7 лечебни растения, които подобряват здравето на костите

· 21.04.2018
Пийте две малки чаши чай от коприва дневно. Това растение е богато на желязо, калций и магнезий, които са от съществено значение за скелетната система

Вашата скелетна система, съставена от костите е завършена структура. Нейната цел е да даде подкрепа и мобилност на вашето тяло. Тя ви позволява да имате безкраен списък от способности, ето защо здравето на костите е от съществено значение.

Заедно с връзките, сухожилията, хрущялите и други елементи те спомагат за производството на червени и бели кръвни клетки.

Всъщност тя също така действа като система за съхранение на голям брой основни хранителни вещества. И заради това тя има много общо с имунното ви здраве.

Проблемът е, че тази система не е лишена от развитието на болести. За съжаление много външни и вътрешни фактори могат да я влошат.

В резултат, това причинява силна болка и възпалителни реакции. С времето, докато напредват, те оказват влияние върху качеството ви на живот.

Тези състояния обаче могат да бъдат избегнати. Това е така, защото практикуването на здравословни навици и някои натурални средства помагат за укрепване на костите ви.

В тази статия искаме да споделим 7 лечебни растения. Поради тяхната хранителна способност, те са идеални за защита на тази система.

Обърнете им внимание!

1. Босилек

здравето на костите се поддържа и с босилек

Босилекът е много популярна билка. Калцият, който съдържа е полезен за здравето на костите ви.

Този основен минерал поддържа костите ви здрави. Той също така предотвратява износването, свързано с възрастовите промени.

  • Яжте я като добавка към вашите салати и супи. Можете също да приготвите чай с него.

2. Люцерна

Стъблата на люцерната са богати на основни минерали, които се усвояват в тялото ви. Укрепват здравето на костите ви.

Нейните противовъзпалителни съединения помагат да се възпрепятства отрицателното действие на свободните радикали. И намалява риска от развитие на хронични заболявания.

Струва си да споменем, че тя има ефект, подобен на естрогена. Това е важно, за да се избегне загубата на костна маса.

  • Това растение може да се добави към салати и натурални сокове.
  • Като вариант се съдържа в някои хапчета и добавки.

3. Върба

върба за здравето на костите

Върбата е растение, богато на салицилова киселина. Това е съединение, което има аналгетичен ефект, който помага да се контролират костните болки.

Неговата противовъзпалителна и антиоксидантна сила балансира вашето костно здраве. Намалява появата на проблеми с мобилността.

4. Глухарче

Глухарчето е популярно поради диуретичните си ефекти. Но също така трябва да споменем, че има хранителни вещества, които са от полза за вашето костно здраве.

Това дава минерали като калций и магнезий, и двете необходими за поддържане на вашата костна плътност.

Неговите противовъзпалителни и детоксикиращи свойства повишават кръвообращението. Също така помага за поддържане на добро производство на червени и бели кръвни клетки.

  • Пийте това растение като чай три пъти на ден.

5. Коприва

копривата е важна за здравето на костите

Едно от предимствата на копривата е способността й да предпазва костите от влошаване, причинено от свободните радикали и околната среда.

Това растение съдържа големи количества желязо, калций и магнезий. Това са основни минерали, които поддържат костите здрави.

  • За да се възползвате от нейните свойства, трябва да пиете две малки чаши чай на ден.

6. Хвощ

Хвощът е растение, което е пълно с хранителни ползи. След като се поглъщат от тялото ви, те са от полза за здравето на костите и ставите.

Те имат аналгетични и противовъзпалителни свойства. Те могат да улеснят облекчаването на болката, възпалението и други симптоми, от които тази система обикновено страда.

Неговите витамини поддържат процесите, които синтезират колагена и предотвратяват износването, което кара костите ви да се трият една в друга.

  • Пийте две или три чаши чай от хвощ, най-малко три пъти седмично.

7. Лайка

Лайката е едно от най-популярните растения в магазините за алтернативна натурална медицина.

Мнозина се възползват от нейната аналгетична и седативна сила. Тя е идеална за успокояване на обща болка.

Това, което малко хора знаят е, че тя е полезна за здравето на костите ви. Това не е само заради противовъзпалителните й способности, но и заради основните минерали, които ви дава.

Приемът й намалява подуването, което засяга вашата подвижност. Също така смазва хрущялите и връзките, които свързват костите ви.

  • Наслаждавайте се всеки ден на този чай до три пъти на ден.
  • Използвайте го външно за вани или компреси, когато имате болка и възпаление.

Както можете да видите, има няколко растения, чиито свойства ви помагат да запазите костите си здрави и защитени.

Пийте ги редовно, за да се наслаждавате на техните свойства като превантивна мярка срещу болестите, които ги засягат.