9 есенни и зимни тенденции в грима

Запознайте се с тези есенни и зимни тенденции и в грима и опитайте част от тях!
9 есенни и зимни тенденции в грима

Написано от Luz Marina Carpio Hernández

Последна актуализация: 19 февруари, 2023

Тенденциите в грима през есента и зимата включват идеи за всеки вкус. Независимо дали искате цветовете да се открояват или предпочитате естествения вид на кожата, със сигурност ще намерите правилната техника сред предложенията на този сезон .

Целта не е да се следва шаблон, а да се разчупят стереотипите и да се даде път на свежия външен вид. Понякога това дори може да се направи и с винтидж нотки.

Идеята е да се чувствате добре и да подчертаете чертите си, докато се възползвате от предимствата на козметиката. И така, как можете да нанесете модерен грим? Кои нюанси да изберете? Ще ви разкажем в тази статия.

Есенни и зимни тенденции в грима

Статия от Международния образователен център Евроинова гласи, че модата може да бъде мимолетна или не, в зависимост от промените, през които преминава едно общество. Тя твърди, че стиловете се трансформират от препратки към околната среда; гримът не е изключение от това.

Чрез рекламни кампании, модни ревюта и социални мрежи всичко, свързано с модата, включително и грима, се популяризира всеки сезон. Видяното до момента разкрива, че тенденцията за есен-зима предлага смесване на органичното с иновативното.

Фокусира се върху чертите и ги озарява, осигурявайки силни цветове, ако желаете, но за предпочитане оставяйки луничките или белезите видими. В крайна сметка те се считат за уникална част от вашата личност!

В рамките на пластичността, която позволява есенно-зимната формула, апликациите и блясъкът също имат специално място. Ето някои от тенденциите, които трябва да имате предвид.

1. Есенни и зимни тенденции в грима – баланс между мат и блясък

Матовото покритие с блясък е това, което представлява есенният и зимният грим. За да постигнете това, ще бъде важно да използвате фон дьо тен, основа и пудри, като BB крем и пудри, които подчертават характеристиките на кожата и имат лек ефект.

Също така е важно да изберете пигменти, които са подходящи за вашия тен. Неутралните фон дьо тени отиват на всички, а златните или жълтите подхождат на “маслинени” кожи. Розовите отговарят на типове кожа с наклон към този тон. За да разберете кой ви подхожда, изпробвайте ги на врата си и проверете дали гамата се слива с естествения ви цвят.

Що се отнася до блясъка, чрез озаряване на челото, скулите и носа можете да балансирате матовото впечатление, което създава основата.

2. Опушени очи и розов цвят

Ако обичате опушените очи, бъдете спокойни: тенденцията за есента и зимата не изключва тази техника! Това, което предлага, е да се слеят два цвята, оставяйки по-светлите за зоната на разкъсването, с цел осветяване.

От друга страна, засенчването на стил маска за очи с розова палитра и засенчването с малко черно или синьо също придава нотка игривост. Акцентите в метални тонове също водят до тази инициатива за гримиране на горните клепачи с розово, като наблегнете малко повече на интензивността на цвета.

Есенни и зимни тенденции в грима.
Розовото е един от модерните цветове за очите този есенно-зимен сезон.

3. Есенни и зимни тенденции в грима – непокорни вежди

Да бъдете с неподредени вежди е основна тенденция в есенния и зимния грим. Вече няма да се използват прави линии; непокорните вежди ще бъдат за предпочитане, възможно най-естествени. Намазването на веждите със сапун е също идеално за подобряване на ефекта.

4. Кафяво и златно

Топлината на кафявото е сезонна алтернатива. Със златисто добавяте малко светлина към сенките за очи. Така и двата нюанса се превръщат в част от тенденцията.

5. Устни в червено (и малко фуксия)

Директно от миналото, интензивността на червените устни се завръща, в мат или с блясък. Подиумите показват озарени лица, с дълбоки сенки, гъсти мигли и червени отблясъци на устата.

Този цвят е смел и изтънчен.

Що се отнася до цвета фуксия, тя е допустима при неутрален тен. Всъщност тази палитра е идеална като руж за скулите и сенки за очи.

От друга страна, цветовете за устни са мощна алтернатива, защото с малко нанасяне можете да подчертаете устата си, без да е необходимо да ретуширате с други бои. Те също са дълготрайни и много дори са ароматизирани.

6. Есенни и зимни тенденции в грима – очна линия

Въпреки че традиционната очна линия винаги ще бъде безопасна алтернатива, за есента-зимата линиите ще бъдат със собствено мнение. Освен черното, част от тенденцията ще са металик и неоновите цветове.

Сред техниките, които ще бъдат на мода, са “очи на русалка”, които могат да бъдат оформени с графична очна линия. Ако все още не сте експерт по очна линия, опитайте се да използвате молив за очна линия вместо течна очна линия; по този начин минимизирате грешките и гримът изглежда чист и красив.

Допълнителен съвет е да подчертаете външния вид, като очертаете долната линия на миглите и я пренесете към ъгъла на окото, като маркирате дебелина според вашия вкус.

Красива жена.
Очите на русалка ще ви помогнат да покажете външния си вид през есенно-зимния сезон.

7. Блестящи апликации

Блестящата очна линия и кристалите около очите отново са на мода. Тези декоративни елементи са поставени в стратегически точки на клепачите и контура, като подобряват външния вид и придават оригиналност на грима.

Някои апликации са самозалепващи се; а други се прикрепят с лепило за мигли. Те се отстраняват лесно и, когато са поставени правилно, не представляват риск. Американската академия по офталмология предупреждава, че ако мъниста или блясък попаднат в слъзния филм, може да се получи дразнене.

8. Повдигнати мигли

Извиването на миглите и поставянето на спирала е класика през всеки сезон. Опитайте черни спирали, за да придадете обем и да удължите колкото можете повече, в случай че не искате да използвате екстеншъни.

9. Есенни и зимни тенденции в грима – винтидж очертаване

Очертаването на устните с нюанс, различен от филъра, е друга практика от 90-те години. Обикновено съчетава различни нюанси на червено и кафяво. Идеята е да се подчертае контраста с винтидж нотка.

Допълнете своя есенен и зимен грим с модерни тоалети

Зелено, фуксия, синьо и бяло са цветовете на дрехите, които ще бъдат на мода през есента и зимата. Комплекти блейзъри и панталони, рокли и поли в тези тонове ще бъдат част от тоалетите; считайте ги за допълнение към вашия грим.

Разбира се, не можете да пропуснете основни дрехи в гардероба си, като дънки и бели тениски. Те изглеждат добре с всичко и позволяват гъвкавост, когато става въпрос за грим.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.