Подредете дома си и никога повече не търсете вещите си

· 12.12.2017
Въпреки че отнема време, подреждането на дома е наистина важно. Така ще си спестите много време, когато ви се наложи да потърсите нещо, което ви трябва.

Отделете нужното време и подредете дома си. Ще видите, че така ще си спестите много време и нерви.

Повечето от нас имаме вещи в домовете си, които не знаем къде да сложим: гардеробите и шкафовете ни са пълни, нямаме свободно място и накрая просто прибираме тези предмети някъде. А това означава, че ще ни трябва време (понякога дори часове), когато решим да ги потърсим отново.

Целта на подреждането на дома ви е да си спестите време, когато ви се наложи да търсите тези вещи. Става въпрос за нещо повече от това, просто да приберете тези предмети някъде.

Подреждането на дома не е лесна задача и към нея трябва да подходите рационално и с предварително изготвен план.

Използването на всяко кътче е важно, но все пак не трябва да държите крема си за лице в чекмеджето с чорапите, нали? Разбира се, че не – това въобще не е практично.

Подредете дома си като следвате тези правила:

1.Златното правило: подреждайте по малко всеки ден

Понякога сме толкова изморени от целия безпорядък, че просто набутваме нещата някъде и забравяме за тях за дълго. А това е огромна грешка.

Не ви ли се струва, че нещата, които се опитвате винаги да не губите от поглед са тези, които търсите най-много, когато ви потрябват?

Това се случва, когато направим грешката да си помислим, че подреждането на дома е еднократна работа.

Приготвянето на специално място за вещите ви ще ви спести време, когато ви се наложи да ги потърсите, за да ги използвате. Опитвайте се да откриете подходящо място за съхранение на нещата, които използвате най-рядко.

2.Подредете дома си – почистете основно и изхвърлете нещата, които не използвате вече

Някои хора обичат да трупат вещи. Обичаме да запазваме определени предмети поради различни причини, някои със сантиментална стойност, други – защото виждаме потенциал да ги използваме в бъдеще или просто защото ни мързи.

вещи за изхвърляне
Ако сте решили да реорганизирате дома или офиса си трябва да вземете някои решения.

Решете какво ще правите с всички неща, които не използвате: дарете ги, продайте ги или ги изхвърлете, ако са повредени, но не събирайте вещите, които вече не използвате.

Прочетете и: 20 творчески идеи за организиране на обувките

3.Мислете преди да действате

За да не си губите времето в търсене на определени неща, отделете един ден и преценете нуждите си и възможностите на дома си.

Направете си списък с всички вещи, които трябва да подредите и решете точно къде ще ги сложите.

4.Бъдете креативни и се възползвайте максимално от пространството

След като сте направили списък с вещите си, може би се чудите къде да поставите всички тези неща, знаейки свободното пространство в дома си. За да подредите, без значение с колко място разполагате, вижте някои съвети по темата.

5.Органайзерите за закачане са безценни

Те са наистина много полезни. Закачете по един във всяко помещение, за да съхранявате в тях малки предмети.

Например в тях можете да поставите лосионите и другите си козметични принадлежности в банята или почистващите си продукти в кухнята, а защо не чорапи и бельо …

Подредете дома си и използвайте органайзери.

Държите дрехите си в чекмеджета подредени едно върху друго, нали? Накрая винаги носите едни и същи дрехи, защото другите се намират най-отдолу. Този съвет бързо ще реши проблема ви.

Ако подреждате ризите си хоризонтално ще си осигурите две предимства:

  • Ще спестите място.
  • Ще виждате ризите и моделите им и така лесно ще избирате точно коя искате да облечете, без да трябва да се ровите в чекмеджето.

подреждане на чекмеджета7.Подредете дома си – не забравяйте шнуровете и кабелите

Първата стъпка, която трябва да направите е да ги съхранявате на едно място, в една стара кутия или нещо подобно.

Тъй като кабелите си приличат на външен вид, отделете време и ги надпишете, за да ви бъде лесно, когато търсите определен вид.

Най-добре първо им поставете етикетите и след това ги подредете.

Не пропускайте и: 7 домашни решения против мухи

8.Украсете една стена и я използвайте за съхранение на определен вид вещи

Знаем, че не е лесно да открием място за съхранение на всички предмети. Спортното оборудване например може да ни създаде големи проблеми.

Този вариант ще ви осигури възможност да подредите топките, гиричките и другите спортни уреди, като същевременно ще придаде модерен декоративен дух на дома ви.

Както видяхте да подредите дома си е процес, изискващ усилия, който обаче ще ви спести много време в бъдеще.

Съветваме ви да държите дома си добре подреден, за да не губите ценно време в търсене на определен предмет.

Не се отказвайте от дългосрочния комфорт заради мързела!