Искате по-дълги мигли? Опитайте това натурално средство

Съставките са 3, а ефектът гарантиран.
Искате по-дълги мигли? Опитайте това натурално средство

Написано от Katherine Flórez

Последна актуализация: 26 август, 2022

Миглите са важна част от визията на всяка жена, поради това дължината им често е от значение. Дължината им придава на женското лице по-голяма изразителност и по-дълбок поглед. Ако искате да имате по-дълги мигли, не се колебайте да продължите да четете нататък. Има жени, които се раждат под щастлива звезда. Техните мигли са дълги и плътни. За други ситуацията изисква полагане да допълнителни усилия и използване на продукти, стимулиращи растежа на миглите или придаващи им обем и дължина.

Спиралата за очи и машите за извиването на мигли представляват най-често използваните средства за подобряване на външния вид да миглите само за секунди. Тяхната прекомерна употреба обаче води до обратен ефект. Те отслабват миглите и провокират тяхното падане.

За щастие съществуват други алтернативи, които придават плътност и по-голяма дължина на миглите.

Сред тях ще откриете интересни натурални средства, съчетаващи 3 мощни съставки, които „допълнително“ ги подхранват и стимулират растежа им.

В днешната статия искаме да споделим детайли, свързани с една процедура за удължаване на миглите. Можете да я прилагате у дома и да се насладите на положителното й въздействие.

Натурално средство за по-плътни и по-дълги мигли  

Това натурално средство представлява отлична алтернатива на скъпите продукти, които се предлагат в магазините и обещават по-добър вид на миглите.

Състои се от комбинирането на кокосово масло, витамин Е и рициново масло. Всяка една съставка е добре позната в козметичната индустрия с ефикасността си като разкрасително средство и лекарство.

Тук е моментът да уточним, че за да постигнете желания резултат, трябва да бъдете постоянни в употребата му. Чрез комбинирането на трите съставки се получава мощно натурално средство.

Ако искате да научите повече за полезните им свойства, хвърлете поглед върху характеристиките на всяка едно от тях.

Кокосово масло

кокосово масло за по - дълги мигли

Органичното кокосово масло е богато на есенциални мастни киселини и антиоксиданти, които са широко използвани в козметичните продукти.

Мнозина използват това масло като алтернатива на обичайния крем за тяло, но то е също така полезно за косата и миглите.

Кокосовото масло притежава свойството да прочиства, да елиминира нечистотиите и мъртвите клетки.

Когато го нанасяте върху миглите, то създава бариера, намаляваща слабостта им, провокирана от въздействието на химикалите в спиралата и токсините в околната среда. Нутриентите в кокосовото масло стимулират растежа на миглите, правейки ги по-плътни и по-здрави.

Витамин E

Лесно можете да се снабдите с този витамин в аптеката или магазин за разкрасителни продукти.

Той притежава антиоксидантни свойства, които забавят увреждането на клетките и неутрализират други негативни ефекти, провокирани от действието на свободните радикали.

Когато нанасяте витамин Е върху миглите, той се бори с отслабения косъм и стимулира естествения растеж.

Рициново масло

рициново масло за по - дълги мигли

То се извлича от семената на рицина. Това масло е сред най-препоръчваните, когато искаме да имаме по-здрави, по-плътни и по-дълги мигли. Оказва положително въздействие и върху самата коса.

Ще забележите, че структурата му е по-лепкава, отколкото на останалите етерични масла. Тя обаче една от причините, поради които е полезно да го прилагаме.

В алтернативната медицина рициновото масло се използва в борбата с несъвършенствата на кожата. То също така облекчава болки в ставите, макар да е по-популярно използването му в разкрасителни процедури.

Рициновото масло притежава хидратиращи свойства и се характеризира с богат състав, който спомага за регенериране на увредената коса и укрепването й с цел предпазване от опадането.

Как да приготвите това натурално средство за мигли?

Всички съставки, които са необходими  за приготвянето на натуралното средство, са евтини и лесно откриваеми в билковите аптеки или магазините за здравословно хранене.

Съставки:

 • 3 супени лъжици кокосово масло (45 гр.)
 • 40 мл. витамин E (броят на ампулите зависи от размера им)
 • 3 1/2 супени лъжици рициново масло (49 гр.)
 • 1 малък стъклен буркан
 • 1 чиста четка от спирала

Приготовление:

 • Смесете маслата в стъкления буркан. Разбърквайте с дървена лъжица.
 • Отворете ампулите витамин Е и добавете течността в буркана.
 • Затворете съда и добре раздрусвайте преди употреба.

Приложение:

 • Всяка вечер, след като отстраните грима от очите, натопете четката от спирала в натуралното средство. След това нанесете върху миглите, като движението е от корените към върховете им. Ако не разполагате с чиста четка, можете да използвате памучен тампон или собствените си пръсти.
 • Не изплаквайте и не отстранявайте натуралното средство. Трябва да го оставите да действа през нощта, докато спите.

За да постигнете оптимален резултат, препоръчително е да прилагате процедурата редовно и продължително време.

Ако искате съвсем скоро да се радвате на по-дълги мигли, съветваме да бъдете постоянни в грижата си за тях.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


 • FEDAPAL. (1987). Usos industriales de los aceites de palma y coco. Revista Palmas.
 • Sánchez, O. F. (2016). Las vitaminas. Revista Medica de Rosario. https://doi.org/10.1108/1525383X20050001391
 • Bellatin, M. (2013). Salón de belleza. In Obra reunida. https://doi.org/10.2307/4141197
 • Alvarado Steller, V., & Sancho Bermúdez, K. (2011). La belleza del cuerpo femenino. Wimb Lu.

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.