Как да използваме джинджифил срещу тлъстини по корема

Съчетайте го с лимон, грейпфрут и зелен чай за оптимален ефект.
Как да използваме джинджифил срещу тлъстини по корема

Написано от Carolina Betancourth

Последна актуализация: 26 август, 2022

Коремът, без съмнение, е зона от човешкото тяло, която е предразположена към натрупване на тлъстини.

Съществуват много начини, по които можете да се предпазите от тях, но не са малко хората, които не полагат достатъчно усилия, за да бъдат стройни.

Ключът към справянето с проблема се крие в стимулирането на  метаболизма  посредством диета, тренировъчен режим и други здравословни навици.

Важно е да прочистите организма и да стимулирате функцията на важни органи, като черния дроб, който е отговорен за преработването на мазнините и захарите.

Именно поради това е добре да знаете, че съществуват натурални начини, подпомагащи елиминирането на токсините от тялото и стопяване на натрупаните тлъстини по корема.

Сред тях е коренът джинджифил, познат със своите ароматни свойства и безброй приложения в сферата на кулинарията.

Днес искаме да споделим няколко от основните свойства на джинджифила в борбата с мазнините в коремната област. Ще предложим и няколко начина да го направите неизменна част от режима на хранене.

Днешната статия не е за изпускане!

Как джинджифилът се бори с тлъстините по корема и оздравява тялото?

джинджифил против тлъстини

Джинджифилът е корен, който се използва от векове за лечението на много здравословни проблеми.

Той притежава противовъзпалителни свойства и съдържа антиоксиданти, които подобряват храносмилането, понижават нивото на холестерола и елиминират токсините, които се натрупват в в организма.

Джинджифилът присъства в редица рецепти от десетилетия, тъй като притежава прочистващ ефект и подпомага процеса на отслабване.

Консумацията му стимулира метаболизма и подобрява храносмилането, а това води до стопяване на тлъстините по корема.

Джинджифилът оказва диуретичен ефект, който стимулира извеждането на задържаните течности и предпазва от възпаления.

Едно от основните предимства на корена му е, че той не съдържа много калории и може да бъде съчетаван с други съставки, които засилват неговите свойства.

Днес ще споделим няколко рецепти, с които можете да извлечете максимална полза от силата му и да допълните хранителното меню.

Как да приготвяте джинджифила с цел да се преборите натрупаните тлъстини по корема

Най-разпространеният начин за консумация на джинджифил е – като чай. За оптимален резултат можете да добавите други съставки, които топят мазнините по естествен път.

Чай от джинджифил и лимон

Лимон и джинджифил

Витамин С и антиоксидантите в лимоновия сок засилват въздействието на джинджифила. С това натурално средство прочиствате черния дроб и стимулирате по-доброто разграждане на мазнините.

Чаят от джинджифил и лимон подпомага процеса на детоксикация и елиминиране на задържаните течности, а това води и до стопяване на натрупаните тлъстини по корема.  

Съставки:

  • Сокът от половин лимон
  • Корен джинджифил
  • 1 чаша вода (250 мл.)
  • Пчелен мед (по желание)

Начин на приготовление:

  • Загрейте чаша вода и точно преди да кипне, сложете в нея джинджифила.
  • Варете на тих огън за няколко минути, преди да свалите съда от котлона и да добавите към сместа лимоновия сок.
  • Разбъркайте добре. Добавете малко пчелен мед по желание.
  • Консумирайте чаша чай преди хранене.

Сок от грейпфрут и джинджифил

Грейпфрутът е нискокалоричен плод, който е познат със своите отлични свойства – да се бори с излишните килограми.

Той притежава прекрасен вкус и аромат. Идеално се съчетава с подправка, като джинджифила, когато приготвяте пресен сок.

Съставки:

  • 4 големи грейпфрута
  • 1 чаена лъжица джинджифил на прах (3 гр.)
  • Сокът от ¼ лимон (по желание)

Начин на приготовление:

  • Изстискайте сока от 4 големи грейпфрута и го смесете с 1 чаена лъжица джинджифил на прах и лимоновия сок.
  • Консумирайте натуралното средство на празен стомах всяка сутрин, непосредствено след събуждане.

Зелен чай с джинджифил

Зелен чай

Зеленият чай е популярен с богатия си антиоксидантен състав и удивителната способност да стимулира свалянето на излишните килограми.

Консумацията му предпазва от натрупване на мазнини, контролира нивото на холестерола и подобрява храносмилането.

Съчетаването на напитката с малко джинджифил е отличен начин да подобрите здравословното състояние и да стегнете фигурата в кратък срок.

Съставки:

  • 1 супена лъжица зелен чай (10 гр.)
  • 1 резен пресен джинджифил
  • 1 чаша вода (250 мл.)

Начин на приготовление:

  • Кипнете водата, добавете джинджифила и варете няколко минути.
  • Отстранете съда от котлона и добавете зеления чай.
  • Запарете за 10 минути, след което консумирайте течността.
  • Можете да пиете до 2 чаши от този чай всеки ден.

Колко често да консумирате тези натурални средства?

За да извлечете всички ползи от детоксикиращите натурални средства, препоръчваме да ги консумирате редовно в продължение на месец. След като това време изтече, консумирайте ги още 15 дни, а останалите 15 дни от месеца почивайте.

Запомнете, че желаният резултат няма да дойде веднага, ако не тренирате редовно и не подобрите хранителните навици.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


  • Mahmoud Rafieian-Kopaei, Hamid Nasri. (2014). The Ameliorative Effect of Zingiber officinale in Diabetic Nephropathy. Iranian Red Crescent Medical Journal, I, 2.
  • Arshad H Rahmani, Fahad M Al shabrmi, Salah M Aly. (2014). Active ingredients of ginger as potential candidates in the prevention and treatment of diseases via modulation of biological activities. Int J Physiol Pathophysiol Pharmacol, Vol 6, 12.
  • Saravanan, G., Ponmurugan, P., Deepa, M. A., & Senthilkumar, B. (2014). Anti-obesity action of gingerol: Effect on lipid profile, insulin, leptin, amylase and lipase in male obese rats induced by a high-fat diet. Journal of the Science of Food and Agriculture. https://doi.org/10.1002/jsfa.6642

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.