7 неща, които никой не ви е казал за вашия цикъл

Винаги идва в най-неподходящия момент, но един ден ще спре завинаги, може би тази мисъл ще ви утеши, ако е много болезнен
7 неща, които никой не ви е казал за вашия цикъл

Написано от Okairy Zuñiga

Последна актуализация: 25 август, 2022

Жените често се разстройват, когато техният цикъл съсипе плановете им, но понякога е още по-притеснителна липсата на всякакви признаци, че това ще се случи.

Както сигурно вече знаете, цикълът варира при всекиго.

И, разбира се, това преживяване варира от човек до човек. За някои жени процесът на тази мъчителна благословия може да бъде труден.

Несъмнено се говори много за него, но има няколко неща, които никой няма да ви каже и е най-добре  да  знаете.

 

1. Може да бъде най-добрият ти приятел

цикъл

Ако вашият цикъл не дойде, това би могло да бъде много лош знак в следните ситуации:

  • Ако сте изпили твърде много питиета предишната вечер, а на сутринта се събудите в апартамента на някого, като дори не си спомняте дали сте използвали предпазни средства или не.
  • Откривате, че вашият партньор ви е изневерявал, а в същото време разбирате, че цикълът закъснява с няколко седмици.

В такива ситуации редовен като часовник цикъл може да бъде най-доброто нещо на света!

Първата ни препоръка е винаги да сте внимателни, когато правите секс. Разбира се, наясно сме, че е възможно да възникнат някои непредвидени събития.

2. Вашият цикъл може да бъде и най-лошият ви враг

Когато започнете да обсъждате с партньора си това да имате деца, вашият менструален цикъл може да бъде едно от най-лошите неща в света в такъв момент.

Това е така, защото ви казва много ясно и разочароващо послание: “Не сте бременна”.

Сега няма да имате друг избор, освен да изчакате още 28 дълги дни, надявайки се да не дойде следващия месец.

3. Той почти винаги идва в най-неподходящото време

Когато се подготвяте за партито по случай рождения ден на най-добрата ви приятелка. Когато отидете на почивка и сте на път със съучениците си. Или когато сте на път да облечете бялата си рокля, за да отидете до олтара и да направите големия скок, като кажете “ДА”.

Вашият “скъп приятел” понякога може да ви накара да премислите присъствието си на тези събития. Сякаш се появява на вашето специално събитие, дори ако не сте го поканили.

Реалността обаче е, че вашият цикъл не би следвало да е толкова съществен фактор за това да промените плановете си.

В общия случай той не представлява проблем, освен ако няма медицински последици, които водят до много тежки или болезнени цикли.

4. Ще дойде време, когато ще трябва да заемате “едно от тези неща”

Рано или късно идва момент в живота на всяко момиче, когато то неочаквано преживява своя цикъл за първи път.

Но неудобството от това може да се случи на всеки: представете си да решите да използвате друга чанта, забравяте да купите любимите си превръзки, когато сте били в магазина, или пък вече сте дали последната си налична превръзка на приятелка в нужда.

Вашият цикъл не го е грижа и ще дойде така или иначе. Така че ще трябва да си набавите “стоката” по някакъв начин.

5. Обединяването с други жени ще ви помогне

Може да споделите подробностите за това как вашият цикъл причинява проблеми по време на един от вашите часове в училище. Или да удавите скръбта си с хубава напитка и пица, докато гледате любимите си телевизионни сериали.

Може също така да изтриете сълзите на приятелка, която се опитва да има бебе. Без значение как, менструацията обединява жените по много начини.

Циклите са връзка, която само жените споделят и разбират. За добро или лошо  менструацията дава възможност на жените да се смеят и да плачат заедно от време на време.

6. Цикълът няма нищо общо с това, което рекламите представят

Сериозно се съмняваме, че повечето жени скачат на батут, катерят се в планината или танцуват около огън в къмпинга с бели къси панталони, особено когато са в цикъл.

Но също така не си представяме, че повечето жени лежат като мумия в леглото, когато са неразположени.

Още древните римляни са въвели използването тампони от вълна за този период. Въпреки това, все пак има риск да пропусне в неподходящи моменти.

Инциденти, които ще накарат конеца на тампона да виси между краката ви, когато носите банския, също могат да бъдат много неудобни. Те обаче се случват с почти всички нас и ние можем да го разберем!

7. Последният ден от вашия цикъл ще дойде

Това вероятно е най-важното нещо, което трябва да запомните за менструацията: един ден ще спре, без предупреждение и завинаги.

Това може да е чудесна новина за вас, като се озовете в леглото с термо одеяло, шепа болкоуспокояващи и кутия шоколадови бонбони.

Въпреки това, не е толкова хубаво, ако сте на четиридесет и започвате да изпитвате горещи вълни, липса на сексуално желание, както и много други симптоми, които идват заедно с менопаузата.

Все пак, добре е да погледнем от позитивната страна на нещата – не забравяйте, че един ден той вече ще е част от миналото ви.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.