Съвети за борба с коремните мазнини и задържането на течности (плюс една рецепта!)

Тъй като няма чудотворни лечения за премахване на коремните мазнини и борба срещу задържането на течности, много е важно да се съчетават природни рецепти с упражнения, здравословен начин на живот и много вода.
Съвети за борба с коремните мазнини и задържането на течности (плюс една рецепта!)

Последна актуализация: 09 януари, 2019

Стомахът е едно от местата в тялото, където мазнините имат склонност да се натрупват с течение на годините и задържането на течности най-често се забелязва. Начинът на живот, храненето, липсата на физическа активност, наред с други фактори, може да накара мазнините и/или течностите да се натрупват в стомаха. Тогава изглеждаме подути, тялото се деформира. От настоящата статия ще научите повече за природните начини за борба с коремните мазнини и задържането на течности.

Искаме да изгорим мазнините, за да имаме по-слаба фигура, а коремът е областта, която най-трудно се оформя с упражнения. За да не се превръща плоският корем без мазнини и подуване в невъзможна цел, по-долу ще споделим най-добрите съвети за намаляване на коремните мазнини и задържането на течности.

6 жизненоважни съвети за намаляване на коремните мазнини и задържането на течности

Пийте повече вода за намаляване на коремните мазнини и задържаните течности.
 • Избягвайте прекомерната употреба на натрий

Много е важно да намалите значително приема на сол или да изберете друга алтернатива за подправяне на ястията. Прекомерната сол е една от основните причини за задържане на вода. Препоръчително да се увеличи консумацията на храни, богати на калий. Той неутрализира нивата на натрий и помага балансирането на рН в организма.

 • Правете повече физически упражнения

Най-ефикасният начин за намаляване на коремните мазнини и за плосък корем е чрез упражнения. Чудесно е да правите аеробни тренировки, да ги допълвате с коремни упражнения за тонус и така да промените формата на корема.

 • Пийте повече вода

Пиенето на чаша вода на празен стомах е идеален начин да се предотврати задържането на течности.  Установено, че водата повишава метаболизма, стимулиращ тялото да гори повече мазнини.

 • Консумирайте повече диуретични храни

Диуретичните храни са идеални за предотвратяване задържането на течности от организма и изхвърляне на токсините, които могат да доведат до натрупването на килограми. Увеличете консумацията на диуретични храни като ананас, ябълки, диня, домати и аспержи.

 • Спете достатъчно

Обикновеният и необходим навик, като спането, е от съществено значение за премахването на коремните мазнини и за отслабването като цяло. Сънят, по-кратък от 6 часа, стимулира производството на хормон, наречен кортизол, който увеличава мазнините в корема.

 • Хранете се здравословно

Много е важно да промените навиците на хранене.Премахнете от менюто всички храни, които трупат повече мазнини. Вместо това увеличете консумацията на плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни. Важно е  да се хранете  5- 6 пъти на ден по малко, да дъвчете храната си добре и да не пропускате закуската.

Домашна рецепта за намаляване на коремни мазнини и задържане на течности

Домашна рецепта за намаляване на коремни мазнини и задържане на течности

Мaзнините и задържането на течности са основните пречки за постигането на плосък корем. Ето една полезна домашна рецепта, която елиминира тези проблеми и премахва токсините, които карат стомаха да изглежда по-подут.

Съставки:                                          

 • 1 чаена лъжичка изпечено и смляно глухарче
 • 1 парче джинджифил
 • няколко семена кардамон
 • 1 пръчица канела
 • 5 листа от мента
 • 1-1/2 чаши вода
 • мед (по желание)

Приготвяне

Добавете всички съставки към водата в тенджера ( без меда). Поставете тенджерата на котлона и оставете да ври в продължение на 5 до 10 минути. След това прецедете чая, добавете меда.Пийте от 2 до 4 чаши на ден.

Важно! Чаят от глухарче е противопоказен за хора, страдащи от проблеми, свързани с жлъчния мехур.Не го пийте, преди да се консултирате с личния лекар.

Запомнете!

Рецептата за намаляване на коремните мазнини и борбата със задържане на течности може да помогне за постигането на плосък корем, когато се допълва и с други препоръки. Няма чудотворни продукти за намаляване на мазнините, но с дисциплина, самоотдаденост и някои обикновени трикове, можете да оформите тялото, което желаете.


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.