6 натурални масла за увредена коса

Зехтинът е отличен овлажнител, премахва пърхота и съдържа мощни антиоксиданти
6 натурални масла за увредена коса

Написано от Katherine Flórez

Последна актуализация: 26 август, 2022

Има много причини, поради които косата става слаба и се уврежда. Например топлината от сешоарите, стилизиращи препарати и средства, условия на околната среда, както и химичнa обработкa. В резултат на това, когато косата ви е увредена, тя изглежда без блясък, сплъстена, тънка, но преди всичко, тя е много деликатна. Не е нужно да купувате скъпи продукти, за да възстановите косата си. Просто трябва да потърсите някои природни средства, които ще ви помогнат. В тази статия ще ви разкрием някои натурални масла за увредена коса. Така че продължавайте да четете!

Масло от авокадо за увредена коса

Маслото от авокадо има високо съдържание на хранителни вещества, незаменими мастни киселини и аминокиселини, както и витамини A, B, D и E. Това масло помага за укрепване на косата и възвръща нейния естествен блясък, което го прави страхотно при използването му като естествено средство за придаване на гладкост. То също е чудесно при процедури за овлажняване.

Рициново масло

Рициново масло за увредена коса

Рициновото масло е познато най-вече със свойството си да подпомага растежа на увредена коса. Но освен това то предотвратява отслабването и помага за овлажняването и при борбата с двойни краища и прави косата да изглежда по-гладка. Редовното прилагане на рициново масло върху корените на косата и скалпа помага при третирането на суха коса.

Зехтин

Зехтинът често се използва в много страни и е известен като “вълшебна кръстница на маслата за коса”, защото е отличен овлажнител. Той също така придава еластичност и укрепва косата, тъй като подхранва най-дълбоката част на косъма, премахва пърхота и съдържа мощни антиоксиданти. Постоянното му използване води до изсветляване на косата поради неговото съдържание на естествени пероксиди.

Масло от розмарин

Масло от розмарин за увредена коса

Маслото от розмарин е чудесен фоликулен стимулант. Следователно усилва растежа на косата, помага за предотвратяване на загубата й. Преди всичко забавя появата на бели коси.

Бадемово масло

Бадемовото масло действа предпазващо, като образува защитен слой върху косата, изглажда епидермиса и контролира косопада. Ако това масло се приложи директно върху кожата на главата, това ще облекчи сърбежа, както и подобри кръвообращението и предотврати косопада.

Кокосово масло

Кокосово масло за увредена коса

Кокосовото масло е много по-леко от другите и е едно от малкото масла, чиито ползи са научно доказани. Кокосовото масло е в състояние да проникне и подхрани косъма от корена до върховете. Това ще даде на вашата коса необходимите протеини, за да я подхрани и възстанови.

Масло от карите

Въпреки че това не е точно масло, то е чудесно решение за заздравяването на увредена коса, особено ако е суха и без блясък. Маслото й придава жизнеността, която й липсва. То е особено благоприятно за къдрава коса.

И така, кое от всички масла за увредена коса ще използвате?

Може да ви заинтересува ...
Естествени начини за възстановяване на увредената коса
Здраве и Красота
Прочетете го в Здраве и Красота
Естествени начини за възстановяване на увредената коса

Обикновено увредената коса изглежда безжизнена и необгрижена. Вярно е, че процесът на възстановяването й е труден, но не е невъзможен.


Съдържанието на тази публикация е само с информативна цел. По никакъв начин не може да служат за улесняване или заместване на диагнози, лечения или съвети от професионалист. Консултирайте се с доверения си специалист, ако имате съмнения или търсите одобрението му преди да започнете всяка една процедура.