9 натурални продукта за лъскава коса

Медът дава незабавни резултати
9 натурални продукта за лъскава коса
Maria del Carmen Hernandez

Прегледано и одобрено от дерматолог Maria del Carmen Hernandez.

Написано от Daniela Echeverri Castro

Последна актуализация: 28 април, 2024

Съществуват ли натурални продукти за лъскава коса? Ако искате да имате блестяща коса, която да е здрава и красива всеки ден, попаднали сте на правилното място. Моля продължете да четете, защото тази статия е точно за вас!

Редица фактори, като: климат, използване на маши за изправяне на косата, сешоари, могат да увредят косъма и да го изсушат. Продават се различни препарати за възстановяване на щетите, нанесени от тези фактори. Много от тези продукти са ефикасни, но почти винаги струват много пари. Искате ли да научите за природни и икономични алтернативи за възстановяване на блясъка и жизнеността на косата?

Третиране с бира за силна и лъскава коса

За да се получи косата естествен блясък, когато е изтощена, един добър вариант е – използването на бира.
Трябва да направите следното: оставете бирата на слънце в продължение на един час или колкото е необходимо, докато мехурчетата изчезнат. Щом това се случи, излейте я върху измитата коса. Оставете да действа за 20 минути и след това я премахнете, използвайки студена вода и балсам.

Третиране с оцет

Оцет

Тази проста рецепта ще помогне за отстраняване на остатъци от химикали в косата. В дългосрочен план тя ще възвърне своята жизненост и блясък. За тази цел смесете равно количество оцет и вода и използвайте сместа за изплакване на косата. Преди да я измиете, оставете оцетът и водата да действат 2 или 3 минути.

Третиране с мед за лъскава коса

Той е много полезен за тялото, кожата и косата. Неговото приложение ще направи косъма по-мек и ще му придаде естествен блясък. Медът дава незабавни резултати.
Това, което трябва да направите е: да смесите 3 супени лъжици мед с малко топла вода. След това намажете косата обилно (както и скалпа) и оставете за 20 минути. Когато мине това време, изплакнете обилно с вода. Прилагайте лечението веднъж седмично.

Лимонов сок за здрава и лъскава коса

Лимонов сок

Пресният сок от  лимон  ще придаде блясък и еластичност на косата по естествен и ефикасен начин.
Единственото, което трябва да направите, е да смесите лимонов сок с една чаша вода и да го приложите, след измиването на косата. Оставете да действа 15 минути и след това изплакнете. Повторете процедурата най-малко два пъти седмично.

Кафе

Чудотворните му свойства ще помогнат на косата да възвърне блясъка си, изгубен поради различни причини. За тази цел сварете 2 чаши турско кафе и ги оставите да изстинат. След това го приложете на измита коса. Оставете кафето да действа 20 минути, след което го отстранете с вода и балсам.

Моркови

Моркови за лъскава коса

Морковите ще възвърнат жизнеността на косата и ще я направят отново красива, здрава и бляскава.
Вземете един или два моркова и ги настържете, измийте косата и намажете косата с тях. Сложете и на скалпа. Използвайте шапка за баня или найлонов плик и оставете морковите в продължение на 15 до 20 минути. След като това изплакнете с вода.

Aвокадо

Един от плодовете, най-известен с ползите за косата. Този плод ѝ придава жизненост, сила и блясък.
За да се възползвате от него, единственото което трябва да направите, е да сложите пулпата на узрялото авокадо върху косата. Покриете я с шапка или найлон и оставите да действа 30 минути. Изплакнете с вода и правете процедурата веднъж седмично.

Maйонеза

Майонеза

Тя действа като естествен балсам. Много е полезна за бляскав косъм.
Намажете влажната коса обилно с майонеза и я оставете 15 минути, а след това изплакнете с вода. Препоръчваме прилагането на това лечение  при суха или нормална коса.

Плодове

Такива, като манго и  банан ,  имат много специални свойства. Те действат като естествени омекотители, които ще направят косата лъскава и жизнена. За да се възползвате от тях, направете шейк с тези два плода, като добавите малко бадемово масло и една чаена лъжичка мед.
Нанесете готовата смес върху влажна коса и оставете да действа 5 или 10 минути, след което изплакнете косата.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.