Как да използвате пакетчета чай срещу тъмните кръгове под очите

06.01.2020
Пакетчетата чай могат да облекчат подпухналостта под очите, както и появата на тъмни кръгове. Защо не ги пробвате и вие?

Знаехте ли, че можете да използвате пакетчета чай за облекчаване на подпухналостта и торбичките под очите?

Много хора се оплакват от подпухване или появата на тъмни кръгове под очите поради стрес, недостатъчен сън и дори поради генетични причини. Повечето не харесваме торбичките и тъмните кръгове под очите и ги възприемаме като препятствие пред естествената ни красота.

Ако се оплаквате от подпухване или тъмни кръгове под очите то тази статия е за вас!

Тази статия ще ви обясни как да използвате различни видове пакетчета чай при проблеми с очите. Тези методи могат да ви помогнат да изглеждате по-добре и по-отпочинали на предстоящо интервю или среща.

Пакетчетата чай и красотатаБилките и красотата

Някои растения притежават противовъзпалително действие, облекчаващо редица очни проблеми.

Пакетчета чай от стрелиция (Caesalpinia pulcherrima) при възпаление

Растението Caesalpinia pulcherrima, познато като стрелиция или райска птица, може да ви помогне в борбата с редица очни проблеми. Например, ако се оплаквате от торбички под очите поради недостатъчен сън можете да използвате тези пакетчета чай.

Противовъзпалителното действие на тази билка не само ще облекчи очите ви, но и ще ви помогне да се справите с възпалението на черния дроб, да понижите температурата си и да спомогнете лечението на бронхит и астма.

  • За да използвате тези пакетчета чай срещу тъмни кръгове или торбички под очите, първо трябва да си приготвите чай по обичайния начин и след това да сложите топлите или охладени пакетчета под очите си.
  • Оставете ги за 15 минути и дори по-дълго, ако кръговете под очите ви са упорити.

Прочетете и: Трикове за подмладяване на кожата около очите

Пакетчета чай от лайкаПакетчета чай от лайка срещу тъмните кръгове под очите

Лайката е класическо средство за справяне с различни очни проблеми.

И въпреки че лайката е изключително ефикасна в такива случаи, трябва да бъдете внимателни, тъй като някои хора са чувствителни и дори алергични към растението.

Ако сте сигурни, че нямате алергия или чувствителност към лайката, можете да се възползвате от качествата й.

Просто като напомняне – когато използвате пакетчета чай трябва да се уверите, че са добре запечатани, без дупки, за да сте сигурни, че нищо няма да влезе в очите ви. Ако малко чай влезе в очите ви (както и всяко друго нещо), това може да причини инфекция.

Как да се възползвате от пакетчетата чай от лайка?

Лайката действа като противовъзпалително средство, което спомага намаляването на подпухването и торбичките под очите и ще ви придаде по-отпочинал и бодър вид.

Препоръчваме ви да прочетете и: Лайката: естествено лечение на хемороиди

Пакетчета чай от фенел

Пакетчетата чай от фенел могат да бъдат използвани за облекчаване на умората в очите породена от дългото стоене пред компютъра или поради недостатъчен сън.

Те могат да ви помогнат и при следните проблеми:

  • Конюнктивит (зачервяване на очите): Наложете всяко око (затворено) за не повече от 10 минути, за да облекчите дразненето и сърбежа, породени от конюнктивита. Трябва да знаете, че тази инфекция е силно заразна.
  • Блефарит: Това възпаление обхваща края на клепачите. Симптомите обикновено включват възпаление, сухота и сълзене. Пакетчетата чай от фенел могат да спомогнат облекчаването на тези симптоми, както и при появата на ечемик на окото.

Съвети при тъмни кръгове и торбички под очитеМожете да се погрижите за карсотата си с различни натурални средства.

Освен използването на пакетчета чай върху очите, можете да ги охладите за по-ефикасно действие срещу подпухналостта.

Както вече ви разказахме пакетчетата чай могат да ви помогнат при тъмни кръгове, торбички под очите и дори при заболявания като конюнктивит. Ето още един последен съвет за справяне с тъмните кръгове и торбичките под очите. Първо трябва да охладите пакетчетата като ги оставите за кратко в хладилника.

Студеното стимулира кръвообращението и спомага дренирането на зоната около очите. Просто оставете пакетчетата чай в хладилника за няколко минути и след това ги поставете върху очите си. Постойте така десетина минути.

Често ли се оплаквате от тъмни кръгове или торбички под очите? Страдате от подпухналост или конюнктивит?

Ако е така надяваме се, че тези простички средства ще ви помогнат, но трябва да бъдете внимателни с използването на чая от лайка и да се уверите, че не страдате от алергия или чувствителност към тази билка. Освен това запомнете, че трябва да проверите цялостта на всяко едно пакетче, за да не влезе чай в очите ви.

Опитайте тези съвети и отделете по 10 минути дневно за облекчаването и успокояването на очите ви с помощта на различни видове пакетчета чай!

  • Castro-Muñoz, Rosario, Castro-Cepero, Viviana, & Ceroni-Stuva, Aldo. (2015). Fenología de Caesalpinia pulcherrima (L.) Sw. en un jardín botánico urbano de Lima, Perú. Ecología Aplicada14(2), 201-209. Recuperado en 15 de febrero de 2019, de http://www.scielo.org.pe/scielo.php?script=sci_arttext&;pid=S1726-22162015000200012&lng=es&tlng=es.
  • Fano Machín, Yey. (2016). Complicaciones de la Blefaritis. Presentación de caso. Revista Habanera de Ciencias Médicas15(1) Recuperado en 15 de febrero de 2019, de http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&;pid=S1729-519X2016000100010&lng=es&tlng=es.
  • Rodríguez Aguado, O. (2001). Un acercamiento a la medicina popular en Ubrique (1996-1997). Cultura de los cuidados, Año V, n. 10 (2. semestre 2001); pp. 46-62.
  • Rojas Mejía, Á. M. (2007). Plantas medicinales en el manejo de enfermedades oculares.