8 ефикасни упражнения за по-слабо лице

Има ефикасни упражнения, които можете да правите у дома, за оформяне и стягане на лицето
8 ефикасни упражнения за по-слабо лице
Carlos Fabián Avila

Прегледано и одобрено от лекар Carlos Fabián Avila.

Написано от Редакционен екип

Последна актуализация: 27 декември, 2022

Искате ли да оформите и стегнете лицето си? Да, това е възможно. За целта трябва да изпълнявате осемте ефикасни упражнения, които ще споделим с вас днес.

Ще ви ги опишем подробно, за да можете с лекота да ги правите в дома си. Бъдете постоянни и търпеливи и сами ще установите разликата!

1.Загрейте мускулите си

Загрейте мускулите на лицето си. Така няма да полагате усилия напразно.

  • Седнете с максимално изправен гръб .
  • Започнете бавно и ясно да произнасяте гласните от азбуката (“а”, “е”, “и”, “о”, “у”, “ъ”).
  • Правете упражнението докато усетите, че цялото ви лице се е затоплило.

2.Повдигане на брадичката
ефикасни упражнения за красиво и слабо лице

Повдигнете максимално брадичката си. За да са ефикасни действията ви трябва да сте седнали върху стол и да наведете главата си назад.

Опитайте се да опънете максимално устните си напред  и задръжте в тази позиция 5 – 10 секунди. След това отпуснете мускулите си. Повторете упражнението два – три пъти.

3.Стоене в определена позиция

Стойте в следната позиция 10 -15 секунди.

В това упражнение първо трябва да се прегърнете с ръце. След това започнете да раздвижвате врата си. Правете това с опънат гръб.

Когато усетите, че сте достигнали предела си поемете си дълбоко въздух и бройте до 10 – 15. Върнете се в изходна позиция.

Това е лесен, ефикасен начин за справяне с отпуснатата кожа. Докато го изпълнявате дръжте главата си изправена.

Смъкнете устните си надолу и ги опънете за около пет секунди. Повтаряйте упражнението пет пъти докато мускулите ви се уморят.

4.Седене върху стол
ефикасни упражнения върху стол за по-слабо лице

Четвъртото упражнение трябва да бъде изпълнявано докато седите върху стол. Нека гърбът ви бъде изправен. Дръжте молив между устните си. Правете това, без да движите главата си, за да са ефикасни усилията ви.

След това се опитайте да напишете името си или поне няколко букви във въздуха с молива. Починете си и повторете упражнението.

5.Упражнение за мускулите на врата

Това упражнение е специално за укрепване на мускулите на врата. С течение на времето то ще ви помогне да оформите чертите на лицето си.

Наведете главата си надясно и я наведете все едно се опитвате да докоснете рамото с ухото си.

Същевременно леко притиснете лявото си слепоочие с дясната ръка, все едно се опитвате да блокирате движението на главата си. Задръжте в тази позиция 10 секунди и повторете упражнението на другата страна.

6.Ефикасни упражнения за по-слабо лице – оформяне на устни и скули
ефикасни упражнения за оформяне на устните

За това упражнение първо трябва да си поемете дълбоко въздух. След това притиснете устните си и издуйте бузите си.

Поставете ръцете си от двете страни на лицето, върху ушите и бузите. Леко притиснете бузите си, за да натоварите лицевите мускули.

Опитайте се да задържите тази позиция пет – шест секунди, след това се отпуснете и си починете. Повторете упражнението пет – шест пъти.

Препоръчваме ви да прочетете и: 10 невероятни приложения на балсама за устни

7.Устата

За следващото упражнение затворете устата си и притиснете устните си срещу зъбите. Опитайте се леко да повдигнете долната си челюст.

Поставете показалеца си върху брадичката и се опитайте да се справите с натиска, упражнен от пръста. С помощта на лицевите си мускули притиснете брадичката си.

Редувайте почивка със стягане на мускулите. Повторете упражнението 10 пъти.

8.Брадичката
ефикасни упражнения за красива брадичка

Това упражнение е едно от най-важните. То е последното и най-трудното от тази серия с осем ефикасни упражнения за стягане на мускулите под езика и челюстта.

За да го изпълните поставете юмруците си под брадичката. Дръжте езика си в горната част на устата, близо до зъбите.

Повдигнете юмруците си нагоре, за да упражните натиск върху езика си. Задръжте в тази позиция 30 секунди. След това отпуснете мускулите си за пет секунди. Повторете упражнението 10 пъти.


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.