Спрете косопада с лимонов сок

Смесете го с яйце, втрийте добре в косата и скалпа и оставете да действа 30-40 минути
Спрете косопада с лимонов сок

Написано от Daniela Echeverri Castro

Последна актуализация: 26 август, 2022

Знаете ли, че може да спрете косопада с помощта на лимонов сок?

Косата е важна част от визията на човека. От нейното състояние до голяма степен зависи как ще бъдем приети от обществото. За много хора гъстата, блестяща и дълга коса е нещо, което винаги са искали, но изисква много усилия и грижи, а също така редовна употреба на различни разкрасителни средства. От друга страна не са малко хората, които се борят с косопада.

Важно да знаете е, че факторите, които могат до доведат до това състояние, са много – неумереното излагане на въздействието на слънчевите лъчи, замърсяването на околната среда и други фактори, които увреждат скалпа и косата.

Колкото по-интензивен е косопадът, толкова по увредена е една коса.

Именно той е един от най-трудните за преодоляване проблеми в наши дни. Да, на пазара ще откриете редица продукти, които намаляват падането на косата, но често състоянието е толкова тежко, че се изисква професионална интервенция.

За щастие са познати няколко натурални средства, чиито свойства стимулират растежа на косата, правейки я по-здрава и по-бляскава.

Лимоновият сок е едно от тези средства. Той се оценява като ефикасно лечебно средство, което подобрява работата на храносмилателната система и разкрасява.

Днес сме решили да обърнем внимание на онези ползи от употребата на лимонов сок, които засягат капилярите. Ще поговорим още за няколко трика, когато използвате това натурално средство.

Защо именно лимонов сок срещу косопада?

Лимоните са един от най-популярните цитрусови плодове в цял свят. Те съдържат значително количество витамин С, фолиева киселина, витамини В и есенциални минерали, които поддържат функциите на тялото.

Сред козметичните приложения на лимона си струва да отбележим, че сокът му е полезен за косата, тъй като спомага за регулиране на pH на скалпа и елиминира мъртвите кожни клетки. Освен това редуцира косопада.

Редовното нанасяне на лимонов сок предпазва от обичайни оплаквания като пърхот и чуплива коса.

В допълнение ще кажем, че той придава блясък и се справя с непослушната коса, а това е важна предпоставка, когато искаме да имаме безупречна визия.

Натурален шампоан с яйце и лимон

яйце

Този натурален шампоан комбинира свойствата на лимоните с протеините и нутриентите в яйцата. Накрая получавате натурално измиващо средство, чиито свойства заздравяват косата от корена до върховете й.

Съставки:

 • 1 лимон
 • 1 яйце

Начин на приготовление:

 • Разбийте яйцето с вилица и бавно налейте в него сока от 1 лимон.

Приложение:

 • Нанесете полученото средство върху навлажнен скалп. Разнесете по цялата коса с нежен масаж.
 • Оставете натуралния шампоан да действа 30-40 минути, след което изплакнете обилно с вода.
 • Повтаряйте процедурата поне 2 пъти седмично.

Пресен лимонов сок

Шампоан с лимонов сок

Лимоновият сок се използва за лечение на пърхот, косопад и други проблеми със скалпа, които правят косата безжизнена на вид.

Препоръчително е да използвате това натурално средство вечерно време, тъй като излагането на слънце може да провокира изсветляване на косата.

Съставки:

 • 2 пресни лимона

Приложение:

 • Изстискайте сока от 2 пресни лимона и го нанесете по скалпа.
 • Оставете натуралното средство да действа 30 минути. След това изплакнете.
 • Повтаряйте процедурата 2 пъти седмично.

Натурално средство с лимонов сок и кокосова вода

Кокос

Минералите в кокосовата вода са идеални за стимулиране на ефикасността на лимоновия сок, когато се борите с проблем като косопада.

Съставки:

Начин на приготовление:

 • Изстискайте сока от лимона и го смесете с кокосовата вода.

Приложение:

 • Нанесете натуралното средство върху косата и скалпа. Оставете да действа 30 минути.
 • След това измийте косата с обичайния шампоан.
 • Повтаряйте процедурата 1-2 пъти седмично.

Натурално средство с алое вера и лимонов сок

Лимоновият сок с алое вера е ефикасно средство за оздравяване на косата, тъй като притежава мощни противогъбични и хидратиращи свойства, намаляващи присъствието на гъбичките, които провокират пърхот.

Честата употреба на това натурално средство подхранва фоликулите и стимулира растежа на косата без негативни странични ефекти.

Съставки:

 • 2 супени лъжици гел алое вера
 • ½ лимон

Начин на приготовление:

 • Смесете лимоновия сок с гел алое вера. Ще получите крем.

Приложение:

 • Нанесете натуралното средство по целия скалп и косата. След това сложете шапка.
 • Оставете да действа 20-30 минути, преди да изплакнете.
 • Повтаряйте тази процедура 2-3 пъти седмично.

Пробвали ли сте досега да оздравите косата и да се справите с косопада с помощта на лимонов сок? Опитайте една от тези рецепти още днес. Всички те са 100% натурални.


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.