Как да направим сапунени торбички за баня от овесени ядки

Не забравяйте, че след всяка употреба трябва да ги оставяте на място, където слънцето и въздуха ще им позволят да изсъхнат добре
Как да направим сапунени торбички за баня от овесени ядки

Последна актуализация: 07 март, 2019

Овесени ядки! Обичаме аромата им и всичко, свързано с техните страхотни природни здравословни свойства. Това е невероятна зърнена храна, от която не можете да се лишите в ежедневната си диета. Но знаете ли също така, че те са страхотен помощник за здравето на кожата? Техните лечебни свойства са познати още от древни времена, ето защо искаме да ви покажем как да се възползвате от тях простичко и икономично, като си направите сапунени торбички за баня.

Овесени ядки за копринена кожа: Открийте повече за техните страхотни качества

1. Почистващо действие

Овесените ядки са естествена съставка, която можете да използвате, за да почистите кожата си впечатляващо добре. С тяхна помощ можете да отстраните всички следи от нечистотии, като ги абсорбирате, предотвратите образуването на остатъци в порите, като в резултат ще получите дълбоко и изключително почистване. Най-интересното е, че структурата на кожата ви ще остане балансирана, като се грижи за своето рН благодарение на протеините, които овесените ядки съдържат.

2. Избягване на дехидратацията на кожата

Направете си сапунени торбички за баня с овесени ядки.

Благодарение на овесените ядки и техните липиди ще бъдете в състояние да осигурите на кожата висока влажност, като това ще й попречи да е дехидратирана през голяма част от времето, ще я предпази от външни вредители и ще запази нейната защитна бариера.

3. Страхотен ексфолиант

 • Благодарение на своя овлажняващ и мощен почистващ ефект овесените ядки са чудесно решение за премахване на мъртвите кожни клетки и нечистотии. В резултат на това можете да се сбогувате с противните черни точки, пъпки, акне и други несъвършенства.
 • Не можете да пропуснете и следното свойство на овесените ядки: те позволяват да се намалят и лекуват белезите на акне, контролират производството на мазнини, типичната лъскавина на мазната кожа… Великолепно лечебно средство, което не може да пропуснете. Силно ви го препоръчваме.

4. Чудесни срещу възпаление на кожата

 • Просто невероятно: тяхното успокояващо действие прави овесените ядки чудесно лечебно средство, ако страдате от дразнене или по-сериозни случаи като екзема, сърбеж, дерматит, обриви или псориазис. Те имат успокояващо и лечебно действие, като се грижат малко по малко за тези проблеми, от които никой не е “застрахован”.

5. Релаксиращ ефект

Релаксиращият ефект на овесените ядки за мускулите е познат от векове. Успокояваща вана и използването на сапун от овесени ядки или тези торбички, които ние ще ви научим как да приготвите сами, са чудесен начин да тонизирате мускулите си, да се отпуснете, да получите успокояващо действие и да се погрижите за чувствителната си или суха кожа.

Направете сами сапунени торбички за баня от овесени ядки

красиви сапунени торбички за баня с овесени ядки

Какво ви е необходимо за изработването на сапунени торбички за баня

За да направите сапунени торбички за баня от овесени ядки, ще са ви нужни следните неща:

 • 2 чаши овесени ядки
 • 2 платнени торбички. Те трябва да бъдат от муселин, шифон или органза. Можете да използвате тези платнени торбички, които понякога получавате като подарък. Те трябва да имат връзка за връзване.
 • 1/2 сапун, настърган. Използвайте този, който най-много ви харесва. Можете да използвате също така и сапун от овесени ядки, но ние ви препоръчваме друг, който е просто страхотен: роза мускат. Можете да го намерите в биологичните магазини или парфюмерии. Използвайте малка част от него.
 • Етерично масло. Вземете това, което ви харесва най-много. Ние отново ще използваме роза мускат.

Как да направите сапунени торбички за баня от овесени ядки

екфолиращи сапунени торбички за баня с овесени ядки
 • Много е лесно. Първото нещо, което трябва да направите, е да изберете платнените торбички. Те трябва да са със среден размер и да можете да ги побирате в ръката си. Представете си, че ще ги използвате като сапун за тялото си, поради което размерът трябва да е подходящ; също и да могат да поберат чаша овесени ядки.
 • След като сте ги приготвили, оставете ги настрана и вземете една купа. Можете да направите терапевтична смес, която да сложите в торбичките. Сложете 2 чаши овесени ядки и след това настържете 1/2 сапун. Използвайте ренде и оставете тези малки парченца върху овесените ядки. 1/2 сапун е напълно достатъчно количество.

И още

 • Сега добавете 10 капки етерично масло. Изберете вида, който ви харесва най-много. За да може миризмата да бъде повече или по-малко балансирана, уверете се, че сапунът и капките етерично масло не са твърде слаби. Трябва също да споменем, че някои хора добавят и сухи билки като лавандула, листа от портокал или дори розмарин. Можете да добавите каквото искате, стига тези растения да имат добро терапевтично действие за вашата кожа.
 • Всичко е почти готово. Просто трябва да разделите съдържанието и напълните двете торбички. Завържете ги добре с връзките. Не забравяйте, че след всяка употреба трябва да ги оставяте на място, където слънцето и въздуха ще им позволят да изсъхнат добре. Употребата им очевидно е ограничена. Когато забележите, че миришат твърде слабо или че овесените ядки почти са се превърнали в брашно, това означава, че е време да приготвите нови торбички. Ще видите колко красива ще стане вашата кожа!

Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.