12 съвета за красиви и изящни вежди

Една препоръка, ако ви предстои да оформяте веждите си – правете го след баня или след топъл или горещ душ.
12 съвета за красиви и изящни вежди

Написано от Ekhiñe Graell

Последна актуализация: 26 август, 2022

Веждите са една от най-интересните части от целия облик на човешкото лице. Разбира се, предимно се обръща внимание на формата и красотата на женските вежди. Те са по-естетически издържани и съществуват хилядолетни практики, свързани с обгрижването им.

Веждите обаче изпълняват и други цели, някои от които доста важни. Например, те защитават очите ни от дъжда, потта, слънчевата радиация, прахта и всяка друга частица или мръсотия, която може да увреди зрението на човека.

Именно поради тази причина смятаме да ви въоръжим с 12 ценни съвета, които ще ви гарантират красиви и изящни вежди.

1. Никога не премахвайте веждите си напълно

Често срещаната грешка е да оскубете косъмчетата на веждите си до едно. Елиминирането на веждите е непрепоръчително. Първо, това може да бъде много опасна стъпка. Второ, ако погледнем от естетическа гледна точка, това е в разрез с разбиранията за красота.

Затова трябва да си припомните, че веждите ви са там не по случайност. Те изпълняват важни защитни функции. Поради тази причина не им посягайте така радикално.

На второ място ще отбележим, че очертаването на целите вежди с молив за очи не е кой знае колко красиво.

2. Оформете вътрешните ръбове

Нещо, което си струва да направите, е да оскубете веждите си, водейки се от собствения ви лицев тип или пък стил. Съобразете се и с характеристиките на веждите ви. В този случай ви препоръчваме да оформите вътрешните ръбове на веждите. Това е лесно за изпълнение: просто поставете вертикално четчица за гримиране на веждите от едната страна на носа ви.

След това, като използвате четката като референтна точка, премахнете косъмчетата, които растат извън линията, която четката за вежди оформя.

3. Бъдете внимателни с някои продукти за красота

гримиране на вежди

Много дами се доверяват на употребата на различни продукти за красота, а, оказва се, някои от тях могат да бъдат повече вредни, отколкото полезни.

Именно поради това, когато става дума за поддържане на веждите, препоръчваме ви да избягвате употребата на разкрасителни продукти, чийто резултат ви се струва съмнителен или пък преувеличен. Можете също така да се консултирате със сертифициран консултант, който ще ви даде най-точен съвет.

Важно е да знаете, че дори когато веждите изглеждат естетически издържани, те могат да ви поставят в рисково положение.

4. Използвайте качествени гримове и продукти за красота

Като имате предвид предходната точка, ако искате да използвате грим или друг разкрасителен продукт, обърнете внимание на качеството му. Както вече знаете, на пазара има определени марки, които са с доказано качество и произход на съставките.

В някои случаи продуктите може да ви се сторят скъпи, но цената им е оправдана – тя ви гарантира здраве. Със сигурност си струва да проверите всеки един продукт, за да сте сигурни какво слагате на веждите си.

5. Използвайте хидратиращи кремове или такива, които стимулират растежа

Нанасяйте специализирани кремове върху веждите си, за да ги хидратирате и за да стимулирате растежа на космите. Добра идея е и да използвате домашно направени кремове с напълно естествени съставки. Например, смесете рициново масло и галина киселина – тази комбинация стимулира растежа на веждите. Можете също така да приложите зехтин или друг хидратиращ крем, който е подходящ за тази част от лицето.

6. Чистете веждите си

гримиране на веждите със специална техника

Като всяка друга част от тялото си, необходимо е да почиствате и изплаквате веждите си всеки път, след като се изкъпете. Разбира се, можете да го правите не само с вода, но и с обикновен сапун. Ключовият момент тук е да измивате внимателно веждите си, като ги потривате в двете посоки. След насапунисването изплаквайте добре, за да избегнете слепването на веждите.

След време този нежелан ефект може да доведе до изтъняване на веждите.

7. Скубете веждите си след баня

Една препоръка, ако ви предстои да оформяте веждите си – правете го след баня или след топъл или горещ душ. По този начин порите на кожата ви ще бъдат отворени и ще предпазите третираната област от зачервяване. Запомнете, че внимателността е ваш първи приятел.

Бъдете внимателни по отношение на инструментите, които ползвате – уверете се, че сте ги почистили добре и те са в добро състояние. Ако случаят не е такъв, можете да провокирате инфекция.

8. Използвайте тоник след скубането

След като оформите веждите си, задължително използвайте някакъв вид тоник, за да хидратирате веждите си и да имат по-добър вид. Всъщност, можете да се доверите и на стария познайник – меда. Той ще възпре всякакво раздразнение или пък инфекция. И в двата случая третирате веждите си с продукти, които притежават бактерицидни свойства.

9. Омекотете веждите си с помощта на хидратиращ крем

хидратиращ крем за подхранване на веждите

Прочетете и това: 4 процедури, които стягат и подмладяват кожата

Съветваме ви да не използвате кремове с химикали, за да направите веждите си меки. Често приложението на такива кремове води до по-плътна текстура на веждите. Препоръчваме ви да използвате малко хидратиращ крем – той ще омекоти косъма и ще ги поддържа във форма за по-дълго време.

10. Решете веждите си

Ресането на веждите с мека четка може да се окаже вашият ключ към по-бърз растеж. То също така представлява отличен начин за елиминиране на опадащи косъмчета. Ресането на веждите е добро и от естетическа гледна точка – изглеждат по-добре и по-привлекателно.

11. Спазвайте балансирана диета

Един ценен съвет, който трябва да възприемете като закон. Много важно е в името на добрия външен вид, в който влизат и веждите ви, да спазвате здравословна диета. Балансираното хранене е ключът към ослепителния вид.

Когато се храните добре, това се отразява както на вътрешната ви красота, така и на външната.

12. Посъветвайте се със специалист, ако се налага

Добре време за нашия последен съвет – ако сметнете за необходимо, потърсете професионално мнение. Не бива да се лишавате от красивите си вежди. Щом не съумявате да ги обгрижвате, поискайте помощ от специалист. Не си мислете, че пренебрегвайки веждите си, не губите нищо.

Напротив, обяснихме ви, че те са много важни, не само защото ви правят да изглеждате по-поддържани, а и защото имат защитни функции.


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.