Изсветлете лактите и коленете с този домашен крем с мляко и витамин Е

Евтин е и напълно безопасен! Нужни са ви глицерин, прахообразно мляко, лимон и витамин Е.
Изсветлете лактите и коленете с този домашен крем с мляко и витамин Е
Karla Henríquez

Прегледано и одобрено от лекар Karla Henríquez.

Написано от Carolina Betancourth

Последна актуализация: 25 август, 2022

Кожата, която покрива лактите и коленете е малко по-дебела от другите части на тялото и тъй като няма мастни жлези, тя е склонна да изсъхва по-лесно.

Непрекъснатото излагане на мръсотия, влага и други фактори на околната среда причинява нежелано натрупване на мъртви кожни клетки, които с течение на времето водят до тъмни петна и дефекти.

И ако това не е достатъчно тези зони често са пренебрегвани, когато става дума за рутинни процедури, повечето от които се фокусират върху лицето и по-забележимите области.

Независимо от случая кожата може да стане достатъчно тъмна, докато не дойде време да използвате изсветляващи продукти, за да изглеждате отново чудесно.

Днес бихме искали да се възползваме от възможността да споделим рецепта за крем с мляко и витамин Е, който предлага забележимо изсветляване без странични ефекти.

Опитайте го още днес!

Домашен крем с мляко и витамин Е – грижа за лактите и коленете

Домашен крем с мляко и витамин Е за лактите и коленете

Вижте и: Естествено омекотяване на сухи лакти и пети

Специалната комбинация от съставки в този домашен крем води до ефикасно лечение за изсветляване на кожата на лактите и коленете.

Той се приготвя с мляко и масло с витамин Е –  два естествени овлажнителя, познати по целия свят с полезните си свойства за кожата.

И двете правят тъмните петна по-малко забележими, като по този начин предотвратяват преждевременните признаци на стареене.

Антиоксидантите отстраняват всички замърсители, които се прилепват към кожната тъкан и я оставят по-лесно да абсорбира влагата, което я прави по-мека и по-красива.

Всичко това се подобрява от лимоновия сок и глицерина. Те премахват мъртвите клетки на кожата, петна и други дефекти, причинени от прекомерна сухота.

Съставки

 • 1 чаена лъжичка глицерин (5 мл.)
 • 5 супени лъжици прахообразно мляко (50 гр.)
 • сокът от 1/2 лимон
 • 3 капсули витамин Е

Приготовление

 • Добавете млякото на прах и чаена лъжичка глицерин в купа.
 • Смесете с дървена лъжица и добавете лимоновия сок малко по малко.
 • Счупете капсулите с витамин Е и добавете маслото към купата, като продължавате да бъркате.
 • След получаване на гъста, гладка паста, приложете върху засегнатата област.

Как да го прилагаме

Процедури за изсветляване лактите и коленете

Прочетете и това: Природни средства срещу тъмни лакти и колене

 • Преди всичко трябва да изясним, че този крем трябва да се използва само през нощта, тъй като съдържа лимон и излагането на слънце скоро след прилагането му може да предизвика нежелани ефекти.
 • Най-напред трябва да почистите добре мястото, като премахнете всички замърсявания, които може да се натрупат на повърхността.
 • След това вземете малко крем и го разнесете върху мястото, като правите нежни масажиращи движения, докато не го покриете напълно.
 • Нанесете върху лактите и коленете, и след това оставете да престои 20-30 минути.
 • После втрийте с масажи крема отново, след което премахнете излишъка с топла вода.
 • Изсушете добре с мека кърпа и накрая овлажнете местата с хидратиращ лосион с кокосово или маслиново масло.
 • Повтаряйте поне три пъти седмично, докато не видите резултати.

Няколко неща, които трябва да имате предвид

Този натурален продукт е ефикасен върху тъмни петна, които се образуват върху лактите и коленете.

Трябва обаче да отбележим, че няма да забележите ефектите само с едно прилагане. Необходима е последователност, за да видите страхотни резултати.

Това е така, защото натуралните съставки отнемат малко по-дълго време, за да подействат в сравнение с химическите продукти. Не забравяйте, че съставките са напълно безопасни и няма да причинят алергични реакции или други кожни проблеми.

Най-доброто от всичко е, че приготвянето на този крем е напълно достъпно и евтино за всички. Можете да намерите всички съставки в местния супермаркет.

Готови ли сте да опитате и вие? Пригответе този крем у дома и помогнете на лактите и коленете си да изглеждат страхотно!


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.