Премахнете брадавиците с това лекарство с чесън и лимон

Важно е да запомните, че ефекта му не се появява след едно нанасяне. Трябва да го използвате ежедневно, за да постигнете очаквания резултат.
Премахнете брадавиците с това лекарство с чесън и лимон
Lourdes Martínez

Прегледано и одобрено от фармацевт Lourdes Martínez.

Написано от Carolina Betancourth

Последна актуализация: 25 август, 2022

Премахнете брадавиците с домашно средство, което ще укрепи имунната ви система и ще намали риска от появяването и развитието им.

Брадавиците са малки кожни образувания, причинени от човешкия папиломен вирус (HPV). Има около 70 разновидности на този вирус.

Този вирус води да внезапното ускоряване на клетъчния растеж. С течение на времето това предизвиква появата на безболезнени и доброкачествени образувания, разпространяващи се бързо.

Появата им не е признак за сериозно заболяване, но е знак, че имунната ви система е отслабнала и не успява да се справи с разпространението на вируса.

Освен това мнозина искат да премахнат брадавиците от естетическа гледна точка.

За щастие вече има голямо разнообразие от готови и домашно приготвени средства с активни съставки, които намаляват и дори напълно премахват брадавиците.

Сред тези продукти открихме това лесно приготвящо се лекарство с чесън и лимон. Използвано продължително време то ускорява лечебния процес, без да остават белези и петна.

Опитайте го!

Лекарство с чесън и лимон против брадавици

Хилядолетната комбинация между чесъна и лимона е един от най-широко използваните натурални антибиотици с противогъбично действие при кожни инфекции.

И двата продукта имат мощни активни съставки. Те разрушават и спират растежа на различни видове гъбички, вируси и бактерии.

Те са и много икономични, лесно достъпни и за разлика от готовите продукти, не съдържат съставки, водещи до нежелани странични ефекти.

Ползите на чесъна

Чесънът има доказано ефикасно действие против причинители на брадавиците.

Считан за най-мощният природен антибиотик, чесънът има доказано ефикасно действие против инфекциите причинители на брадавиците.

Активната съставка алицин е източникът на антивирусното и противовъзпалително действие на чесъна. Той е идеален за ограничаване разпространението на брадавиците по пръстите, врата и други части на тялото.

Консумацията и директното нанасяне на чесъна спомагат лечението на този неприятен проблем.

Хранителните му вещества укрепват имунната система и стимулират реакцията й срещу атаките на микроорганизмите.

Освен казаното, чесънът насърчава клетъчното възстановяване, като така намалява появата на белези след пълното изчезване на брадавиците.

Ползите на лимона

Лимонът ускорява лечението на кожни несъвършенства като брадавиците.

Лимоновият сок е богат на киселинни съставки, регулиращи pH нивото на кожата. По този начин ускорява лечението на кожни несъвършенства като брадавиците.

Това се дължи на противогъбичното, антибактериално и противовирусно действие на лимоновия сок. Той спомага унищожаването на редица бактерии засягащи вътрешното и външното ни здраве.

Затова лимоновият сок е идеален за лечение на някои кожни проблеми, водещи до възпаления и причиняващи болка.

Този сок има и леко изсветляващо кожата действие. След определено време той намалява появата на петна, белези и други кожни несъвършенства.

Как да си приготвите лекарство против брадавиците с чесън и лимон

Как да си приготвите лекарство против брадавици с чесън и лимон

Чесънът и лимонът са две съставки, които повечето от нас обичайно имаме у дома си и ги използваме за кулинарни цели.

Това лекарство наистина се приготвя лесно и не изисква много средства.

Важно е да запомните, че ефекта му не се появява след едно нанасяне. Трябва да го използвате ежедневно, за да постигнете очаквания резултат.

Препоръчваме ви да прочетете и: 11 домашни средства против брадавици

Съставки

 • 1 скилидка чесън
 • сока на 1/2 лимон
 • лепенка (при необходимост)

Начин за приготвяне

 • Смачкайте скилидката чесън до получаването на гъста каша. След това я смесете със сока от половината лимон.
 • Изчакайте няколко минути, докато съставките се смесят добре и нанесете лекарството директно върху брадавиците .
 • Уверете се, че сте покрили добре засегнатото място и поставете лепенка отгоре, за да може лекарството да действа през нощта.
 • На следващия ден измийте кожата добре с много вода и я подсушете добре.
 • Повтаряйте процедурата всяка нощ, докато брадавиците изчезнат.

Запомнете:

Никога не опитвайте да премахнете брадавиците насила. Така ще ги разраните и инфектирате.

За да предотвратите разпространението на брадавиците, избягвайте използването на вещи, които са били в пряк контакт с тях. Ако използването им е наложително, първо ги дезинфекцирайте.

За да спомогнете тази терапия, приемайте храни и добавки, стимулиращи имунната система.

Може да ви заинтересува ...
Изхвърлете токсините и укрепете имунната система с тези 8 храни
Здраве и Красота
Прочетете го в Здраве и Красота
Изхвърлете токсините и укрепете имунната система с тези 8 храни

Тялото прочиства кръвта и токсините, които могат да повлияят на здравето. Понякога основните телесни системи може да се затруднят по време на работ... • Abeck, D., & Fölster-Holst, R. (2015). “Quadrivalent human papillomavirus vaccination: A promising treatment for recalcitrant cutaneous warts in children”, Acta Derm Venereol, 95 (8): 1017-1019.
 • Bonnez, W. (2015) “Papillomaviruses”. In: J.E. Bennett, R. Dolin, M.J. Blaser (eds.), Mandell, Douglas, and Bennett’s Principles and Practice of Infectious Diseases. Philadelphia, PA: Elsevier. Chap. 146.
 • EL, I. P. (2009). VIRUS DEL PAPILOMA HUMANO. Disponible en: https://www.aepcc.org/wp-content/uploads/2019/06/Folleto_divulgativo_Infeccion1.pdf
 • Habif, T.P. (2016). “Warts, herpes simplex, and other viral infections”. In: Habif, T.P. (ed.), Clinical Dermatology: A Color Guide to Diagnosis and Therapy. Philadelphia, PA: Elsevier. Chap. 12.

Съдържанието на тази публикация е само с информативна цел. По никакъв начин не може да служат за улесняване или заместване на диагнози, лечения или съвети от професионалист. Консултирайте се с доверения си специалист, ако имате съмнения или търсите одобрението му преди да започнете всяка една процедура.