5 признака, че не сте съвместими с партньора си

Възможно ли е да не сте съвместими с партньора си? Нещо липсва във връзката ви, чудите се какво е то и искате бързо да решите проблема.
5 признака, че не сте съвместими с партньора си

Написано от Raquel Lemos Rodríguez

Последна актуализация: 26 август, 2022

Възможно ли е да не сте съвместими с партньора си? Нещо липсва, чудите се какво и искате да разрешите проблема. Това е така, защото този вид дискомфорт може дълбоко да повлияе на връзката ви с човека до вас.

Ясно е, че когато сте влюбени може да има неща, които не виждате. Фрази като любовта е сляпа ясно дават да се разбере, че може да пропуснете някои от признаците, че не сте съвместими с партньора си.

Важното е да сте съвместими с партньора си

„Противоположностите се привличат “, казват хората. Това е фраза, която описва онази романтична и идеализирана любов, която е причинила толкова много горчиви моменти на някои двойки. Да бъдеш влюбен в друг човек и да искаш да изградиш съвместен живот с него, не означава, че този човек е идеален или вълшебник. Просто трябва да е истински.

Както обяснява психологът Силвия Конгост, нездравословната привързаност може да бъде причинена от това, че не знаете как да идентифицирате признаците, че не сте съвместими с другия човек. Това означава, че не споделяте почти нищо и че вашите личности се сблъскват.

5 знака, че не сте съвместими с партньора си

Спирали ли сте някога да мислите какво ви накара да решите да споделите живота си с човека до вас? Много е възможно да не сте сигурни и да ви е трудно да отговорите на този въпрос.

Ако към всичко това добавите, че се намирате в момент на съмнение относно съвместимостта ви, може би трябва да помислите какво е нещото, което ви е обединило. Тези признаци могат да ви помогнат.

Спор между влюбени.
Във всяка връзка трябва да се очакват спорове. Но какво се случва, когато цялата връзка се основава на тях?

1. Нямате същите цели като двойка

Ако партньорът ви иска да има деца, а вие не го правите (а това е нещо, което ви е ясно и няма да се промени с времето), вие не сте съвместими. Невъзможно е да се изгради връзка, когато всеки човек иска нещо различно. В крайна сметка, може би след няколко години, партньорът ви ще започне да ви притиска да имате деца и това ще предизвика много неудобна атмосфера и очаквана раздяла.

2. Имате различна концепция за връзката

Вашият партньор иска да отвори връзката ви, но вие не го правите? Е, това е още един знак, който предупреждава за голяма несъвместимост в двойката.

Ако в даден момент се предадете, ще направите огромна грешка. Така че е по-добре да се откажете от тази връзка и да намерите някой, който наистина мисли като вас. Никой не променя начина си на мислене под предпоставката, че любовта не може да направи всичко.

3. Имате огромни различия в секса

Друг знак, който показва, че вие и вашият партньор не сте съвместими, е сексът. Може да искате да правите секс всеки ден, но другият да не иска това.

Това не само ще поражда аргументи и липса на разбиране, но и разочарования. Дори ако седнете и преговаряте, тази несъвместимост може само да се влоши. Така че бъдете готови да вземете решение.

4. Не мислите по същия начин за парите

Това е важен момент, за да продължи една връзка напред. Представете си, че вашият партньор никога не спестява; до края на месеца е изхарчил цялата си заплата.

Вие обаче правите обратното; толкова много, че ви остават пари, когато започне следващият месец. Е, ако отворите обща сметка, знаете какво ще се случи. Въпреки че можете да имате отделни такива.

5. Ценностите ви не са еднакви

Въпреки че не е нужно да мислите по същия начин като партньора си, има някои неща, за които трябва да се съгласите. Например, ако смятате, че е необходимо да отидете на психолог, но партньорът ви го смята за лудост, това е предупредителен знак да не проджавате да бъдете заедно. Същото важи и за въпроси като наркотици, проблеми, как да разрешаваме конфликти и как да спорим.

Признаци, че не съвместими с партньора си.
Понякога е по-добре да вземете решението да се отдалечите, когато несъвместимостта е по-голяма.

Какво да направите, ако не сте съвместими с партньора си?

Ако сте се идентифицирали с някои от горните признаци, възможно е да не сте съвместими с партньора си. Може да се почувствате малко изгубени, със съмнения какво да правите в този случай, така че ако можете да отидете при професионалист, би било чудесно.

С помощта на психолог, експерт по двойки, можете да изясните положението си. Ако човекът до вас иска да ви придружи, толкова по-добре. По този начин можете да анализирате какво се случва и дали има възможности за разрешаване на тази несъвместимост.

Несъвместимостта с партньора ви не винаги трябва да означава прекратяване на връзката, въпреки че е вярно, че има определени признаци, при които е бъде невъзможно да постигнете съгласие. Ако не можете да се споразумеете, ще трябва да вземете друго решение.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


  • Arias, D. Q., García, L. M. C., Restrepo, M. B., & Moreno, P. A. H. (2020). Pareja y familia. Construcciones en contexto. Poiésis, (38).
  • Flores Fonseca, V. M. (2019). Mecanismos en la construcción del amor romántico. La ventana. Revista de estudios de género6(50), 282-305.

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.