Бургер от филе с риба тон: Здравословна рецепта
Децата ви отказват да ядат риба? Ако е така, може би трябва да опитате да направите няколко вкусни бургера с филе от риба тон, за да включите рибата в менюто на децата си.
Приготвянето на домашни бургери от филе от риба тон е лесно. Ще видите, че това е здравословна и вкусна рецепта, която ще зарадва всички в семейството.
Бургер от риба тон
Рибата тон е една от така наречените „сини риби“. Има тъмна, мазна кожа и интензивен аромат. Специалистите препоръчват консумацията му, тъй като съдържа значително количество омега-3 мастни киселини, витамини от група В и минерали като фосфор, желязо и магнезий .
В допълнение, 100 грама съдържат 200 калории и 23 грама протеин.
Трудност на рецептата: Лесна
Необходимо време: Приблизително 1 час
Съставки:
- 400 грама пресен тон без кости
- 2 яйца
- Трохи за паниране (необходимото количество)
- Мляко (необходимото количество)
- Сол (на вкус)
- Джинджифил и / или магданоз (незадължително)
Как да си направите бургер с филе от риба тон
- Уверете се, че рибата тон е без кости. Ако не е, отстранете костите с пинсети.
- Нарежете филето от риба тон на 1 см (1/2 инча) кубчета. Добавете солта и я разбъркайте, така че да осоли рибата по равно.
- Разбийте яйцата в купа. Добавете джинджифила и магданоза (тази стъпка е по желание) и разбъркайте.
- Накиснете галетата в млякото. По този начин бургерите с филе от риба тон ще имат гладка текстура. Препоръчваме да започнете с малко галета и мляко. Галетата трябва да е влажна, но не да капе.
- Изсипете накиснатата галета в купата с яйцата. Разбъркайте.
- Добавете кубчетата филе от риба тон и разбъркайте с ръце, докато получите гладко тесто. Ако е прекалено течно, добавете още галета. Ако е прекалено сухо, добавете малко мляко. За да стане по-еластично, добавете още накисната галета.
- Оставете сместа да престои в хладилника поне половин час.
- Когато се охлади, можете да си направите бургерите с филе от риба тон. За целта вземете част от сместа с лъжица, направете топка и я подравнете с ръце. С пръсти придайте на бургера кръгла форма.
- Печете бургера на среден огън, докато е готов.
- Сервирайте с гарнитура по желание.
Прочетете и: Три вкусни рецепти за веган сирене
Бургер от риба тон с чесън
Друг вариант е да направите бургерите с риба тон.
Съставки:
- 300 грама филе от риба тон
- 2 яйца
- 1 скилидка чесън
- Трохи за паниране (необходимото количество)
- Сока от 1/2 лимон
- Джинджифил (по избор)
- Сол и черен пипер (на вкус)
Подготовка :
- Почистете рибата тон, ако не сте я купили чиста. Уверете се, че е без кости.
- Нарежете филето от риба тон на малки кубчета. Колкото по-малки са кубчетата, толкова по-добре. Добавете сол и черен пипер на вкус и оставете настрана.
- Обелете скилидката чесън. Най-лесният начин да го направите е да го поставите вътре в буркан и да го разклатите. Кожата ще се обели за нула време! След това го нарежете на ситно.
- Смесете рибата тон с нарязания чесън.
- Добавете яйцата, джинджифила и лимоновия сок. Смесете добре.
- Добавете галетата бавно, докато получите твърдо, но еластично тесто.
- Оставете тестото да престои в хладилника поне 40 минути. По този начин ароматите ще се смесят.
- Извадете тестото от хладилника и пригответе бургерите, както обяснихме в предишната рецепта.
- Печете до готовност и сервирайте със салата или хляб.
Вижте още: Защо трябва да ядете често яйца
Някои идеи
Приготвянето на собствен хляб за хамбургери, добавянето на нови зеленчуци или сервирането с намачкано яйце са някои идеи, които можете да използвате, за да придадете на ястието си различен щрих.
- Въпреки че препоръчваме да използвате прясна риба тон, можете да използвате и замразена или консервирана риба тон. В последния случай е важно да я отцедите добре, за да отстраните излишната вода или масло.
- Можете да сервирате хамбургерите сами или с картофи, салати или зеленчуци на скара.
- Помислете за приготвянето на домашен хляб, тъй като ще се съчетае чудесно с бургерите ви.
- Това ястие се съчетава чудесно и с панирано яйце, домат и маруля. Можете да добавите всички зеленчуци, ако искате да консумирате повече витамини и минерали.
- Ако имате време, пригответе карамелизиран лук , тъй като придава различен вкус на ястието.
Опитайте да направите тези вкусни бургери с филе от риба тон. Ще видите, че цялото ви семейство ще ги хареса и скоро това ястие ще стане част от вашето меню!
Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.
- Fundación Española de Nutrición. Atún. http://www.fen.org.es/index.php/alimentacion/alimento/atun
- Fundación Española de Nutrición. Ajo. http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/ajo.pdf
- Fundación Española de Nutrición. Limón. http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/limon.pdf