Средство за справяне с белези и бръчки от само 2 съставки!

Трябва категорично да използвате органично кокосово масло, тъй като преработените версии нямат същата хранителна стойност и ще понижат резултата от третирането.
Средство за справяне с белези и бръчки от само 2 съставки!
Carlos Fabián Avila

Написано и проверено от лекар Carlos Fabián Avila.

Последна актуализация: 25 август, 2022

Токсините в околната среда, дехидратацията и постоянното въздействие на ултравиолетовите слънчеви лъчи могат да ускорят процеса на стареене на кожата, като наедно с това провокират появата на белези и бръчки.

Този процес е напълно естествен с напредване на възрастта, но при някои хора признаците се проявяват по-рано, тъй като не се грижат адекватно за кожата.

Макар много хора да ги игнорират, кожата все пак си остава деликатна и се нуждае от специално третиране на бръчките, за да бъде стимулират възстановителния процес.

За щастие, не е необходимо да влагате сериозни средства за скъпите продукти и процедури, които съвременният пазар предлага.

Благодарение на свойствата на няколко натурални продукта, можете да приготвите удивителни домашни средства, които да подмладят и обновяват кожата.

В следващите редове ще споделим една специална рецепта с вас – тя изисква използването на само 2 съставки!

Изпробвайте я!

Домашно средство за справяне с белези и бръчки

Макар някои белези по кожата да са постоянни, продължителната употреба на това домашно средство може да ги тушира.

Тази рецепта съчетава кокосово масло и сода бикарбонат. Това са 2 добре познати съставки, които имат множество приложения в природната медицина, козметиката и в дома.

Кокосовото масло е изградено от средноверижни мастни киселини и антиоксиданти, които не само подобряват здравето, но и са отличен съюзник на кожата при външно приложение.

Кокосово масло за справяне с белези и бръчки

Всъщност, някои хора се заклеват, че това е най-добрият натурален овлажнител и е най-добрата алтернатива на предлаганите по магазините продукти за тяло.

Мазните съставки спомагат за възстановяване на естествената влага на кожата, без да променят pH или да я правят прекалено мазна.

Кокосовото масло съдържа антибактериална и противогъбична субстанция, която е полезна за справяне с кожните инфекции и белезите от акне.

То също така е ценен източник на витамин Е и антиоксидант, който е добре познат със способността си да предпазва и да намалява преждевременно появилите се бръчки.

Комбинирането на кокосово масло със сода бикарбонат води до получаването на ексфолиращ  продукт, който представлява 100% натурално средство за третиране на белези и бръчки. Освен това носи редица други ползи за кожата.

Как да приготвите това средство срещу белези и бръчки

Кокосово масло и сода - средство срещу белези и бръчки

Тъй като всяка една от съставките в днешното натурално средство носи много ползи на кожата, съчетаването им може да бъде използвано за третирането на бръчки, белези, обезцветяване и други промени, които се отразяват на естетическия вид на кожата. Трябва категорично да използвате органично кокосово масло, тъй като преработените версии нямат същата хранителна стойност и ще понижат резултата от третирането.

Съставки:

 • 6 1/2 супени лъжици твърдо кокосово масло (100 гр.)
 • 4 супени лъжици сода бикарбонат (40 гр.)
 • 1 стъклен буркан

Приготовление:

 • Сложете кокосовото масло в стъклен буркан, след което добавете содата бикарбонат.
 • Разбъркайте с дървена лъжица. Трябва да получи еднородна смес.
 • По желание можете да добавите няколко капки витамин Е, за да подпомогнете процеса на съхранение.
 • Затворете буркана и го съхранявайте на прохладно и сухо място.
 • При добри условия това натурално средство ще бъде годно за употреба максимум до 3 месеца.

Начин на приложение:

 • Измийте цялото лице с топла вода и неутрален сапун.
 • Уверете се, че няма след от грим по кожата, след което нанесете средството.
 • Използвайте само нужното количество. Масажирайте лицето с кръгови движения. След това оставете да действа 15-20 минути.
 • По желание можете да нанесете от това натурално средство по врата и зоната на яката. Това са две деликатни зони, които понякога игнорираме.
 • След като препоръчителното време изтече, изплакнете с топла вода и подсушете с мека кърпа.
 • Нанасяйте средството 3-4 пъти седмично, за предпочитане вечер.

Обърнете внимание!

Това просто натурално средство не е „чудодейна“ формула, нито е 100% ефикасна при третирането на белези и бръчки. Нанасянето му обаче ще ускори регенериращите свойства на кожата и ще тушира несъвършенствата по нея.

Важно е да помните, че ефектът зависи от типа кожа и начина на живот.

Ежедневната консумация на вода и приемът на антиоксидантни храни са важни стъпки в процеса на заличаване на белези и бръчки.

Не забравяйте още, че е ключово да слагате слънцезащитен крем, дори в облачен ден.

Тези препоръки може да ви се сторят неуместни, но те са важни за запазването на здравословния вид на кожата.

Не се колебайте и започнете да прилагате това натурално средство срещу белези и бръчки още тази вечер! Съвсем скоро ще установите, че с малко вложени средства можете да постигнете прекрасен вид на лицето.


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.