5 трика за разкрасяване на лицето

За да подобрите здравето на очите си, изпълнявайте ежедневно упражнения, които отпускат мускулите в тази зона.
5 трика за разкрасяване на лицето

Последна актуализация: 27 януари, 2019

В следващите редове искаме да ви помогнем да овладеете няколко трика за разкрасяване на лицето максимално изкусно, и то с помощта на домашни процедури, лесни за изпълнение и напълно естествени. Какво ви е необходимо? Търпение и постоянство.

Опитайте нашите 5 трика и красотата ще се настани трайно на лицето ви!

Младежка кожа

За да придадете на кожата на лицето си младежки вид и лек розов нюанс и за разкрасяване, можем да ви предложим някои много ефикасни лечебни растения. Повечето от тях са се превърнали в неизменна съставка на популярни през последните десетилетия разкрасителни средства. Едно от тях е розмаринът.

Това растение подобрява кръвоборащението, тонизира и изглажда кожата, като я снабдява с необходимата жизненост.

Как да го прилагате?

 • Купете етерично масло от розмарин от билков магазин или такъв за здравословно хранене (бъдете внимателни да не изберете изкуствена есенция от розмарин). Добавете 15 капки масло към 50 мл. вода. Раздрусайте добре, преди да използвате. Насасяйте върху кожата на лицето си с помощта на спрей или памучен тампон.
 • Друг начин е да използвате пресни листа розмарин, които да потопите в ябълков оцет. Оставете отварата да престои поне 15 дни, след това прецедете и добавете малко вода. Средството е готово за употреба.
 • Третата алтернатива е да приготвите концентрирана отвара от пресни или сушени листа розмарин. Можете да използвате това средство веднъж седмично. Съхранявайте в хладилник.

Използвайте розмариновата вода 2 пъти дневно – веднъж сутрин и втори път преди лягане. Винаги нанасяйте водата преди употребата на крем или друг разкрасителен продукт. Изчаквайте няколко минути преди нанасянето на крема, за да позволите на веществата в състава на розмарина да се абсорбират в кожата.

Розмарин зо разкрасяване на лицето

Плътни и дълги мигли

Плътните и дълги мигли са способни коренно да променят очите ви. Те придават на лицето по-женствен вид и щипка атрактивност и освен това позволяват да не използвате почти никакъв грим.

Представяме ви едно средство за разкрасяване на лицето , което са използвали прабабите ни. То укрепва миглите и се приготвя на основата на рициново масло, което прави миглите дебели и ги подхранва. Съветваме ви да го нанасяте вечер, преди лягане.

Най-практичният начин за нанасяне на рициново масло е като запазите някоя четка от стара спирала. Разбира се, работа ще ви свърши и всяка подобна малка четка. Не прекалявайте с нанесеното количество, тъй като рискувате маслото да попадне в очите ви и да предизвика раздразнение.

Вижте още: 8 изумителни ползи за здравето и красотата от рициновото масло

Масаж на устните за разкрасяване на лицето

Много жени от цял свят се подлагат на различни процедури, за да увеличат обема на устните си. Вероятно доста от тях са пропуснали да узнаят за едно много ефективно и доказано във времето средство, което прави устните по-големи и пищни.

Едно от правилата за пищни устни е да ги хидратирате редовно. Ще ви обясним как да ги масажирате, за да им придадете обем и цвят, което е много важно за цялостното разкрасяване на лицето. Необходими са ви само няколко минути.

Как да го правите?

 • Нанесете малко растително масло върху устните си.
 • Покрийте цялата си уста с една ръка и я движете хоризонтално в посока навън. Масажирайте не само устните, но и заобикалящата я зона. По този начин ще се предпазите от появата на характерните за тази част от лицето бръчки.
 • След това направете същото, но с другата ръка. Масажирайте в обратната посока.
 • Повторете това упражнение 10 пъти с всяка ръка.
Хидратиране на устните за разкрасяване на лицето

Изразителни очи

Ежедневните задачи и други фактори влияят върху състоянието на кожата на лицето. Умората може да накара очите да изглеждат присвити, а около тях да се появят бръчки. За да предотвратите това, съветваме ви да отидете на очен преглед. Проблемите със зрението са ключови за добрия вид на очите. Ако страдате от късогледство, вероятно ще се наложи да сложите очила или лещи.

За да подобрите здравето на очите си, изпълнявайте ежедневно упражнения, които отпускат мускулите в тази зона.

За целта затоплете добре ръцете си. След това ги сложете върху затворените си очи. Отпуснете дланите си за няколко минути. Ще забележите отпускане в областта на очите и заобикалящата ги кожа.

Изпълнявайте упражнения, които отпускат мускулите в тази зона.

Хидратирана кожа

Не забравяйте редовно да хидратирате кожата си. Използвайте растителни масла, които са подходящи за вашия тип кожа:

 • Масло от шипки или зехтин за суха кожа.
 • Масло от жожоба за смесен тип кожа.
 • Кокосово масло в съчетание с алое вера за мазен тип кожа.

Препоръчваме да правите редовно пилинг маски на базата на плодове и зеленчуци. Използвайте ябълк, краставици, тиквички и авокадо. Можете да обтривате лицето си с тези плодове, докато готвите, например.

 


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


 • Alonso, J. R. (2004). Tratado de Fitofármacos y nutracéuticos. Buenos Aires: Corpus.
 • Drake, R. L.  (2006). Gray’s Anatomy para Estudiantes. Madrid: Elsevier
 • Muñoz López de Bustamante, F. (2003). Plantas medicinales y aromáticas (estudio, cultivo y procesado). Madrid: Mundi Prensa.
 • Surjushe, A., Vasani, R., & Saple, D. (2008). Aloe vera: A short review. In Indian Journal of Dermatology. https://doi.org/10.4103/0019-5154.44785
 • Mármol, I., Sánchez-De-Diego, C., Jiménez-Moreno, N., Ancín-Azpilicueta, C., & Rodríguez-Yoldi, M. (2017). Therapeutic applications of rose hips from different Rosa species. In International Journal of Molecular Sciences. https://doi.org/10.3390/ijms18061137
 • Nobile, V., Michelotti, A., Cestone, E., Caturla, N., Castillo, J., Benavente-García, O., Pérez-Sánchez, A., & Micol, V. (2016). Skin photoprotective and antiageing effects of a combination of rosemary (Rosmarinus officinalis) and grapefruit (Citrus paradisi) polyphenols. Food and Nutrition Research. https://doi.org/10.3402/fnr.v60.31871
 • Sundelin, T., Lekander, M., Kecklund, G., Van Someren, E. J. W., Olsson, A., & Axelsson, J. (2013). Cues of Fatigue: Effects of Sleep Deprivation on Facial Appearance. Sleep. https://doi.org/10.5665/sleep.2964

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.