Секс и приятелство могат да вървят ръка за ръка

· 15.12.2016
Хората, които се определят като „приятели с екстри“, често дори не са приятели.

Отношенията между хората се променят с времето. Понякога до такава степен, че едно обикновено приятелство може да включва секс. Съвместими ли са секс и приятелство?

Днес ще установим, че това е напълно възможно. Дори, в определени случаи прави приятелската връзка много по-силна.

Препоръчваме още: Преди да се влюбя в теб, трябва да обикна себе си

Смесването на секс и приятелство – разрушава ли се така всичко?

Много хора вярват, че смесването на секс и приятелство ще сложи край на отношенията между двама души. В случая – на приятелската връзка с другия. Но… вярно ли е това?

Хората имат навика да поставят граници в отношенията си с другите. Както обаче знаете, границите не винаги са нещо добро.

intimnost

Ако се позамислите, романтичните отношения винаги приемат вида на приятелство. Дори много двойки започват своя роман, след като са били приятели известно време.

Тогава не е ли естествено секс и приятелство да вървят ръка за ръка?

Реалността сочи, че може да възникне сериозен проблем. Особено когато искаме от другия човек нещо повече от приятелство, а той от нас – не.

Приятели с екстри?

Има ли това нещо общо с термина „приятели с екстри“? Разбира се, че не – то е нещо съвсем различно. Именно за него ще поговорим в следващите редове.

Хората, които се определят като „приятели с екстри“, често дори не са приятели. Те са просто двама души, които са заедно, за да правят секс.

Да имаш до себе си човек, с когото споделяш единствено и само интимност, не отговаря на разбирането за приятелство. Приятелят е с теб поради други причини. Той познава същността ти – вие сте приятели! В другия случай, когато е само с екстри, това условие отсъства.

Открийте: Загубата на приятел може да боли, подобно на любовна раздяла

Може да се каже, че първият случай е онзи, който е способен да предизвика повече проблеми. Това а, защото такприятелството не е налице. Отхвърлянето и твърдението, че помежду ви няма нещо кой знае какво, може да бъде много болезнено. Възможно е дори единият човек в този тип връзка да не осъзнава същността й. Причината се дължи на нейната спорадичност и непостоянност.

От друга страна, ако човекът, с когото правите секс, е ваш истински приятел, можете да претеглите възможностите. Помислете дали между вас има нещо повече, или няма. Говорете за това и анализирайте какви са пречките и потенциалните ползи.

По-лесно е, защото се познавате. Разбирате се и сте заедно от дълго време. Споделяте истинското значение на приятелството.

Когато приятели станат двойка, връзката им трае по-дълго

dobri-otnosheniya

Важно е да знаете, че всяка романтична връзка, която стартира от приятелство, може да бъде по-издръжлива. Причината е, че отношенията между двамата души са по-силни и е налице повече доверие.

Ако липсва потребност от романтични чувства, приятелството може да се запази.

Проблемът възниква, когато приятелството се превърне в токсично. Това са случаите, в които един от двамата крие своите чувства. Ето защо е наложително комуникацията между двама души да бъде искрена. Те трябва да знаят, че ако нещо се обърка, винаги ще бъде намерено решение.

Прочетете: Как да идентифицираме и да се дистанцираме от токсичните приятелства

Кога възникват проблемите?

В такъв тип отношения понякога възниква ревност. Случва се, когато един от двамата във връзката изпитва чувства, които не намират съответен отговор при другата страна. Тогава попадате в кръга „Обичам те, но не мога“. А той не води до никъде.

Проблемът в смесването на секс и приятелство е, че много хора не са способни да се справят с усложненията. Затова и то се смята за табу. Причината е, че могат да бъдат допуснати прекалено много грешки. Именно по този начин се създава токсична връзка, която им носи само нещастие.

shtastliva-dvojka секс и приятелство

Били ли сте в такава връзка?

Какъв беше най-големият проблем за самите вас? Вярно ли е, че сексът е препоръчителен само за романтичните връзки, или това е стереотип, който ни е наложен от обществото?

Ами ако смесването на секс и приятелство е полезно за отношенията с другия човек?

Възможно е тогава те да станат по-здравословни.  Възможно е те да станат източник на повече щастие. При всички положения винаги е добре да бъдете честни. Само така нещата биха се наредили.

Доверието е от съществено значение, когато са намесени чувства. А също така и искреността.