Ишиас: облекчете болката с помощта на чесново мляко

За да извлечете максимум полза, препоръчваме ви да консумирате поне по 200 мл. на ден
Ишиас: облекчете болката с помощта на чесново мляко

Последна актуализация: 02 Февруари, 2019

Какво представлява ишиас и как да облекчите болката с помощта на чесново мляко?

Ишиасът представлява болка, провокирана от възпаление на седалищния нерв. Болката може да бъде много интензивна и да продължава поне няколко дни, а неразположението – толкова сериозно, че да възпира човек от извършването на обичайни ежедневни занимания. Болката в седалището започва от долната част на гърба и достига до зоната зад един от краката, понякога чак до пръстите на долните крайници.

Възпалението на седалищния нерв обикновено е следствие от дискова херния, спинална стеноза, пириформис синдром, лезия или фрактура на таза или тумори.

Какви са симптомите на ишиас?

Ишиасът се съпровожда от характерна болка в седалището. Тя може да бъде с различен интензитет. Човекът, който страда от този тип здравословен проблем, може да усети от леко пристягане до поява на много интензивна болка, която пречи на осъществяването на каквато и да било дейност.

По принцип болка се наблюдава от едната страна на тялото и тази болка е интензивна. Случва се понякога болезненото усещане да обхваща определена част от крака или бедрото. Характерно е сковаването и в други части на тялото.

Симптоми и лекуване на ишиас с чесново мляко

Болката в седалището може да се влоши за дни или часове, особено ако пациентът се чувства слаб. Интензивната болка се проявява най-вече след седене или стоене в право положение – вечер, когато кашляте, кихате или се смеете. Може да бъде провокирана от продължителна разходка или от извиване на тялото.

Вижте още: Отвари и съвети за лечение на ишиас

Чесново мляко за облекчаване на ишиас

Чесново мляко – то представлява природно средство с многобройни здравословни ползи. Особено ефикасно е при лечението на глисти и облекчаването на болката, характерна за ишиаса. Това алтернативно средство за лечение преборва възпаляването на седалищния нерв и действа като болкоуспокояващо. Приемът му елиминира неразположението от силната болка и прави възможно изпълнението на ежедневните задачи.

Знаете, че чесънът е храна, която е изключително полезна за човешкото тяло. Защо? Тъй като притежава антибиотични и противовъзпалителни свойства, които се борят с различни типове инфекции и здравословни проблеми. В днешния материал възнамеряваме да ви разкажем как да приготвите у дома чесново мляко – мощно средство, което значително ще облекчи болката в седалището. Освен това то генерално ще подобри качеството ви на живот, тъй като чесънът е дар от природата, който въздейства благоприятно върху цялото тяло.

Съставки:

 • 4 скилидки чесън
 • 200 мл. мляко

Начин на приготовление:

Ишиасът няма да е сериозен проблем, когато се научите да приготвяте това природно средство. За начало добре намачкайте чесъна – така, сякаш ще го използвате за подправяне. След това затоплете млякото на среден огън. Добавете намачкания чесън. Оставете сместа да се готви за няколко минути – нека кипне. След това подсладете с мед на вкус.

За да извлечете максимум полза от средството чесново мляко, препоръчваме ви да консумирате поне по 200 мл. на ден.

Прочетете и: 5 симптома, че страдате от ишиас

Други ползи от чесново мляко:

 • Чесновото мляко представлява мощно средство, което ще подобри храносмилането и ще се пребори с неприятни здравословни проблеми като запека.
 • То е много ефикасно, ако целите да елиминирате от червата глисти и паразити. В този случай оставете млякото да престои 3-4 часа. Консумирайте напитката в продължение на 10 дни поред на празен стомах.
 • Ишиасът не е единственото заболяване, което чесновото мляко преборва. Можете да го използвате и като средство срещу суха кашлица. Препоръчваме ви да го консумирате вечер преди лягане, тъй като прави заспиването по-лесно.
 • Хората, които страдат от астма, проблеми с дишането и други проблеми на белите дробове, също могат да извлекат полза от чесново мляко. В този случай то трябва да бъде консумирано горещо и – по възможност – преди лягане.
 • Ако планирате да се подложите на диета за отслабване и вече сте съставили план с упражнения, за да постигнете целта си в най-скоро време, чесновото мляко ще ви бъде от помощ. Чесънът е храна, която активира метаболизма и ускорява процеса на топене на подкожните мазнини. Препоръчително е да го консумирате суров. Ако вкусът на чесъна не ви допада, тогава го изпийте с чаша мляко.
 • Консумацията на чесново мляко ще ви зареди с енергия и ще засили имунната ви система благодарение на антибиотичните свойства на чесъна. Освен това то ще държи настрана инфекции, провокирани от вируси, гъбички и бактерии.
Може да ви заинтересува ...
9 съвета за тонизиране на седалищни мускули
Mejor con SaludLeerlo en Mejor con Salud
9 съвета за тонизиране на седалищни мускули

За да имате стегнати, тонизирани и оформени седалищни мускули ви е необходима балансирана диета съчетана с подходящи упражнения. • Personal de Clínica Mayo. Ciática. Síntomas y causas. (2018). mayoclinic.org/es-es/diseases-conditions/sciatica/symptoms-causes/syc-20377435
 •  Servicio de Toxicología del Sanatorio de Niños (SERTOX). Ajo (Allium sativum). sertox.com.ar/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=875
 • Tesfave A. Traditional Uses, Phytochemistry and Pharmacological Properties of Garlic (Allium Sativum) and its Biological Active Compounds. Arba minch University. (2015). researchgate.net/publication/298327340_Traditional_Uses_Phytochemistry_and_Pharmacological_Properties_of_Garlic_Allium_Sativum_and_its_Biological_Active_Compounds
 • Gao XC, Zeng T, Wang Q, Wang QS, Xie KQ. Effects of garlic oil on 2, 5-HD induced lipid peroxidation damage in rat nerve tissues. (2008). ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=garlic+sciatic