Домашно лечебно средство против коремни мазнини от чесън с лимон

Освен това намалява холестерола и подобрява функцията на черния дроб и дебелото черво.
Домашно лечебно средство против коремни мазнини от чесън с лимон

Написано от Carolina Betancourth

Последна актуализация: 26 август, 2022

Натрупването на мастна тъкан е състояние, което засяга милиони хора по целия свят. Домашно лечебно средство, приготвено от чесън с лимон ще помогне да се справите с това.

Това може да се влоши с годините и е един от най-трудните за справяне проблеми, особено когато метаболизмът не действа правилно.

Въпреки че много хора може да го смятат за естетичен проблем, важно е да се разреши преди това да доведе до някои сериозни рискове за здравето.

Освен, че засяга начина, по който изглеждате, важно е да знаете, че излишната мастна тъкан увеличава рисковете от определени заболявания.

Експертите по здравето и храненето са единодушни, че най-ефикасният начин за борба с това е следването на балансиран режим на хранене. Това трябва да е съпроводено от редовното правене на физически упражнения.

Въпреки това, има и други неща, които могат да помогнат и служат като допълнение към постигането на добри резултати за по-кратък период от време.

Едно от тях е домашно средство от чесън с лимон, което може да приготвите у дома. То намалява нивата на холестерола и се бори с излишната мазнина.

В днешната статия искаме да опишем всичките му предимства подробно и да ви разкрием как да го консумирате, за да извлечете най-добри резултати.

Какви са ползите от чесън с лимон за преборване с коремните мазнини?

ползите от чесън с лимон за преборване с коремните мазнини

Това лечебно средство от чесън и лимон е традиционна рецепта, която е била използвана в продължение на векове за лечение на различни заболявания.

Двете съставки имат пречистващи и храносмилателни свойства. Те помагат за стимулиране на премахването на отпадъците и подобряване на функцията на черния дроб и дебелото черво.

Чесънът съдържа активно вещество, наречено алицин, което има положителни резултати, когато става въпрос за намаляване на нивата на холестерола и риска от сърдечно-съдови заболявания.

Чесънът има противовъзпалителни свойства и действа като диуретик за стимулиране на отстраняване на излишната течност от подути тъкани.

Той се счита за естествен агент за потискане на апетита. При поглъщането му се удължава чувството за ситост и се забавя желанието за консумиране на повече калории.

Високото съдържание на антиоксиданти предпазва от клетъчно увреждане, както и от други проблеми, свързани с преждевременното стареене.

Чесън с лимон за преборване с коремните мазнини

Всички тези предимства се подобряват чрез консумацията на лимон, цитрусов плод, който има силно прочистващи и повишаващи храносмилането свойства. Той е бил използван от древни времена за прочистване на кръвта и намаляване на холестерола.

Флавоноидите-вещества, които действат като антиоксиданти насърчават усвояването на мазнините и не им позволява да се трупат в областта на корема или кръвния поток.

Това лечебно средство с лимон съдържа фибра, позната като пектин. Пектинът ограничава апетита за храна и облекчава проблемите с храносмилането.

Приготвяне на лечебно средство от чесън с лимон

Как да приготвим това лечебно средство от чесън с лимон за коремните мазнини?

Преди да приготвите това лечебно средство, важно е да разберете, че това не е лек”чудо” за загуба на теглото, а е предназначено само за допълване на диетата.

Предимството, което има пред другите продукти е, че е 100% натурално и може да бъде включено в ежедневната балансирана диета.

Ползите, предоставени във всеки случай ще варират в зависимост от това колко добре функционира вашият метаболизъм. Ако започнете да контролирате приема на калории и увеличите разхода на енергия чрез упражнения, ще започнете да виждате разликата само след няколко седмици.

Съставки

 • 2 глави чесън
 • Сокът от 2 лимона
 • 1 ½ литър вода

Приготовление

 • Обелете чесъна и намачкайте всяка скилидка.
 • Старателно измийте двата лимона и ги нарежете, като запазите кората.
 • Сипете вода в тенджера, добавете чесъна и лимоновите резени, и ги оставете да врят 15 минути.
 • След това прецедете течността и я изпийте.
 • Може да я съхранявате на стайна температура или в хладилник.
 • Ако не искате да готвите това лечебно средство от чесън с лимон, може да съхранявате всички съставки в буркан. Оставете ги да престоят в продължение на 24 часа.

Начин на консумация

 • Можете да разделите количеството, което приготвяте на 3 или повече дози на ден.
 • Идеално е да изпиете чаша преди или по време на всяко едно от трите хранения.
 • Добра идея е да направите това в продължение на 3 поредни дни за детоксикация. След това изчакайте 1 седмица, преди да продължите.

Знаем, че за много хора може да бъде трудно да се справят с горчивия и неприятен вкус, така че може да добавите малко биологичен мед за по-лесна консумация.

Както и при други добри навици, струва си да направите усилия, за да се насладите на всички предимства, които то ще предостави.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.