5 съвета за повече място в гардероба

Подреждането е основен фактор за оптималното използване на гардероба, за да можем да откриваме дрехите, които търсим веднага.
5 съвета за повече място в гардероба

Написано от Редакционен екип

Последна актуализация: 27 декември, 2022

За да използвате оптимално мястото в гардероба си трябва да знаете как да сгъвате дрехите си правилно.

Проблемите започват да се появяват, когато започнем да трупаме дрехи, които не обличаме. Така гардероба ни никога няма да бъде подреден и ще ни е трудно да откриваме това, което ни е необходимо.

Днес ще ви дадем няколко идеи и съвети, с които ще ви помогнем и улесним. Ще ви научим как да сгъвате дрехите си правилно, за да имате повече място в гардероба.

Съвети за подреждане и освобождаване на повече място в гардероба

1.Навивайте на руло тениските си
навити на руло тениски в гардероба

Вместо да ги сгъвате на правоъгълници можете да навивате на руло тениските си. Така ще си освободите много място в гардероба и ще можете да поберете повече неща.

Запомнете, че повечето тениски не се намачкват, ако ги прибирате сгънати по този начин.

2.Дръжте шаловете и кърпите на закачалки

По този начин ще ги намирате по-лесно, а и ще ви заемат по-малко място. Шаловете и кърпите са от тънки и деликатни материи.

По-лесно ще ги виждате, ако са подредени на закачалки, така че ще ги откривате за минути!

3.Когато сгъвате спалните комплекти поставяйте всички части в калъфките за възглавници

Тази идея е чудесна, защото по този начин целия комплект ще е прилежно сгънат.

А и ще сте сигурни, че всичките части на комплекта са прибрани заедно.

4.Подреждайте бельото си в малки кутийки

органайзер за бельо в гардероба
А можете да използвате и специални органайзери. Така ще подреждате отделно комплектите си и ще си спестите ценно време за търсене на определен сутиен или чифт бельо.

Така можете да подреждате и чорапите и чорапогащниците си. Със сигурност ще улесните живота си!

5.Купете си гардероб с отделни секции

Разделеният на отделни секции гардероб е много по-функционален и се подрежда по-лесно, като улеснява ежедневното прибиране на дрехите.

Едва ли има човек, който би искал да отвори гардероба си и да види хаос от неподредени дрехи, обувки, аксесоари и други подобни вещи. Това може да ви разтревожи и да затрудни намирането на това, което търсите. А и е загуба на време и енергия.

Поддържането на подредения гардероб изисква планиране и спазване на определени правила.

Трябва да си изградите полезни навици и да поддържате реда. Сгъването на дрехите трябва да е ефикасно, за да можете да се радвате на повече свободно място в гардероба.

Препоръчваме ви да прочетете и: Рисковете от носенето на твърде тесни дрехи

Други идеи за освобождаване на място в гардероба

  • Махнете дрехите и вещите, които не използвате: за да улесните живота си е важно да изхвърлите обувките, аксесоарите и другите предмети, които само заемат място, а вече не са ви потребни. Дарете ги и ще си освободите достатъчно място в гардероба.
  • Добавянето на рафтове може да увеличи свободното пространство: например нови рафтове за аксесоарите или обувките ви, които ще улеснят подредбата им, а и ще ги откривате много по-бързо и лесно.
  • Използвайте закачалки: така ще подреждате дрехите си по-оптимално, а и те ще заемат по-малко място, когато са подредени на закачалка, вместо прибрани сгънати.
    подреждане на шалове в гардероба
  • Дръжте обувките си в органайзери: потърсете органайзери, които се окачват от вътрешната страна на вратите на гардероба. В противен случай обувките ще заемат половината ви гардероб. А можете да ги държите и в кутии под леглото. Ако обувките ви не са в гардероба ще имате повече място там, а и ще ги откривате по-лесно.
  • Подреждайте чантите и куфарите на по-горните рафтове. Същото важи и за дамските ви чанти и обувките на високи токчета, които заемат много място, ако ги държите най-долу в гардероба.
  • Дръжте в гардероба си само сезонни дрехи: другите ги съхранявайте в затворени кутии. Така ще си спестите място, заето от дрехи, които не ползвате.

Бъдете организирани!

Важно е да отделяте време за подреждане и да бъдете организирани. Ще видите, че не са необходими огромни усилия, а резултата определено си заслужава.

Просто си помислете как всеки път, когато потърсите някоя дреха ще я откривате лесно и няма да се лутате с часове и да обръщате целия гардероб.

Но не забравяйте, че някои дрехи са по-деликатни и изискват специални грижи.

Ако се намачкат много или са прибрани, сгънати на топка, ще ви е трудно да ги оправите след това. Те се разтягат, губят формата си, поемат неприятна миризма от гардероба … Защото не са били сгънати правилно.

Ако спазвате съветите ни ще се погрижите за дрехите, финансите, времето и свободното си пространство.

Ако всичко е подредено и на мястото си ще улесните живота си и няма да губите време всеки път, когато търсите нещо в гардероба си!


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.