6 теми, които трябва да дискутирате с партньора всеки ден

Запомнете, че добрата връзка се крепи на честността.
6 теми, които трябва да дискутирате с партньора всеки ден

Написано от Okairy Zuñiga

Последна актуализация: 25 август, 2022

Ежедневните разговори с партньора трябва да бъдат несекващ навик. Някои хора смятат, че двойките трябва да разговарят помежду си само за добрите неща, романтичните идеали и т.н.

Това е далеч от истината. Има няколко теми, които е препоръчително да обсъждате с партньора в живота винаги, когато е възможно. Една добра връзка се крепи на честността.

Ако искате да изградите доверие и дългосрочна връзка с партньора, трябва да бъдете открити по отношения на някои аспекти от общия ви живот.

Днес ще поговорим за това кои теми е препоръчително да обсъждате с партньора си всеки ден.

 1. Говорете с партньора за бъдещето

Разговаряйте с партньора всеки ден

Едно от първите неща, за които трябва да разговаряте с партньора всеки ден, е дали връзката ви е дългосрочна и какви очаквания имате към бъдещето.

Обсъдете:

 • Вашия живот
 • Нещата, които искате да правите
 • Вашите цели за бъдещето
 • Вашите мечти

Страхотно е, когато едва двойка може да си представи своето общо бъдеще и се стреми да го постигне. Разбира се, тя понякога може да бъде спонтанна, но това й дава опорна точка в бъдещето.

Говоренето за него е много полезно и за вашите индивидуални планове, както и тези на партньора.

Попитайте го къде се вижда след 10 години. Дали ще бъдете заедно, когато сте на по 80 години? Това може да ви даде по-добра представа за бъдещето и много повече неща ще ви свързват.

 1. Семейните дела

Семейните дела са друга много важна тема, която си струва да обсъждате с партньора ежедневно, независимо дали става дума за неща, които са свързани с вашето собствено семейство или неговото.

В самото начало надали ще бъде комфортно да споделите, че имате конфликт с майка ви, например.

Имайки предвид, че тези теми ви се отразяват по един или друг начин, заедно е възможно да намерите по-добро решение. Умовете на двама души мислят по-добре върху един и същи казус.

Никога не забравяйте, че един добър партньор ще бъде щастлив да ви помогне. Не се колебайте да бъдете открити и ще забележите, че правейки това, нещата няма да изглеждат вече толкова сериозни.

Попитайте партньора за неговите приятели, семейство и живот. Водете продължителни разговори за нещата, които го увличат и какво обича да прави в своето свободно време.

Разговаряйте с партньора за интересите му. По този начин ще му покажете, че сте наистина заинтересовани от опознаването му.

 1. Здравословното състояние

Споделете с партньора проблемите си

Ако имате здравословен проблем, тревожите се за нещо или пък се налага да вземете сериозно решение, касаещо здравето, ключово е да споделите своите тревоги, проблеми и дилеми с партньора.

Една от тайните на успеха във връзката е двамата души да си осигуряват подкрепа един на друг в добро и зло. За да се случи това, трябва на първо място да позволите на партньора да ви окаже помощ.

В допълнение към това, той ще бъде радостен, когато вземате предвид неговото мнение и се съобразявате с решенията му.

 1. Парите

Всяко едно решение, което взимате и е свързано с общите финанси, трябва да бъде подплатено с предварителни разговори с партньора.

Няма значение какво мислите вие за парите и начина им на харчене; важно е партньорът ви да знае какво планирате да харчите, преди да сте го направили.

Мислете по въпроса по този начин: не бихте искали някой да взема важни решения, без да се консултира първо с вас.

Когато вземате заедно решения, независимо дали става дума за пари или друг аспект от съвместния ви живот, и двамата ще се чувствате като част от екип. Това укрепва връзката.

 1. Сексуалността

Обсъждайте с партньора интимния си живот

Трябва да свикнете да водите ежедневни разговори с партньора относно всичко, свързано с интимната сфера. Сексът никога не е бил табу за двойките.

Важно е да имате увереността да говорите за това, което харесвате в секса и това, което не ви привлича. Разбира се, говорейки по темата, трябва да се съобразите с времето и мястото.

Ако разполагате с достатъчно увереност, не би трябвало за вас да бъде проблем да намерите точното време, в което да започнете да обсъждате с партньора съвместния ви сексуален живот, с цел той да се подобрява с всеки изминал ден.

 1. Целите

Тази тема е препоръчително да обсъждате с партньора всеки ден . Тя е еднакво важна и за двама ви, независимо дали става дума за готвене, градинарство, писане, йога или друга дейност.

Вашият партньор ще бъде щастлив да ви види истински заинтригувани от воденето на разговори по теми, които вълнуват самия него.

Запомнете, че трябва да проявявате интерес към нещата, които той споделя с вас. Не очаквайте само да бъдете слушани, без да се поинтересувате от партньора. Ако го направите, ще нараните чувствата му.

Вашият партньор би трябвало да се интересува от работата ви, от вашето професионално, умствено и емоционално състояние. Позволете си да разговаряте с него за своите мечти и предизвикателствата, които стоят пред вас. Не се колебайте да обсъждате своите надежди и плановете ви за постигането на всяка ваша цел.

Най-важното е, че можете да споделяте. Убедени сме, че обсъждайки с партньора всички тези теми, никога няма да изпаднете в онази некомфортна ситуация на странно мълчание. Вместо това ще имате здрава и удовлетворяваща връзка.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


 • Álvarez, C. (2010). Comunicación y sexualidad. Enfermería global9(2).
 • González, F.,  J. L. Guzón & R. Castaño-Calle (2018) La comunicación en la pareja. Aspectos para su mejora. En Anais VI Congresso Internacional e I Congresso Nacional de Investigaçao em Direito Investigativo (pp. 164–176). URI Universidade Regional Integrada do alto Uruguai e das Missões.

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.