Десерти без захар, които трябва да опитате
Тези десерти без захар са чудесен, изкушаващ избор за хората болни от диабет, както и за всеки, който иска да се храни здравословно. Не се колебайте дълго и ги опитайте!
Има толкова много десерти без захар, които си струва да опитате. Така че прочетете тази статия и си ги пригответе. Фактът, че сте на диета не означава, че не можете да се наслаждавате на тези вкусни, здравословни и полезни храни.
Запомнете, че десертите без захар са също толкова вкусни колкото и останалите сладки изкушения. Дори може да не забележите никаква разлика между едните и другите. Може би ви се е случвало да се замислите дали да опитате продукт с етикет “без захар”, тъй като не знаете дали вкусът му ще ви хареса.
Десертите са толкова вкусни и са перфектният начин за завършване на храненето. Въпреки това мнозина решават да ги пропуснат, тъй като тези вкусни изкушения са пълни с калории. Но има има и много десерти без захар (например с фруктоза ). Те са прекрасна вариация на десерт или закуска между основните хранения.
1.Овесени бисквити със стафиди без захар
Съставки
- 2 банана (60 г).
- 1½ чаша овесени ядки (300 г).
- 2 супени лъжици канела (20 г).
- ¼ чаена лъжичка сол (3 г).
- 2/4 чаша стафиди (50 г).
Начин на приготвяне
- Затоплете предварително фурната до 120°C.
- В средно голяма купа смесете овесените ядки, канелата и солта.
- В друг съд намачкайте бананите.
- Смесете заедно всички съставки.
- Прибавете стафидите и отново разбъркайте сместа.
- Оформете бисквитите с ръце.
- Поставете ги върху хартия за печене и ги печете на 180°C за 25 минути.
2.Бухти без захар
Съставки
- 3 яйца (180 г).
- 1 чаша брашно (100 г).
- Кората на 1 лимон.
- Подсладител.
- 1 нискомаслено чисто масло (80 г).
- 1 кутия нискомаслено мляко (125 мл).
- Щипка канела и щипка сол.
- 1 супена лъжица мая за хляб (10 г).
Начин на приготвяне
- Затоплете млякото на средно силен котлон и разтопете маслото.
- Добавете малко канела, 1 чаена чаена лъжичка подсладител и лимоновата кора.
- Оставете сместа да си почине 15 – 25 минути, за да може млякото да поеме аромата на канелата и лимона.
- Отделете лимоновата кора.
- Добавете предварително пресятото брашно и разбъркайте добре сместа.
- Дръпнете съда от котлона и добавете яйцата едно по едно, като непрекъснато разбърквате сместа.
- Не позволявайте появата на бучки в тестото.
- Разтворете прясната мая в една чаена лъжичка вода и я добавете към сместа.
- Прехвърлете сместа в шприц торбичка. Използвайте тавичка за печене и я напълнете ¾ с оформените бухтички.
- Печете бухтичките 20 минути на 170°C. След това ги обърнете с лъжица и ги печете още 15 минути.
3.Брауни с авокадо без захар
Съставки
- 3 яйца (180 г)
- ½ чаша брашно (100 г).
- ¼ чаша счукани орехи (25 г).
- 3 чаши натурален шоколад (300 г)
- ½ чаша какао на прах (50 г).
- 1 чаена лъжичка ванилия (5 г).
- 2 супени лъжици кокосово масло (20 мл)
- ¼ чаша подсладител без калории (25 г).
- 2 резена узряло авокадо (60 г).
Начин на приготвяне
- Затоплете предварително фурната на 200°C.
- Стопете шоколада на водна баня заедно с кокосовото масло. Разбъркайте сместа докато стане хомогенна, дръпнете я от котлона и я оставете да изстине.
- Пасирайте авокадото, за да получите еднородно пюре.
- В купа смесете разтопения шоколад с пюрето от авокадо, подсладителя, ванилия и яйца.
- Прибавяйте постепенно брашното, какаото и орехите.
- Бъркайте докато получите хомогенна смес.
- Изсипете сместа в предварително намаслена и посипана с брашно формичка за брауни.
- Печете 15 минути докато сладкишът е готов.
- Оставете го да изстине на стайна температура преди да го нарежете на малки парчета.
4.Шоколадови бонбони с ягодов пълнеж
Съставки
- 1 голяма ягода.
- ½ чаша сметана (50 мл).
- 1 чаша натурален шоколад (100 г).
- Ягодово сладко без захар (за вкус).
Начин на приготвяне
- Разтопете шоколада със сметаната на средно силен котлон. Бъркайте постоянно сместа, за да не загори. Когато сместа стане хомогенна, дръпнете съда от огъня.
- Изсипете половината смес в предварително подготвените от вас формички.
- Внимателно изсипете малко сладко и добавете парченца ягода върху сместа.
- Изсипете останалия натурален шоколад отгоре, за да покрие ягодите и да напълни формичките догоре. Загладете повърхността с шпатула.
- Поставете формичките в хладилника за 2 часа.
- След като времето изтече отделете бонбоните внимателно и ги поднесете.
Не пропускайте да прочетете и: 8 ползи за здравето от ягодите
5.Здравословни плодови близалки
Съставки
- ½ киви (15 г).
- 1 резен пъпеш (100 г).
- 1 чаша ягоди (100г).
- ½ чаша малини (50 г).
- Натурален сок от ананас (200 мл).
- 1 резен пресен ананас (30 г).
Начин на приготвяне
- Нарежете плодовете на малки парченца и ги поставете във формичките.
- Добавете сока от ананас докато покриете плодовете.
- Поставете по една пръчка за сладолед в центъра на сместа и поставете формичките във фризера за час.
- Извадете близалките от формичките и веднага ги сервирайте.
Насладете се на тези десерти без захар, където и когато искате! Можете да ги консумирате с чай по ваш избор. Предлагаме ви да опитате белия чай, приготвен по различен начин.