Съвети и процедури за дълга и здрава коса

Предлагаме ви една необичайна рецепта за шампоан с противозачатъчни хапчета и масло от розмарин.
Съвети и процедури за дълга и здрава коса

Написано от Carolina Betancourth

Последна актуализация: 26 август, 2022

Красивата и здрава коса е един от ключовите атрибути на женствеността. Дългата коса никога не е спирала да бъде актуална, а ако е и добре поддържана, то тя може да вдъхне незаменимо усещане за увереност.
Когато става дума за това, да се пусне дълга коса, то тогава нещата невинаги протичат гладко. Съществуват много различни типове коса и всеки от тях изисква различни количества хранителни вещества за по-добър растеж. Някои жени прибягват до химични обработки, които, за съжаление и почти винаги увреждат косата. Понякога третираният косъм изтънява до такава степен, че спира да расте.
Друго често срещано решение е да ходите редовно на фризьор, но редовната подстрижка, в крайна сметка, кара косата да расте по-бавно. Така в дългосрочен план косата ви винаги остава по-къса, отколкото бихте искали.

Как да подходим?

Най-доброто нещо, което можете да направите, ако искате дълга, лъскава, гъста и здрава коса, е винаги да избирате натурални процедури и маски, които са подходящи за вашия тип. Не рискувайте с алергична реакция към даден продукт, който може да увреди косата ви непоправимо. Не е достатъчно да се направи тест на кожата, за да се провери дали даден продукт е безопасен и може да се прилага на главата – трябва да бъдете абсолютно сигурни, че третирането, което сте избрали, няма да даде неприятен или дори опасен ефект.
Домашните лечения за дълга и здрава коса са многобройни, но малко от тях могат да гарантират наистина добри резултати. В днешната статия искаме да споделим някои изпитани съвети и лечения, които наистина работят и които ще ви дадат резултати много скоро!

Боя за коса с червен боб и бяло вино

Съставки

  • ½ чаша червен боб (225 гр.)
  • 1 чаша вода (250 мл.)
  • ½ чаша бяло вино (250 мл.)

Как да я приготвите?

Кипнете половин чаша боб във вода. Когато водата стане червена, добавете бялото вино и оставете сместа да се охлади за 15 минути. Нанесете я на косата си и оставете да преседи още 15 минути.
Можете да сложите шапка за баня, за да сте сигурни, че сместа е разпределена напълно равномерно. След като времето изтече, изплакнете косата си и я измийте, преди да сложите балсама, който обикновено използвате. Прилагайте това лечение веднъж седмично и ще се уверите в страхотните резултати съвсем скоро.

Шампоан с противозачатъчни хапчета и масло от розмарин

Масло от розмарин за здрава коса

Тази необичайна рецепта за здрава коса е доста ефикасна, а също и евтина.

Съставки

  • 1 опаковка противозачатъчни хапчета
  • Шампоан
  • 1 супена лъжица масло от розмарин (18 мл.)

Как да го приготвите?

Снабдете се с опаковка противозачатъчни хапчета. Смелете 11 от тях на прах. Добавете към шампоана си и след това сипете и 1 супена лъжица масло от розмарин. Смесете всичко, докато прахът се разтвори. Мийте косата си редовно с това, но не забравяйте балсама. След няколко седмици със сигурност ще забележите резултатите.

Шампоан с лук

Това е още един необичаен домашен лек, но е много ефикасен, когато става въпрос за по-бърз растеж на косата.

Съставки

  • 1 глава червен лук
  • Шампоан

Как да го приготвите?


Вземете глава червен лук и я нарежете на филийки. Добавете няколко резена към шампоана си и ги оставете да преседят в продължение на 8 дни. Използвайте редовно, преди да се миете с балсам. Лукът ще подпомогне растежа на косата, като същевременно ще осигури блясък и мекота.

Коктейл от етерични масла за здрава коса

Коктейл от етерични масла за здрава коса

Съставки

Как да го приготвите?

Разбъркайте трите масла добре в купа и приложете сместа в корените на косата. Втривайте ги в скалпа с помощта на пръстите в продължение на 5 минути, докато са напълно равномерно разпределени. Сложете си шапка за душ, за да не губите топлината, която активира свойствата на маслата. Оставете ги да действат в продължение на 10 до 15 минути.

След това изплакнете и измийте косата обилно с шампоан, както обикновено и не забравяйте балсама. Правете това всеки ден в продължение на 1 седмица, и то преди да си легнете, за да получите оптимални резултати. Ако прилагате тази процедура за здрава коса всеки месец ще забележите, че косата расте по-бързо.

Избягвайте да се подстригвате

Косата обикновено расте само с около 1 сантиметър на месец. Заблуда е, че подстригването на косата веднъж на месец ще й помогне да расте по-бързо. В действителност става по-къса, отколкото би била, ако не я подстригвахте толкова често. Така че бъдете по-търпеливи, ако искате най-добрите възможни резултати.

 


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.