Инжектиране на филъри с ултразвук: употреби и ползи

Съвременните естетични лечения са насочени към простота, прецизност и премахване на болката. В допълнение към тези авангардни процедури се използват филъри с ултразвук.
Инжектиране на филъри с ултразвук: употреби и ползи
Leidy Mora Molina

Прегледано и одобрено от медицинска сестра Leidy Mora Molina.

Написано от Luz Marina Carpio Hernández

Последна актуализация: 02 декември, 2022

Ресурсите, използвани в областта на естетиката, често се подобряват. Такъв е случаят с въпросните филъри с ултразвук, начин за инжектиране на вещества в кожата след насочване от ултразвуково сканиране.

Благодарение на този вид техника се намалява вероятността от грешка при процедурите за разкрасяване на кожата. Предложението позволява на специалистите да следят прецизно веществата, които се въвеждат в лицето, да избягват инциденти по време на процедурата и да следят отблизо усвояването на лечението.

Какво представляват тези филъри с ултразвук?

Обяснение на Mayo Clinic показва, че филърите за лице са вещества, инжектирани в кожата , за да изгладят бръчките и да ги направят по-малко забележими. Те се извършват като амбулаторни процедури и под местна анестезия.

Ултразвуковата функция се отнася до факта, че инфилтрацията се наблюдава с ултразвук. Благодарение на визуализацията, лекарят наблюдава еволюцията на инжектирания материал в реално време.

Това се посочва в статия (основно на испански) в списанието Cirugía Plástica Ibero-Latinoamericana, където се подчертава, че ултразвукът също помага да се класифицират веществата според моделите. Тази точка помага както на лекарите, така и на пациентите, като се има предвид, че по-късно може да се нуждаят от нови инжекции и е от съществено значение за опознаване на несъвместимостите.

Тъй като това е ресурс, приложен върху лицето, е необходимо да се има предвид, че кръвоносните съдове в тази област реагират на модели, които биха били трудни за локализиране без техники за изобразяване. Ботулинов токсин, хиалуронова киселина, течен лифтинг и всякакъв вид инжекционни филъри могат да се наблюдават с ултразвук.

Инжектиране на ботокс.
Ботулиновият токсин може да се прилага с или без ултразвуков контрол. Първият вариант има някои предимства в момента на поставяне.

Предимства на тези филъри с ултразвук

В допълнение към информацията за анатомията на лицето и нуждите на кожата, с този нов метод експертът прилага филърите с гаранция, че няма да има грешки в зоната, която ще се третира. Ултразвуковото инжектиране на лицеви филъри има още предимства, за които сега бихме искали да ви разкажем.

Регулирани дози

Визуализирането на зоната на инфилтрация означава, че лекарят ще се нуждае от по-малко материал, тъй като чрез осигуряване на дозата в конкретната област процесът се оптимизира .

Филъри с ултразвук – идентифициране на зоната за проникване

Експертът смята, че е по-лесно да работи с помощта на ултразвука. С помощта на изображенията може да локализира областта, която трябва да се запълни. Това е много по-изгодно за хармонични и приятни за окото ефекти.

Минимизира рисковете

След като специалистът може да види позицията на кръвоносните съдове с ултразвука, той може да продължи с гаранцията, че инжекцията няма да причини странични ефекти, като хематоми. Освен това минимизира опасността от инфилтриране на артериите. Последното има сериозни последици: некроза на кожната тъкан или образуване на съсирек.

Визуализация на инжектирания материал

Когато пълнителят се инжектира, процесът става видим с ултразвуковото насочване. Същият този инструмент е полезен за по-късно локализиране на материала и проверка дали той се е интегрирал в тъканта без никакви проблеми.

Това опростява диагнозата, ако има усложнения

Този инструмент ръководи разрешаването на спешни случаи след инжектиране. Ако възникне алергия или възпаление, ултразвукът помага на експерта да локализира материала, за да го разтвори с друго вещество.

Случаи, в които се прилагат филъри под ултразвук

Информация от Американската агенция по храните и лекарствата (FDA) показва, че дермалните филъри за лице подобряват външния вид на фините линии и загубата на обем, причинени от стареене или здравословни проблеми. Те твърдят, че пациентите почти винаги са доволни от резултатите.

FDA обаче подчертава, че не всеки е подходящ за процедурата. По-специално хората с нарушения на кръвосъсирването или алергии.

Въз основа на цялата налична информация, техниката е благоприятна в случаи като тези, които изброяваме по-долу:

  • Естетично подобрение: Зони като устните, назолабиалната област, носа, челото и слепоочията са сред най-често консултираните за филъри. Поради деликатността на тези зони е препоръчително да се извършва ултразвуков контрол.
  • Бруксизъм: Хората, подложени на лечение за скърцане със зъби, намират облекчение чрез третиране на челюстните мускули с пълнители. Инжекцията при тези пациенти трябва да бъде точно в мускула, в противен случай няма да свърши работа.
  • Корекция на други процедури: Когато предишните филъри не са били инжектирани правилно, те са склонни да притискат или запушват кръвоносните съдове. Неинвазивните лечения с ултразвук работят като корективи, които разреждат инфилтрирания преди това материал.
Филъри с ултразвук
Ултразвуковото изображение повишава безопасността по време на инфилтрация. Възможно е да се види зоната на инжектиране с точност.

Има ли рискове при инжектиране на филъри под ултразвуков контрол?

Инжекциите под ултразвуков контрол трябва да се извършват от експерт, който познава анатомията на човешкото лице, за да се видят артериите, мускулите, вените и други структури на лицето. Ако поверите тази разкрасителна процедура на неопитни хора, рискувате филърите да изглеждат неестествено.

По същия начин е важно да отидете в сертифицирани центрове, които отговарят на здравните стандарти, за да сведете до минимум нежеланите ефекти. Проверете законите, регулиращи центровете за красота във вашата страна, за да отидете на сигурно място.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.