Съвети за красиви мигли

Няколко базисни препоръки: почистете грима си вечер, не злоупотребяйвате със спиралата и не използвайте пресата за извиване на мигли често
Съвети за красиви мигли

Написано от Carolina Betancourth

Последна актуализация: 26 август, 2022

Миглите са не само красив завършек на очите, но и ги предпазват от различни инфекции и замърсявания. В тази статия ще ви дадем съвети за това, как да подобрите външния вид на миглите си с натурални средства.

Миглите се състоят от слоеве кератин – протеин, който придава еластичност, устойчивост и красота. Съществуват много причини, поради които миглите могат да станат меки и слаби – ултравиолетови лъчи, непочистен грим през нощта, нискокачествени или неподходящи козметични продукти.
Перфектните мигли обикновено са дълги и дебели. Ако вашите не са такива, не се притеснявайте – ето няколко домашни рецепти, които ще ви бъдат от голяма полза и се прилагат лесно.

Грижа за миглите с натурални средства

Стимулиране растежа на миглите с природни средства

Няколко базисни препоръки: почистете грима си вечер, не злоупотребяйвате със спиралата и не използвайте пресата за извиване на мигли често (нито пък след като сте нанесли спирала – това често ги кара да се счупят).
Ако миглите ви растат бавно, препоръчваме да мигате често, защото това е начин да се упражняват клепачите. Можете да се възползвате от кремове с кератиново или рициново масло, които подхранват, хидратират и укрепват капилярния слой. Запознайте се с няколко доказани продукта за постигането на перфектни мигли.

Масла

Грижа за миглите с растителни масла

Рициново масло, бадемово масло, масло от авокадо, зехтин: и четирите съдържат антиоксиданти, които се борят срещу свободните радикали, причиняващи стареенето. Те защитават капилярите и ще подсилят и удебелят миглите ви.
Смесете тези четири масла в чаша. Отстранете грима с получената смес, нанесете една-две капки на миглите си и оставете да действа цяла нощ.

Ядки

Ядките като храна за красиви мигли

Фъстъци, орехи, стафиди и т.н. са част от групата на храните, които притежават високи нива на витамини от B комплекс, които ще стимулират растежа на косата.

Рициново масло и ром

Грижа за миглите с рициново масло и ром

Изсипете 3 супени лъжици рициново масло в бутилка заедно с малко ром. Нанесете сместа на миглите с памучен тампон и оставете да действа през нощта. Отстранете с топла вода на следващия ден.

Вазелин

Вазелинът има защитен ефект и стимулира растежа на косъма.

Вазелинът има защитен ефект и стимулира растежа на косъма.

Зелен чай

Нанесете зелен чай на миглите и клепачите си с памучен тампон

Сварете зелен чай както обикновено, изчакайте да се охлади и го нанесете на миглите и клепачите си с памучен тампон. Оставете памука върху клепачите си за 10 минути. За да постигнете по-траен ефект, прилагайте всяка вечер и измийте на следващия ден.

Четка за мигли

Използвайте хидратиращ крем и чиста пръчица за спирала, за да срешите миглите си – това стимулира растежа.

Лимонена кора

Грижа за миглите с лимонова кора

Лимонът има много свойства, които са от полза за тялото ви. Настържете малко лимонова кора и я смесете със зехтин или рициново масло. Това ще подпомогне ефекта на маслата, за които писахме по-горе.

Запомнете: Не злоупотребявайте със спиралата!

Не злоупотребявайте със спиралата!

Въпреки че спиралата прави миглите ви да изглеждат по-дебели и по-дълги, постоянната й употреба води до обратния ефект – миглите да паднат или да се пречупят. Не забравяйте да премахнете грима си грижливо и внимателно, така че да няма следи от спирала.

Масажирайте клепачите

Масажирайте клепачите

Този масаж преди сън има за цел да увеличи притока на кръв и да стимулира растежа на миглите. Измийте добре ръцете си и с върховете на пръстите нежно масажирайте клепачите и миглите.

Хранете се добре

Грижа за миглите - здравословно хранене

Нужно е да консумирате достатъчно плодове и зеленчуци, за да си набавите протеини и витамини за стимулиране и засилване на растежа на косъма. Ключови храни за тази цел са моркови, фъстъци и пшеница.

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.