Десерти без захар, които трябва да опитате

Тези десерти без захар са чудесен, изкушаващ избор за хората болни от диабет, както и за всеки, който иска да се храни здравословно. Не се колебайте дълго и ги опитайте!
Има толкова много десерти без захар, които си струва да опитате. Така че прочетете тази статия и си ги пригответе. Фактът, че сте на диета не означава, че не можете да се наслаждавате на тези вкусни, здравословни и полезни храни.
Запомнете, че десертите без захар са също толкова вкусни колкото и останалите сладки изкушения. Дори може да не забележите никаква разлика между едните и другите. Може би ви се е случвало да се замислите дали да опитате продукт с етикет “без захар”, тъй като не знаете дали вкусът му ще ви хареса.
Десертите са толкова вкусни и са перфектният начин за завършване на храненето. Въпреки това мнозина решават да ги пропуснат, тъй като тези вкусни изкушения са пълни с калории. Но има има и много десерти без захар (например с фруктоза). Те са прекрасна вариация на десерт или закуска между основните хранения.
1.Овесени бисквити със стафиди без захар
Съставки
- 2 банана (60 г).
 - 1½ чаша овесени ядки (300 г).
 - 2 супени лъжици канела (20 г).
 - ¼ чаена лъжичка сол (3 г).
 - 2/4 чаша стафиди (50 г).
 
Начин на приготвяне
- Затоплете предварително фурната до 120°C.
 - В средно голяма купа смесете овесените ядки, канелата и солта.
 - В друг съд намачкайте бананите.
 - Смесете заедно всички съставки.
 - Прибавете стафидите и отново разбъркайте сместа.
 - Оформете бисквитите с ръце.
 - Поставете ги върху хартия за печене и ги печете на 180°C за 25 минути.
 
Прочетете и: Здравословни рецепти, за да задоволим апетита за сладко
2.Бухти без захар
Съставки
- 3 яйца (180 г).
 - 1 чаша брашно (100 г).
 - Кората на 1 лимон.
 - Подсладител.
 - 1 нискомаслено чисто масло (80 г).
 - 1 кутия нискомаслено мляко (125 мл).
 - Щипка канела и щипка сол.
 - 1 супена лъжица мая за хляб (10 г).
 
Начин на приготвяне
- Затоплете млякото на средно силен котлон и разтопете маслото.
 - Добавете малко канела, 1 чаена чаена лъжичка подсладител и лимоновата кора.
 - Оставете сместа да си почине 15 – 25 минути, за да може млякото да поеме аромата на канелата и лимона.
 - Отделете лимоновата кора.
 - Добавете предварително пресятото брашно и разбъркайте добре сместа.
 - Дръпнете съда от котлона и добавете яйцата едно по едно, като непрекъснато разбърквате сместа.
 - Не позволявайте появата на бучки в тестото.
 - Разтворете прясната мая в една чаена лъжичка вода и я добавете към сместа.
 - Прехвърлете сместа в шприц торбичка. Използвайте тавичка за печене и я напълнете ¾ с оформените бухтички.
 - Печете бухтичките 20 минути на 170°C. След това ги обърнете с лъжица и ги печете още 15 минути.
 
3.Брауни с авокадо без захар
Съставки
- 3 яйца (180 г)
 - ½ чаша брашно (100 г).
 - ¼ чаша счукани орехи (25 г).
 - 3 чаши натурален шоколад (300 г)
 - ½ чаша какао на прах (50 г).
 - 1 чаена лъжичка ванилия (5 г).
 - 2 супени лъжици кокосово масло (20 мл)
 - ¼ чаша подсладител без калории (25 г).
 - 2 резена узряло авокадо (60 г).
 
Начин на приготвяне
- Затоплете предварително фурната на 200°C.
 - Стопете шоколада на водна баня заедно с кокосовото масло. Разбъркайте сместа докато стане хомогенна, дръпнете я от котлона и я оставете да изстине.
 - Пасирайте авокадото, за да получите еднородно пюре.
 - В купа смесете разтопения шоколад с пюрето от авокадо, подсладителя, ванилия и яйца.
 - Прибавяйте постепенно брашното, какаото и орехите.
 - Бъркайте докато получите хомогенна смес.
 - Изсипете сместа в предварително намаслена и посипана с брашно формичка за брауни.
 - Печете 15 минути докато сладкишът е готов.
 - Оставете го да изстине на стайна температура преди да го нарежете на малки парчета.
 
4.Шоколадови бонбони с ягодов пълнеж
Съставки
- 1 голяма ягода.
 - ½ чаша сметана (50 мл).
 - 1 чаша натурален шоколад (100 г).
 - Ягодово сладко без захар (за вкус).
 
Начин на приготвяне
- Разтопете шоколада със сметаната на средно силен котлон. Бъркайте постоянно сместа, за да не загори. Когато сместа стане хомогенна, дръпнете съда от огъня.
 - Изсипете половината смес в предварително подготвените от вас формички.
 - Внимателно изсипете малко сладко и добавете парченца ягода върху сместа.
 - Изсипете останалия натурален шоколад отгоре, за да покрие ягодите и да напълни формичките догоре. Загладете повърхността с шпатула.
 - Поставете формичките в хладилника за 2 часа.
 - След като времето изтече отделете бонбоните внимателно и ги поднесете.
 
Не пропускайте да прочетете и: 8 ползи за здравето от ягодите
5.Здравословни плодови близалки
Съставки
- ½ киви (15 г).
 - 1 резен пъпеш (100 г).
 - 1 чаша ягоди (100г).
 - ½ чаша малини (50 г).
 - Натурален сок от ананас (200 мл).
 - 1 резен пресен ананас (30 г).
 
Начин на приготвяне
- Нарежете плодовете на малки парченца и ги поставете във формичките.
 - Добавете сока от ананас докато покриете плодовете.
 - Поставете по една пръчка за сладолед в центъра на сместа и поставете формичките във фризера за час.
 - Извадете близалките от формичките и веднага ги сервирайте.
 
Насладете се на тези десерти без захар, където и когато искате! Можете да ги консумирате с чай по ваш избор. Предлагаме ви да опитате белия чай, приготвен по различен начин.
Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.







