направите специален пикник в уюта на дома си!


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


  • Marchant T, Lucchini G, Cuadrado B. ¿Por qué leer bien es importante?: Asociación del Dominio Lector con otros aprendizajes. Psykhe (Internet). 2007. (Consultado 1 de May 2021); 16 (2). Disponible en: https;//scielo.conicyt.cl.

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.