Важно е сте добър екип, а не да сте равни

За да постигнете своите ежедневни победи, трябва всеки път да давате нещо
Важно е сте добър екип, а не да сте равни

Последна актуализация: 13 юли, 2019

Някои хора прекарват целия си живот, опитвайки се да открият своята сродна душа. Човекът, който споделя техните вкусове, страсти и навици. Но в реалността най-важното нещо е да сте добър екип.

Няма значение дали партньорът предпочита да остане у дома, докато вие сте на вечеря навън. Не е от значение дали вие обичате да спортувате, а тя обича да гледа романтични филми.

Ключът е в това, да се уважавате един друг, да постигате съгласие и да си позволявате да се учите един от друг, създавайки добър екип.

Да бъдете страхотна двойка не означава, че трябва да сте съгласни един с друг в 100% от случаите, нито да споделяте същите вълнения или пък да гледате на света с едни и същи очи.

Да бъдете страхотна двойка означава да знаете как изплетете здрава нишка, основаваща се на вашите красиви контрасти. Така накрая изплитате красиво и дълготрайно плетиво.

Днес ще обясним кое е ключово за създаването на добър екип. На най-добрия екип.

Въпреки разликите, ние сме добър екип

Не бива да допускате грешката да изпадате в отчаяние, само защото не харесвате едни и същи неща. Не харесвате еднакви книги, филми или храни.

Трябва да се вълнувате от това, дали успявате да постигнете съгласие. Ако сте неспособни да влезете в обувките на другия, борейки се да настоявате на своето мнение и решение, тогава имате проблеми.

Нека да разгледаме детайлно темата.

От значение са ценностите ви

За да бъдете добър екип, можете да си позволите да имате разногласия по политически въпроси и дори да бъдете различни типове хора. Интровертите стават отличен партньор на екстровертите.

Но има един аспект, по отношение на който и двамата трябва да намерите начин за постигане на хармония: вашите ценности.

 • Ценностите ви карат да имате подобни представи за романтичната връзка, а също така и да разглеждате по сходен начин семейството.
 • Да имате еднаква ценностна система ще ви помогне да се уважавате и да разбирате своите различия. Освен това ще можете да гледате през погледа на другия и да вземате преценката предвид или да се поучавате от нея.
ако сте добър екип, различията помежду ви няма да имат значение

Да мислим различно не означава, че си противоречим  

Ако партньорът ви обича котки, а вие – кучета, това не означава, че се обичате по-малко. Ако той е вегетарианец, това не означава, че ще се отвращава от вас, тъй като вие не сте.

 • Да се мисли различно не означава, че ще се обичате по-малко. Означава, че се уважавате взаимно и всеки разполага със своите свободи, особено с възможността да бъде себе си.
 • Един аспект, който не бива да излиза от полезрението ви, е: вашият партньор има правото да променя начина, по който мисли, или да ви предлага своите вкусове, идеали и страсти.
 • Защото, за да бъдете добър екип, всеки трябва да разбере, че без уважение, не може да има съюз. Без разбирането на различията, не може да има шанс за изграждане на връзка.

Твоите различия ме обогатяват  

 • Вашият професионален живот може да се движи в различни кръгове и вие прекарвате деня си по различен начин. Но когато се приберете у дома, тези разлики отпадат. Остават само най-същественото: двама души, които се обичат един друг.
 • Имате различия и се движите в противоположни посоки. Но обичате да си разказвате как е минал денят ви. Харесва ви да се учите един от друг, да гледате през погледа на другия.
 • Няма значение, че по някои теми така и не постигате съгласие. Възможно е партньорът ви никога да не отстъпи от позицията си и да се наложи да купите къща извън града, но това не означава, че няма да продължите да излизате всеки уикенд.
важно е една двойка да е добър екип в моменти в трудности

Вие знаете как да постигате съгласие

За да бъдете добър екип, трябва да знаете как да постигате съгласие. Ключово е също така да знаете как да приложите добрата комуникация на практика, за да постигате определени цели:

Слушайте с уважение и интерес: слушайте, за да разберете, а не само за да отговорите.

 • Вниквайте в гледната точка на другия човек. Всеки един от нас има свое собствено мнение по определени теми, но вие трябва да бъдете съпричастни, да се поставите на негово място, за да разберете какво чувства и защо отстоява точно тази позиция.
 • Да се предадеш не е равнозначно на да загубиш: означава, че пробвате нови възможности. За да бъдете добър екип, трябва да сте наясно с едно нещо: никой не трябва да губи и никой не бива да печели.
 • За да постигнете своите ежедневни победи, трябва всеки път да давате нещо.
 • Затова не се стремете винаги да постигнете своето. Понякога давате малко, но изведнъж откривате неща, които не сте очаквали. Неща, които обогатяват и двама ви.
семейството трябва преди всичко да изгради добър екип

Струва си да имате това предвид. Най-добрите двойки са сродни души, които споделят едни и същи ценности, а различията им се хармонизират чрез диалог и уважение, тъй като са добър екип.


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.