Тази вкусна супа Салморехо понижава риска от рак на дебелото черво

· 18.12.2017
Може да се насладите на супата Салморехо с цел предотвратяване на рака на дебелото черво, но тя също помага за избягване на страничните ефекти от химиотерапията. Това се дължи на факта, че тя подобрява състоянието на имунната ви система.

Знаете ли, че испанското Салморехо не просто предотвратява появата на рак на дебелото черво, но също така ви помага да избегнете страничните ефекти от химиотерапията?

Като цяло, супата Салморехо е изключително здравословна. Приготвя се почти изцяло с растителни продукти. Това е незаменимо ястие за хората, стараещи се да полагат необходимите грижи за здравето си.

Освен това е лесно за приготвяне и трае няколко дни. Това го прави чудесна алтернатива за хората, които не обичат да готвят или пък нямат достатъчно време.

Понякога не просто искате да сготвите нещо здравословно, но и търсите бърз и лесен за приготвяне вариант, особено ако сте затрупани с работа или семейни задължения.

От друга страна, скорошно проучване показва, че съставките на Салморехото са изключително ефикасни за понижаване риска от рак на дебелото черво.

  • Доматите съдържат редица съединения, възпрепятстващи растежа на раковите клетки.
  • Когато тези химикали, наречени ликопени, влязат в контакт със зехтина, ефектите от тях се усилват.
  • И ако това не ви стига, останалите съставки на салморехото подобряват състоянието на имунната ви система. Това също допринася за създаването на защитна бариера срещу раковите мутации.

Въпреки ползите от това ястие, много от хората не знаят как да го приготвят. Може би знаете, че е много сходно със студената супа или гаспачото. Салморехото обаче има много характерна консистенция.

В тази статия ще ви покажем как да приготвяте вкусната и хранителна супа Салморехо.

Съставки на супата Салморехо

домати за Салморехо

Рецептата, която ще ви представим в тази статия, е за 2 порции. Така че трябва да изчислите количеството на необходимите ви съставки според броя на порциите, които смятате да приготвите.

  • 3 домата
  • 1/2 чаша зехтин
  • 1 парче сух хляб
  • 1 скилидка чесън (може да сложите и повече, ако искате по-интензивен вкус)
  • Сол (на вкус)

Винаги е препоръчително да използвате морска сол. Тя не предизвиква отрицателни ефекти, както йодираната сол.

Как да приготвите Салморехо

1. Обелете доматите

Тази задача няма да бъде твърде трудна, ако следвате стъпките, които ще представим по-долу:

  • Сложете малко вода да заври. След това вземете голяма купа и я напълнете с лед.
  • С помощта на нож направете прорез във формата на кръст в долната част на всеки домат.
  • Когато водата започне да ври, потопете доматите в нея за една минута.
  • След това ги извадете и ги охладете в купата с леда.

По този начин ще ги обелите много по-лесно.

2. Пригответе хляба

хляб за супа Салморехо

Вземете сухия хляб и го начупете на малки парчета, след което сложете парчетата в някакъв съд. Може да използвате тавичка за хляб. Важното за тази рецепта е хлябът да бъде сух.

3. Прибавете доматите

  • Вземете доматите и ги нарежете на филии.
  • След това ги поставете върху хляба и прибавете солта.
  • Оставете доматите за 30 минути, за да пуснат соковете си. По този начин хлябът ще попие вкуса им.

4. Нарежете чесъна

Тъй като за тази рецепта се използва в суров вид, някои хора предпочитат да отстранят сърцевината му, за да не горчи.

Имайки предвид свойствата му обаче, предпочитаме да се насладим на всичките му части. Вие се познавате най-добре и можете сами да решите.

4. Добавете зехтина и пасирайте

В супата Салморехо се слага и зехтин

След като минат 30 минути, изсипете зехтина върху хляба, доматите и чесъна.

После пасирайте всичко заедно.

Независимо че сместа все още ще бъде твърде гъста, важното е да има фина и деликатна текстура. Докато разбърквате и пасирате, опитайте от супата, за да сте сигурни, че има достатъчно сол и чесън. Балансирайте всички съставки, за да постигнете желания вкус.

5. Охладете супата

След като постигнете желаните консистенция и вкус е време да сложите супата в хладилник за няколко часа.

Идеята на това ястие е да бъде студено. Времето за охлаждане зависи от хладилника ви.

Ако искате, можете да добавите малко шунка или твърдо сварено яйце.

Както виждате, тази рецепта е изключително лесна за приготвяне. Освен това съставките й са достъпни и се намират лесно!

Освен че редуцира риска от рак на дебелото черво, тази супа предпазва понижените от химиотерапията защитни механизми.