Джинджифилът и лечебните му свойства

Бъдете внимателни в употребата му, тъй като притежава силен и пикантен вкус
Джинджифилът и лечебните му свойства

Последна актуализация: 01 февруари, 2019

Освен че е чудесен за храносмилателната система, джинджифилът пом ага за премахването на токсините . П икантн ият му вкус предизвиква потене и пречиства не на тялото .

Джинджифиловите растения са около един метър високи и имат дълги листа. Техните корени са най-важната , защото съдържат широка гама от свойства, помагащи лечението на много заболявания.

Джинджифилът се използва често за готвене на различни ястия. Бъдете внимателни в употребата му, тъй като притежава силен и пикантен вкус.

Научете повече за лечебните свойства на джинджифила в статията по-долу.

Джинджифилът и лечебните му свойства

Както споменахме, джинджифилът се използва като подправка. Все повече хора го консумират и за лечение на различни заболявания.

Джинджифилът и лечебните му качества
 • Препоръчва се при храносмилателни проблеми: газове, гастрит, коремна болка, гадене и повръщане. Предотвратява образуването на язви на стомаха, подпомага лечението на съществуващите.
 • Елиминира чревни паразити.
 • Идеален за страдащите от артрит и артроза. Консумацията на чай от джинджифил намалява възпалението в ставите ( следователно и болката).
 • Честата му консумация е чудесен метод за контролиране  нивата на холестерола в кръвта (който може да предизвика сърдечно-съдови проблеми).
 • Съдържа вещества, подобряващи функцията на черния дроб, като активират жлъчната секреция.
 • Поддържа кръвоносната система в добро състояние: предотвратява слепването на тромбоцити в кръвта, запушвания (опасни за кръвообращението). Консумацията на джинджифил намалява риска от атеросклероза, пази сърцето здраво.
 • Притежава спазмолитичен ефект, което го прави идеален за жени, страдащи от силни болки и спазми по време на цикъл.
 • Добро средство за лечение на чести настинки и при храчки.
 • Антиоксидантните  му свойства (етаноловите и метанолните компоненти) спомагат за запазване  клетките на организма млади и здрави.
 • Предотвратява образуването на някои видове тумори в тялото.
 • Увеличава изпотяването (като по този начин спомага пречистването на организма и премахване на токсините).

Да не забравяме…

Поръсвайте ястията с джинджифил, консумирайте го, като чай. По този начин сами ще лекувате възникнали здравословни проблеми и ще се наслаждавате на вкуса му.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.