Забравете за подутия стомах и отслабнете с джинджифил и лимон
5 минути
Джинджифилът е ценен помощник на хората, които искат да отслабнат, защото ускорява метаболизма. Освен това спомага изгарянето на мазнините, благодарение на термодинамичния си ефект.
Последна актуализация: 08 Декември, 2018
От години комбинацията между джинджифил и лимон е в списъка с натурални средства против подуване на стомаха и за отслабване.
Тези храни, богати на витамини, допълват диетата ви и засилват метаболизма. Те подобряват резултатите ви, ако целта ви е да отслабнете.
Въпреки че не са панацея, редовната им консумация осигурява на организма ви много ползи. Включително и здравословно отслабване.
Благодарение на съдържанието си на хранителни вещества тази комбинация намалява натрупването на мазнините в червата. Освен това ускорява отделянето на токсините и се бори срещу задържането на течности.
Имайки в предвид, че мнозина никога не са опитвали тази комбинация, днес искаме да споделим с вас няколко рецепти. Лесно ще ги направите част от ежедневното си меню.
Опитайте ги!
Напитка с краставица, джинджифил и лимон
Тези продукти съдържат антиоксиданти и противовъзпалителни съставки, улесняващи отделянето на токсините и течностите, пречещи ви да отслабнете.
Те съдържат значително количество фибри, витамини и основни минерали подобряващи храносмилането и метаболизма.
Съставки
3 чаши вода
2 супени лъжици настърган джинджифил
Сока на един лимон
1/2 краставица
6 листчета мента (по желание)
Приготвяне
Кипнете водата и добавете към нея настъргания джинджифил и лимоновия сок.
Оставете я да се охлади на стайна температура и прибавете и краставицата.
Оставете течността в хладилник за няколко часа докато се охлади.
По желание можете да украсите с мента и да сервирате тази приятна напитка.
Затоплете водата докато заври и прибавете настъргания джинджифил с лимоновия сок.
Оставете сместа да се запари няколко минути и я прецедете. След това я подсладете с меда.
Консумация
Пийте по една чаша от чая преди закуска и ако искате – в ранния следобед.
Чай с джинджифил, лимон и лютив пипер
Този пикантен чай е идеален за стимулиране на метаболизма и подобряване на изгарянето на мазнините и калориите.
Не трябва да пиете големи количества от този чай, защото може да раздразните стомаха си. Умерената му консумация е идеална за детоксикиране на тялото, намаляване на възпаленията и за отслабване.
Съставки
1 чаена лъжичка настърган джинджифил
Сока на 1/2 лимон
Щипка лют пипер
1 чаша вода
Приготвяне
Изсипете всички съставки в чаша с вряла вода, покрийте я и оставете течността да се запари.
Когато достигне подходяща за консумация температура, прецедете чая и го сервирайте.
Консумация
Пийте по една чаша сутрин преди закуска и още една предиобед.
Тази напитка, подобряваща храносмилането и притежаваща противовъзпалително действие е отличен помощник, ако искате да отслабнете, без да спазвате строга диета.
Съставките й намаляват натрупването на мазнини в организма и същевременно активират метаболизма за повишаване на изразходваната енергия.
Съставки
1 чаша вода
1 чаена лъжичка зелен чай
сока на един лимон
1/2 чаена лъжичка настърган джинджифил
Приготвяне
Кипнете водата и добавете към нея зеления чай, джинджифила и лимоновия сок.
Покрийте чашата и оставете продуктите да се запарят.
Прецедете течността и сервирайте.
Консумация
Пийте чая на гладно сутрин и ако искате – в ранния следобед.
Присъстват ли джинджифила и лимона в менюто ви? Дори и да не сте ги включвали досега, опитайте тези вкусни и лесни рецепти. Ще откриете сами колко са полезни за цялостното ви здравословно състояние. А и ще насърчат отслабването ви.
Grzanna, R., Lindmark, L., & Frondoza, C. G. (2005). Ginger—An Herbal Medicinal Product with Broad Anti-Inflammatory Actions. Journal of Medicinal Food, 8(2), 125–132. https://doi.org/10.1089/jmf.2005.8.125
Chrubasik, S., Pittler, M. H., & Roufogalis, B. D. (2005). Zingiberis rhizoma: A comprehensive review on the ginger effect and efficacy profiles. Phytomedicine, 12(9), 684–701. https://doi.org/10.1016/j.phymed.2004.07.009
Stoilova, I., Krastanov, A., Stoyanova, A., Denev, P., & Gargova, S. (2007). Antioxidant activity of a ginger extract (Zingiber officinale). Food Chemistry, 102(3), 764–770. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2006.06.023
González-Molina, E., Domínguez-Perles, R., Moreno, D. A., & García-Viguera, C. (2010, January 20). Natural bioactive compounds of Citrus limon for food and health. Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis. https://doi.org/10.1016/j.jpba.2009.07.027