Как да контролирате разпространението на кандида с тези 6 натурални средства

16.04.2018
Въпреки че кандида е гъбичка, която обичайно се открива в човешкото тяло, прекомерното й разпространение може да предизвика усложнения. Научете как да контролирате разпространението на кандида.

Кандида албиканс е най-често срещаната гъбичка в човешкия организъм и въпреки че малки количества от нея могат да бъдат открити в устата и червата, тя е причината за голяма част от наблюдаваните инфекции.

Прекомерното й развитие, стимулирано от външни фактори като неправилното хранене и токсините, променят бактериалната флора в червата и засягат имунната система.

В следствие на това се появяват възпалителни процеси в различни системи на организма. Появяват се проблеми като пропускливи черва, вагинални инфекции и кожни заболявания.

За щастие има разнообразни натурални средства с противогъбично действие, които в комбинация със здравословна диета, спират разпространението на гъбичките и спомагат избягването на появата на усложнения.

Днес искаме да споделим с вас 6-те най-добри натурални средства в борбата срещу кандида, за да знаете как да реагирате, ако се сблъскате с този проблем.

Внимание!

1.Кокосово масло срещу кандидакокосово масло при кандида

Мастните киселини в кокоса притежават антибактериално и противогъбично действие, спомагащи контролирането на разпространението на кандида.

Каприловата и лауриновата киселини правят този продукт невероятно средство в борбата срещу гъбичките.

Начин на употреба

 • Ако страдате от инфекция приемайте по 2 – 3 супени лъжици органично кокосово масло на ден.
 • Като предпазна мярка вземайте по 2 супени лъжици дневно.
 • Ако става въпрос за кожен проблем нанасяйте маслото директно върху засегнатото място.

Вижте и: Домашни средства за борба с гъбични инфекции

2.Екстракт от семки на грейпфрут

Екстрактът от семки на грейпфрут е мощно противогъбично и антибактериално средство, чиито биофлавоноиди и минерали защитават и се грижат за клетките и тъканите ви.

Употребата му не само атакува кандида, унищожавайки клетките на гъбичките, но и укрепва имунната система и възстановява засегнатите зони в тялото.

Това натурално средство контролира разпространението на тези гъбички и на много други патогени.

Начин на употреба

 • Добавете 5-10 капки от екстракта към чаша с топла вода. Пийте сместа 2 – 3 пъти дневно.
 • Можете да разреждате същото количество от екстракта във вода и за лечението на вагинални и кожни инфекции.

3.Масло от карамфилчемасло от карамфилче против кандида

Маслото от карамфилче притежава активна съставка, позната като евгенол, която освен че придава пикантен аромат и вкус, има противогъбично и антиоксидантно действие.

Този продукт бързо унищожава клетките на кандида и другите гъбички, инфектиращи тъканите в тялото.

Начин на употреба

 • Прибавете 30 капки от това масло към чаша с топла вода. Пийте сместа два пъти дневно.
 • По желание можете да прибавяте и канела за повече аромат и вкус.

4.Чесън

Серните съставки в чесъна както и фитохимикалите му осигуряват противогъбично и антибактериално действие, контролиращи гъбичните инфекции както и тези причинени от бактерии и вируси.

Външната и вътрешната употреба на чесъна спира разпространението на кандида и предотвратява появата на усложнения като инфекциите например. 

Вижте и: Как да лекувате гъбичните инфекции с домашни средства

Начин на употреба

 • Яжте до 4 счукани скилидки чесън дневно.
 • Като локално средство счукайте няколко скилидки чесън, смесете ги с малко зехтин и нанесете сместа върху засегнатите части на тялото.

5.Масло от риганмасло от риган против кандида

Маслото от риган съдържа големи количества карвакрол и тимол, две съставки с противогъбично действие, които дехидратират и убиват клетките на кандида албиканс.

Начин на употреба

 • Добавете 3 – 5 капки масло към чаша с топла вода и пийте сместа 2 пъти дневно.
 • Прибавете към сместа кокосово масло или зехтин, за да лекувате външните инфекции.

6.Ябълков оцет

Ензимите и органичните съставки в ябълковия оцет го правят едно от най-добрите решения за третиране на инфекциите причинени от неконтролираното разпространение на тези гъбички.

Органичните му киселини разрушават клетките на кандида и с течение на времето създават благоприятна среда за развитието на полезни бактерии в червата. 

Начин на употреба

 • Прибавете две супени лъжици органичен ябълков оцет към чаша топла вода и пийте сместа на гладно.
 • В случай на инфекция пийте сместа 3 пъти дневно.
 • Можете да разредите оцета във вода и да използвате разтвора за локално лечение на гъбичните инфекции на влагалището и кожата.

Тревожите се, че можете да имате гъбична инфекция? Преди да ви създаде повече проблеми опитайте едно от тези средства и спрете разпространението на кандида.