Елиминирайте брадавиците без да оставяте белези

Сокът от картофи ускорява оздравяването на кожата и елиминира брадавиците за кратък срок
Елиминирайте брадавиците без да оставяте белези

Написано от Carolina Betancourth

Последна актуализация: 26 август, 2022

Брадавиците са малки и болезнени образувания по кожата, които може да се появят навсякъде по тялото и бързо се разпространяват.

Този дискомфорт се дължи на един от многото типове човешки папилома вируси, който има около 70 подтипа. Щом веднъж човек се зарази, са необходими от няколко дни до няколко седмици, за да се развие брадавица върху кожата.

В повечето случаи тези образувания са доброкачествени и не представляват заплаха за здравето. Някои брадавици могат да бъдат болезнени и да нараснат съществено, отразявайки се върху вида на кожата.

Процесът на елиминиране на брадавиците е до известна степен сложен. Той изисква и време, и търпение. Добрата новина е, че съществуват няколко домашни средства, които са доказали ефикасността си във времето. Освен това не оставят белези.

Картофите се преборват с брадавиците

картофите са натурално средство срещу брадавиците

Сокът от картофи ускорява оздравяването на кожата и елиминира брадавиците за кратък срок.

Приготовление:

 • Трябва ви резен картоф. Втривайте го в брадавиците няколко пъти пъти дневно. Повтаряйте процедурата всеки ден, докато постигнете желания резултат.
 • Можете също така да направите паста от пресен картоф. Нанасяйте я вечер. След това покривайте с компрес и оставете натуралното средство да действа до сутринта.

Ябълков оцет

Киселината в този продукт е активната съставка, която стимулира отстраняването на подутината, появила се на кожата.

Освен това знаем, че ябълковият оцет притежава мощно антибиотично действие, което му позволява с лекота да елиминира вируса, провокиращ промените в кожата.

Приготовление:

 • Измийте засегнатата зона с вода и антибактериален сапун.
 • Натопете памучен тампон в органичен ябълков оцет. Наложете върху засегнатата зона. Фиксирайте тампона с лепенка.
 • Оставете да действа за час.
 • Повтаряйте процедурата всеки ден.

Бананови кори

банановите кори са ефикасно средство срещу брадавиците

Макар обикновено да ги изхвърляме в кофата за боклук, банановите кори съдържат нутриенти, които могат да ни бъдат от полза по много и различни начини.

В този случай те елиминират брадавиците, тъй като съдържат много калий и салицилова киселина.

Приготовление:

 • Вземете 1 бананова кора и я нарежете на парчета. Наложете я върху брадавицата. Бялата вътрешност на кората трябва да влезе в контакт с кожата.
 • Оставете натуралното средство да действа за няколко часа.
 • Повтаряйте процедурата всеки ден, по няколко пъти дневно.

Лук

Лукът притежава антивирусни и антибиотични свойства, които са полезни в борбата с вируса, който провокира образуването на брадавиците.

Приготовление:

 • Отрежете парче от лука. Втривайте го в засегнатата зона в продължение на няколко минути.
 • Повтаряйте процедурата минимум 3 пъти дневно за оптимален резултат.
 • Ако предпочитате, можете да изцедите сока и да го нанасяте с помощта на памучен тампон. В този случай оставете го да действа цяла нощ.
 • Препоръчваме да тествате това натурално средство, преди да пристъпите към прилагането му. В някои случаи се наблюдава раздразване на кожата.

Етерично масло от чаено дърво

маслото от чаено дърво се справя ефикасно с брадавиците

Това етерично масло е популярно с мощното си антибиотично действие, способно да предпазва от различни типове инфекция.

Доказано е, че то притежава противовирусни, антибиотични и противогъбични свойства, които предпазват и лекуват различни кожни проблеми.

Приложение:

 • Купете етерично масло от чаено дърво от доверен билкар и нанесете 1-3 капки върху брадавиците, които искате да елиминирате.

Препоръчваме ви да прочетете и: Маслото от чаено дърво: толкова много ползи!

Алое вера

Това растение е ценено от древни времена, тъй като притежава антиоксидантни и хидратиращи свойства, а също така ефикасно се справя с лечението на различни кожни проблеми.

От много години то се използва за отстраняване на брадавици, тъй като ускорява процеса на оздравяване на кожата и предпазва от белези.

Приготовление:

 • Извлечете гела от стебло от алое вера. Нанесете го върху брадавицата с помощта на памучен тампон.
 • Покрийте с компрес и оставете натуралното средство да действа през цялата нощ.
 • Повтаряйте тази процедура всеки ден преди сън за оптимален резултат.

Ако след няколко дни не забележите прогрес или състоянието на брадавиците се е влошило, препоръчваме да се обърнете за консултация към лекар. Той ще постави диагноза и ще предпише лечение.

В много малко случаи брадавицата може да представлява злокачествен тумор. За да бъдете 100% сигурни, консултирайте се с лекар.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.