Как да приготвите чийзкейк с котидж сирене без печене

Тази рецепта, която не изисква печене, включва съставки, които придават на чийзкейка с котидж сирене правилната консистенция и структура.
Как да приготвите чийзкейк с котидж сирене без печене

Написано от Francisco María García

Последна актуализация: 09 август, 2022

Тези вкусни десерти са сладки, кремообразни и деликатни. Този чийзкейк с котидж сирене без печене заслужава своето място на масата. Идеален е за всеки повод: празненства, събития, като приятен завършек на вечерта и т.н. Затова е един от най-известните сладкиши на света.

Ако искате да приготвите вкусен десерт и нямате фурна, тогава тези рецепти за чийзкейк са подходящият вариант за вас. Как да ги направите?

Три рецепти за чийзкейк без печене

Чийзкейк с котидж сирене без печене

Чийзкейк с котидж сирене

Съставки

  • 1 ½ пакет бисквити
  • 2 купи котидж сирене (400 г)
  • 2 чаши бита сметана (400 мл)
  • ½ чаша захар (100 г)
  • 24 грама извара
  • ½ чаша масло (около 120 г)
  • ¾ чаша мармалад от горски плодове (250 г)

Начин на приготвяне

  • Натрошете бисквитите с ръце, с блендер или хаванче. Блендерът е по-подходящ за малките парченца. След като ги натрошите, ги оставете настрана.
  • Разтопете маслото в тиган на средна температура. Добавете трохите от бисквитите и ги разбъркайте добре.
  • Изсипете сместа във форма, покрита с хартия за печене. Притиснете добре сместа към формата, за да придадете плътна текстура на десерта. Оставете в хладилник за два часа.
  • В същото време сложете котидж сиренето и захарта в купа, подходяща за миксер. Оставете настрана.
  • Разтопете половин чаша сметана в тиган на умерена температура.
  • Изсипете другата половина в купата с котидж сиренето. Разбъркайте с миксера, докато се смесят напълно.
  • Когато сметаната в тигана започне да ври, добавете другата чаша сметана и бъркайте непрестанно, докато заври. Изключете котлона и разбърквайте в продължение на още 30 секунди.
  • Изсипете тази смес в купата с котидж сиренето и захарта. Бъркайте с миксер до получаване на гладък крем.
  • Сложете пълнежа върху натрошените бисквити и покрийте изцяло формата.
  • Поставете в хладилника за още 2 часа.
  • Трябва да сервирате този кейк, като го покриете с мармалад по ваш избор, предварително разреден с една супена лъжица вода.

Чийзкейк с кондензирано мляко и цедено кисело мляко без печене

Съставки

  • 1 пакет бисквити (200 г)
  • 1 ¼ чаша крема сирене Филаделфия (300 г)
  • ½ чаша масло (около 100 г)
  • 1 кофички цедено кисело мляко (всяка по 125 г)
  • 1 1/5 чаша кондензирано мляко (250 г)
  • 1 чаена лъжица ванилия (5 г)
  • 12 листа желатин или две пакетчета желатин на прах

Начин на приготвяне

  • Смесете в купа предварително разтопеното масло и натрошените бисквити. Може да натрошите бисквитите, като ги сложите в плик или торбичка и ги намачкате с точилка. Разбъркайте с ръце, докато се смесят напълно.
  • Нанесете сместа равномерно върху форма, покрита с хартия за печене. Притиснете към съда, за да получите плътна текстура. Оставете да се охлади в хладилник за 30 минути.
  • Сложете предварително хидратираните листа желатин в микровълновата, докато се разтопят, след което ги оставете да изстинат.
  • В отделна купа разбийте крема сиренето, цеденото кисело мляко, кондензираното мляко и ваниловата есенция.
  • След това добавете желатина към сместа и разбъркайте до получаване на хомогенна смес.
  • Ако предпочитате да използвате желатин на прах, следвайте инструкциите на опаковката, но използвайте минимално количество вода за разреждането му.
  • Изсипете пълнежа в извадената от хладилника форма с бисквитите и я оставете обратно там да се охлади в продължение на поне шест часа.

Чийзкейк с бисквитки Орео без печене

Чийзкейк с бисквити Орео

Съставки

  • 400 грама бисквитки Орео
  • 4 супени лъжици масло (80 г)
  • 3 чаши мляко (600 мл)
  • 1 чаша захар (200 г)
  • 2 чаши крема сирене (450 г)
  • 2 супени лъжици ванилия (30 г)
  • 200 грама шоколад

Начин на приготвяне

  • Сложете 240 грама бисквити Орео в найлонова торбичка и ги натрошете с помощта на точилка.
  • Добавете предварително разтопеното масло и разбъркайте добре.
  • Оставете в хладилника за 20 минути.
  • Разбийте в купа двете чаши мляко (400 мл), захарта, крема сиренето и ванилията до получаване на хомогенна смес.
  • Натрошете останалите бисквити и ги добавете към сместа със захарта, крема сиренето и ванилията.
  • Поставете пълнежа върху натрошените охладени бисквити и върнете в хладилника за още 20 минути.
  • Разтопете шоколада в микровълновата и смесете с останалото мляко в продължение на 30 секунди. Покрийте с тази смес охладения кейк и оставете обратно в хладилника за още шест часа.
  • Накрая извадете чийзкейка и го украсете с бисквити Орео.

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.