Как да направите организационно табло за кухнята

Ежедневните задачи могат лесно да се натрупат и са лесни за забравяне. Обаче, с помощта на организационно табло, вие и вашето семейство ще имате място да ги напишете и да ги помните по-лесно!
Как да направите организационно табло за кухнята

Последна актуализация: 09 юли, 2020

Искате ли да запомните, че крайния срок за плащане на някоя фактура е днес? Искате ли да имате място, където ще пазите дейностите на вашите деца, добре подредени? А относно всички останали важни срещи или събрания, които имате? Ако е така, едно организационно табло може да свърши работа.

Едно организационно табло е мястото, където можете да си записвате и да планирате всички неща.

Като цяло, колкото сте по-организирани, на толкова повече ред и производителност ще се радвате. Това, от своя страна, ще се отрази благоприятно върху вашето настроение и начин на живот. Поради всички тези причини, мислим, че ще ви хареса да проектирате и създадете организационно табло по ваш избор.

Ще ви разкажем как в днешната статия.

Как да направите организационно табло за кухнята

Има моменти, когато кухнята ви може да е пренаситена с всякаква дейност и хора влизащи и излизащи. Може да имате много задачи за вършене и много малко допълнително време за това. Ако можехте само да поставите всичко това на едно място…

За щастие, можете!

Искаме да предложим лесно, практично и евтино решение: направете си организационно табло! Най-вероятно сте виждали някъде такова.

Днес научете как да изработите ваше собствено и се насладете от ползата, която може да донесе във вашия ежедневен живот.

Организационно табло: използвайте рационално вашето време и място

Организационно табло: човек, който си прави план със задачите, които трябва да свърши

Вашите ежедневни задачи ще бъдат по-лесни за осъществяване, ако ги организирате на видимо и лесно място.

Една от причините за поставяне на организационно табло във вашата кухня е да сложите ред във вашата къща. Имайте предвид, че е важно да го поставите на място с добра видимост/транзитно местоположение.

Като имате предвид това организационното табло трябва да бъде достъпно и функционално за всички членове от домакинството. Възползвайте се от това кътче, което не използвате във вашата кухня или още по-добре, използвайте таблото, за да премахнете онази грозна картина, която сте наследили (например).

Няма нужда таблото да е голямо и не е нужно да хабите вашата най-хубава стена за това. Огледайте се наоколо и намерете повърхност, където можете да го прикачите, за да отговаря на вашите нужди за място и естетика.

Използвайки вашето пространство, за да отговаря на вашия вкус, ще направи вашето табло толкова важно, колкото са и останалите мебели.

Какво представлява организационното табло?

Преди да прибегнем към повече детайли, какво точно представлява организационното табло, между другото?

По принцип, това е дървена дъска, на която можете да пишете и/или да закачвате ваши бележки или хартийки.

За да направите такава, няма нужда да инвестирате толкова много пари за покупката на нова. Вместо това, можете сами да си направите такава, която е чудесна за вас и вашето пространство.

Едната идея е да изберете подходящо място и да го боядисате с подходяща боя за черна тебеширена дъска. Освен това, можете да покриете част от нея с коркова дъска, за да закачвате вашите бележки. Също така, често срещано е да добавите рафт със закачалки за вашите ключове, снимки, каишка за куче и т.н.

Няма никакви ограничения, когато става въпрос за нещата, които можете да направите с тези дъски, така че изработете вашата така, както вие желаете. Не се нуждаете от дърводелец за това; знанията и уменията, които се изискват за това, са минимални.

Едно организационно табло може да бъде привлекателно

Кухня с организационно табло на стената

Създайте уникално пространство, което създава ценни спомени за вашата кухня и семейство.

Едно организационно табло не трябва да притежава само практична функция. Може да бъде също и произведение на изкуството!

Можете да създадете нещо оригинално, използвайки малка част от вашата вътрешна креативност (да, вие сте креативни- всеки един човек е креативен!). Пробвайте!

Тези видове дъски са най-често места, изпълнени със забавление и креативност. Цялото семейство може да допринесе с рисунки, цитати, шеги и дори известия и задачи за цялото семейство като например: „Не забравяй да нахраниш кучето“, „Имаме нужда от хляб и мляко“ или „Почистете след себе си“ и т.н.

Заключение

Накрая, винаги помнете да премахвате и възобновявате информацията на вашето табло и опитвайте се да не натрупвате всички фактури и сметки върху него. Почиствайте го от време на време и премахвайте всичко, от което не се нуждаете повече.

Също така, не оставяйте нищо твърде важно върху дъската (особено нещо, което не искате да губите). Много е важно хората да местят неща в една дъска за обществено използване с голямо движение, така че не рискувайте.

Ако имате малки деца, имайте предвид тяхната височина когато изработвате дъската, така че тя да е достъпна и за тях. Това е чудесен начин да ги накарате да участват във вашите ежедневни задачи и задължения.

Една чиста и организирана къща с добре подредени задължения и роли ще ви помогне да сте по-ефективни и ще имате повече свободно време. Това е чудесен начин за организиране на вашето ежедневие!


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.