6 натурални напитки за прочистване на кръвта

Чаят от репей е препоръчителен за хора, които страдат от артрит, проблеми със седалищния нерв, подагра, обриви, акне, отоци, камъни в бъбреците и проблеми с черния дроб.
6 натурални напитки за прочистване на кръвта

Последна актуализация: 30 ноември, 2018

Кръвта може да бъде интоксикирана поради много причини: натрупване на вредни вещества, вследствие на неправилно функциниране на детоксикиращите органи – бъбреци, черен дроб, черва и др. Може да е следствие от нездравословно хранене, изобилстващо от продукти, богати на мазнини и токсични субстанции, поради замърсяване на околната среда, както и много други фактори. Когато организмът започне да задържа токсични субстанции и отпадни вещества, последните навлизат в кръвообращението в опит да бъдат изведени от тялото през кожата. Това е причината, поради която някои хора, страдащи от акне, могат да потърсят корените на кожния дискомфорт в лицето на токсикозата и вземат мерки за прочистване на кръвта.

Ако кръвта ви е неспособна да се прочисти от само себе си, освобождавайки токсините през кожата, тя започва да става силно замърсена. Това може да доведе до хронични проблеми или заболявания, например затлъстяване. В такива моменти е важно да стимулирате детоксикиращия процес на кръвта, за да я прочистите.

Плодовите и зеленчуковите соковe, както и чайовете, представляват отличен начин за прочистване на кръвта и извеждане на токсините от тялото. Днес ще представим най-добрите напитки за естествено прочистване на кръвта, които даряват със здраве, предпазват от развитие на заболявания и възпрепятстват натрупването на токсини в организма.

Сок от червено цвекло

Сок от червено цвекло за бързо и ефикасно прочистване на кръвта.

Сокът от червено цвекло представлява едно от най-добрите решения за бързо и ефикасно прочистване на кръвта. Този сок се съдържа както самото червено цвекло, така и листата му. По този начин се получава мощна детоксикираща комбинация.

Съставки:

Начин на приготовление:

Изчистете добре червеното цвекло и листата му, след това добре ги подсушете. Нарежете цвеклото на еднакво малки парченца, така че да е удобно да ги сложите в блендера или сокоизстисквачката. Блендирайте цвеклото и добавете към него листата и малко вода, за да улесните процеса. Оставете блендера да работи в продължение на няколко минути. За предпочитание е да консумирате сока на празен стомах.

Напитка с чесън и червено вино

Тази мощна напитка е перфектна за активиране на метаболизма и понижаване на мазнините в тялото. Освен това тя стимулира извеждането на излишната сол от организма, което представлява важна част от процеса на прочистване на кръвта.

Съставки:

Начин на приготовление:

Нарежете 12 скилидки чесън и ги сложете в стъклен буркан, който предварително сте напълнили с ½ л. червено вино. Затворете буркана стабилно и го оставете да престои 2 седмици на място, което се огрява пряко от слънчева светлина.

След като препоръчителното време изтече, прецедете течността от буркана и я налейте в друг стъклен съд. Приемайте по 1 супена лъжица от напитката 3 пъти дневно в продължение на месец.

Зелен сок за прочистване на кръвта

Зелен сок за прочистване на кръвта

Този зелен сок е идеален за стимулиране на процеса на извеждане на токсините и вредните субстанции от кръвообращението. Той също така активира метаболизма и подпомага процеса на отслабване.

Съставки:

  • 1 шепа спанак
  • 3 стебла манголд
  • 2 ябълки
  • 1 шепа магданоз
  • 1 лимон
  • 1 краставица

Начин на приготовление:

Сложете всички съставки в блендер. Блендирайте в продължение на няколко секунди. Консумирайте получения зелен сок свеж и приятно охладен, за да извлечете максимална полза.

Чай от репей (Arctium lappa)

Репеят е много мощно детоксикиращо растение, което ще помогне в процеса на прочистване на кръвта и лимфната система. Препоръчваме да консумирате чай от репей, за да редуцирате конгестията и подуването, да елиминирате токсините през кожата и урината и да изведете от тялото излишната пикочна киселина. Свойствата на това растение са многоспектърни. Затова препоръчваме консумацията на този чай на хора, които страдат от артрит, проблеми със седалищния нерв, подагра, обриви, акне, кисела кръв, отоци, камъни в бъбреците, проблеми с черния дроб и др.

Чай от глухарче

Чаят от глухарче е една от най-мощните напитки за прочистване на кръвта

Чаят от глухарче е една от най-мощните напитки за прочистване на кръвта, с които природата е дарила човека. Напитката е идеална за справяне със задържаните течности и елиминирането на токсините и отпадните вещества, които се натрупват в тялото и могат да преминат в кръвообращението. Този чай е напълно безопасен и ефикасен, когато искате да освободите кръвта от токсините в нея.

Чай от коприва

Това е още един отличен чай, който по естествен път детоксикира кръвта и извежда токсичните субстанции от нея. Чаят от коприва действа диуретично и може да бъде използван за лечение на проблеми с черния дроб и бъбреците.


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.