Измивате косата си погрешно цял живот

· 26.06.2017
Няма значение колко маски използвате, защото никога няма да постигнете желания резултат, ако техниката на измиване е неправилна.

Може да имате най-безупречна рокля или костюм, най-красивите обувки в магазина и най-елегантните аксесоари, но ако косата ви не изглежда страхотно, всичко губи значение.

Качеството на вашата коса е от съществено значение за вашият външен вид.

Тя очертава лицето ни и изпраща съобщение за нас на другите. Следователно трябва да се научим да се грижим за нея, а не просто да следваме това, което другите правят с косата си.

Вместо това откриваме правилният начин да се грижим за нашата коса.

Първото нещо, което трябва да направите е да се научите как да миете косата си.

Грижата за косата ви започва с ежедневната ви рутина. Ако не го правите правилно, няма значение колко витамини и маски използвате, защото ще ги използвате върху повредена коса.
По този начин ще направите напразна инвестиция в продуктите за коса.
В най-добрият случай тези продукти ще възстановят косата, която сте повредили. Ето защо, ние искаме да ви дадем ключови съвети, за да разберете как да се грижите за косата си.

Миете косата си погрешно, ако …

Използвате шампоан всеки ден

Има хора, които не могат да издържат цял ден без да измият косата си. Те мислят, че ще се замърсява лесно и се страхуват, че косата им ще започне да изглежда мазна. Така, че те избират да използват шампоан ежедневно.

Въпреки това, ако продължите да правите това за продължителен период от време, ще изсушите трайно косата си.

Изчаквате твърде дълго, за да измиете косата си

Тъй като вече знаем, че не трябва да използваме шампоани всеки ден, някои хора отиват в другата крайност. Така, че те го правят веднъж седмично.
Резултатът е, че скалпа им става твърде мръсен и не го почистват напълно.

Разтърквате скалпа си твърде грубо.

Всички ние помним как родителите ни са почесвали толкова силно нашите скалпове, когато сме били малки, че почти се е стигало до наранявания. Понякога дори това почесване е било правено с нокти.

Като цяло, когато станем по-възрастни започваме да правим същото. Ако това е вашият случай, миете косата си неправилно през целия си живот.

Ще забележите, че косата ви е слаба, и че с течение на времето тя изтънява все повече. Без значение кои маски използвате, загубата на коса не спира.

Използвате прекалено много шампоан

Повече не е по-добре. Химическите вещества, съдържащи се в хигиенните продукти са вредни за вашият скалп, ако ги използвате повече, отколкото е необходимо.

Използвате много топла вода

Докато високите температури не са лоши за кожата и кръвообращението, обратното е вярно за главата ни. Това е така, защото горещата вода ще изсуши скалпа ви и ще навреди на силата на косата.

Измийте косата правилно

Изберете подходящите продукти за косата си

Важно е да познавате добре вашата коса. Сухата коса е различна от мазна коса и затова е необходимо да бъдат третирани по различен начин.

Подгответе косата си

Днес много хора обикновено използват лак за коса, гел или мус. Ако използвате тези продукти, препоръчваме да сресвате косата си, за да се отървете от натрупването на продукти, преди да отидете в банята.
Това ще ви помогне да я почистите по-ефективно, тъй като ще има по-малко бариери за достигане на косата.

Намокрете косата си с топла вода

 

Екстремните температури изсушават косата ви. Ето защо, топлата вода е най-добрата алтернатива за използване. Ако обаче не можете да намерите идеалната температура, най-добре е да редувате студена и топла вода.

Измерете количеството шампоан, което използвате

Очевидно това ще варира в зависимост от дължината на косата ви:

  • Къса и средна коса: използвайте количество, подобно на размера на лешник.
  • Дълга коса: никога не използвайте повече шампоан от еквивалентния размер на монета.

Използвайте пръстите си, за да разтривате скалпа

След като изсипете шампоанът на скалпа,създайте пяна,като разтривате внимателно скалпа с пръсти. Ако забележите, че ноктите ви докосват скалпа, поправете позицията си, докато не използвате само пръстите си.

Масажирайте с кръгови движения. След това изплакнете продукта и започнете отново.

Използвайте студена вода за последното изплакване

Тази стъпка подобрява кръвообращението и е много важна, защото така помагаме на веществата, от които се нуждаем, да достигнат косата и скалпа в по-добро състояние.
По този начин няма да е необходимо да използвате толкова много други продукти, защото нашето тяло ще отговаря за снабдяването на косата ви с витамини и подхранването й.
Ето защо, сега, когато знаете, че сте миели косата си неправилно, можете да отстраните този проблем.
Ще следвате ли нашите съвети? Дайте ни обратна връзка дали работят!