Flex skincare: Корейската тенденция за порцеланова кожа

Много козметични продукти обещават красота за лицето, но правилната комбинация от тях дава добри резултати. Зад тези магически формули за всеки тип кожа стои "flex skincare".
Flex skincare: Корейската тенденция за порцеланова кожа
Leidy Mora Molina

Прегледано и одобрено от медицинска сестра Leidy Mora Molina.

Написано от Luz Marina Carpio Hernández

Последна актуализация: 06 януари, 2023

Гладка и блестяща, като от порцелан. Ето как изглежда кожата след третиране с Flex skincare. Това е един от многото корейски методи за грижа за кожата, които препоръчват да преминем към по-леки и по-ефективни продукти.

За разлика от другите методи, този вариант нарушава строгостта на някои ръководства за красота на лицето. Понякога традиционните методи са трудни за следване, поради използването на мощни компоненти, които далеч не подобряват външния вид, напротив – могат да му навредят.

Flex skincare е сведена до основите. Има за цел да подобри здравето на лицето и да му придаде красив външен вид.

Какво е Flex skincare?

Същността на flex skincare е да приспособи рутината за лице изключително към продуктите, необходими за всеки тип кожа. Също така предлага използването на нежни вещества, формулирани за деня или нощта, лятото или зимата, в зависимост от времето на приложение.

Козметиката, която се опитва да забави физическите признаци на стареене, което е фокусът на много марки в индустрията за красота, не е достатъчна. Когато използвате Flex skincare, включвайки или изключвайки това, което кожата изисква, допринасяте за намаляването на бръчките, избледняването на петна и предотвратявате ранната поява на фини линии.

По този начин корейската техника предпазва и подхранва младата дерма. Теорията на тези, които подкрепят тази техника, е, че кожата не винаги изисква едно и също. Една седмица може да се лющи, а друга седмица може да покаже повече несъвършенства.

Начинът на живот има много общо със състоянието на лицето и уместността на Flex skincare. Списанието Farmacia Profesional посочва (статия на испански), че нездравословната храна, стресът, тютюнопушенето, прекаляването с алкохола и кафето са врагове, които намаляват еластичността, стегнатостта и гладкостта. Оттук и необходимостта от различни възможности за грижа за кожата.

Какъв вид продукти включва “flex skincare”?

Flex skincare не е само за зряла кожа. Младите хора се възползват от гъвкавостта на метода, като се борят с признаците на стареене, подхранват лицето и укрепват кожната бариера.

Въпреки че използва нежни смеси, съставките проникват безпроблемно и не предизвикват странични ефекти. Ето видовете продукти, които предлага Flex skincare.

Витамин С

Actas Dermosifilográficas заявява (статия на испански), че локалното приложение на витамин С, в концентрация от 5% в продължение на 6 месеца, значително подобрява клиничния изглед на фотостареенето, елиминирайки малките бръчки.

Публикация от държавния университет в Орегон посочва, че витамин С е основен кофактор в ензимните реакции. Например в биосинтеза на колаген, карнитин и невропептиди. Освен това е антиоксидант par excellence.

В този ред проучванията показват, че комбинацията от витамин С с други видове процедури за лице, като радиочестота, благоприятства външния вид и качеството на кожата.

Жена с витамин С.
Локалното приложение на витамин С може да стимулира производството на колаген в кожата и да предотврати някои бръчки.

Ниацинамид

Ниацинамидът е витамин B3 или никотинамид. Тази съставка блокира оксидативния стрес и упражнява ремоделираща функция на лицето.

Освен това минимизира трансепидермалната загуба на вода, увеличава производството на липиди и изглажда бръчките. Националната медицинска библиотека на САЩ ни казва, че кремовете с ниацинамид насърчават появата на склонна към акне кожа.

Другите функции включват следното:

  • Противовъзпалителен капацитет
  • Намаляване на раздразнението
  • Капацитет за регулиране на себума
  • Депигментиращи свойства

Ретинол

Продуктите с ретинол улесняват изхвърлянето на комедони и възпрепятстват образуването на нови. Това се съобщава (статия на испански) в ръководството, публикувано от Access Medicina.

Благодарение на свойствата си, този формат на витамин А е полезно средство за акне вулгарис и работи още по-добре, ако го смесите с бензоил пероксид или системни антибиотици.

Списанието Postepy Dermatologii i Alergologii отбелязва, че витамин А е одобрен от Американската агенция по храните и лекарствата (FDA) като средство против бръчки, способно да трансформира повърхността на кожата.

Керамиди

Керамидите са естествени липиди, отговорни за създаването на защитна бариера и овлажняване. Тези мазнини регулират пропускливостта на кожата, за да изхвърлят течностите чрез потта и да позволяват други вещества, като кремове, да бъдат абсорбирани.

Хиалуронова киселина (HA)

ХК е гликозаминогликан, който присъства във всички телесни тъкани, но също така може да се инфилтрира или прилага локално. Целта му е да запази дермалната структура, да хидратира, възстановява клетките и да запълва бръчките.

Тази субстанция е добре приета в естетичните терапии, поради своите резултати и полутрайна продължителност.

Сухи масла

Някои естествени средства, като сухи масла, зелен чай или оризов прах, са включени в грижата за кожата, тъй като те не са вредни хранителни вещества. Тези продукти съдържат растителни масла, които в комбинация с емолиент и текстуриращ агент имат отличен ефект върху тена, особено по време на сезонни промени.

Зелен чай.
Зеленият чай има и актуално приложение, така че е продукт, който може да се присъедини към тази тенденция за красота.

Важността на спазването на рутинната грижа за лицето “flex skincare”

Когато знаете кои продукти действат най-добре за вашата кожа и кои трябва да премахнете от рутината си, ще постигнете резултати, които кожата ви ще оцени. Тайната е да персонализирате грижата си.

Дори ако използвате само няколко слънцезащитни продукта, уверете се, че изборът ви е одобрен от дерматолог. Допълнете процеса с периодично дълбоко почистване на лицето, включително ексфолиране.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.