Предимства от пиенето на вода със сода всеки ден

Намалява холестерола, бори се с ракови заболявания, пречи на образуването на газове в стомаха, и облекчава възпаленото гърло.
Предимства от пиенето на вода със сода всеки ден

Последна актуализация: 12 ноември, 2018

За намаляване на киселинните нива в организма , пийте по ½ чаена лъжичка сода за хляб в 1 чаша вода след всяко основно хранене.

Содата е доста често срещан продукт в милиони домове по целия свят. Тя се използва не само в готвенето, но също така улеснява почистването и подобрява здравето.

Въпреки, че днес много хора предпочитат традиционните продукти, които са налични на пазара, някои се възползват от този бял прах в различни аспекти на живота.

Содата бикарбонат трябва да се приема в умерени и малки количества. К онсумацията ѝ  , подкрепя общите функции на организма чрез регулиране на естествените рН нива на кръвта и постига алкално – киселинния баланс.

Разтварянето на сода за хляб във вода е едно от най-древните  консумирани лечебни средства в целия свят. Това е ефикасен начин за защита на тялото срещу някои заболявания.

Тя е естествен антиацид

Вода и сода за хляб срещу киселини.

Естествените антиацидни свойства на содата за хляб са една от причините, за да се използва често в почистването на дома.

Консумирането на сода за хляб може да неутрализира стомашните киселини и да предотврати появата им.

Разреждането ѝ в чаша с вода намалява възпалението и газовете, което води до по-бързо облекчаване от лошо храносмилане.

Натурален алкализатор

Повечето диети генерират киселини в организма, което го прави податлив на развитие на различни заболявания.

Содата за хляб неутрализира киселинността и се е превърнала в натурално лечебно средство за балансиране на рН на организма и за подобряване на здравето. Киселинността в организма може се свързва с голям риск от остеопороза, артрит и дори рак.

Ето защо тази евтина съставка може да бъде най-добрият естествен лек за предотвратяване и развитие на тези болести.

Пийте минимално количество дневно и не прекалявайте с дозата. Това би могло да бъде вредно за организма  и той да стане прекалено алкален.

Това е антисептик

Вода и сода за хляб за устна хигиена

Едно специално качество е, че има леко антисептично действие, което може да се използва за премахване на вируси и бактерии, които причиняват болести.

Поради това тя се използва за лечение на зачервено и  възпалено гърло  чрез гаргара.

Облекчава инфекциите на пикочните пътища

Смес от сода и вода може да действа като защитна бариера срещу инфекции на пикочните пътища, благодарение на способността да намалява нивата на киселина в урината.

Консумирането ѝ с вода и сок от червена боровинка са други два начина за предотвратяване на повтарящи се инфекции на пикочните пътища.

Лекува подагра и други ставни проблеми

stavi

Високите нива на пикочна киселина в урината и кръвта в тъканите на тялото могат да причинят болка и хронични заболявания, като подагра или артрит.

Водата със сода нормализира кръвното рН и намалява този тип киселина. Тя може да се използва като средство за лечение на тези заболявания.

Увеличава физическата работоспособност

Млечната киселина, която се освобождава по време на физическа активност, може да се натрупа в мускулите и ставите и да създаде скованост и мускулна умора.

За да не се случи това, добре е да пиете сода за хляб, разредена във вода. Тя помага контролирането на киселината.

Контролира холестерола

Пиенето на минерална вода със сода за хляб може да има положителен ефект върху намаляването на високото ниво на холестерола, особено LDL, известен също като “лош холестерол”.

Въпреки това поради високите нива на натрий, това не е препоръчително за хора с високо кръвно налягане, тъй като може да влоши проблема.

Как да приготвим вода със сода

Как да приготвим вода със сода

Както вече споменахме, прекалената консумация може да създаде опасни неблагоприятни ефекти.

Ето защо, за да я включите в диетата без риск, трябва да имате предвид следните неща:

Обща дозировка

  • 1/2 чаена лъжичка сода за хляб (3 гр.)
  • 1 чаша вода (200 мл.)

Смесете двете съставки и пийте след всяко основно хранене.

За облекчаване на настинки и грип

Това лечебно средство е идеално за борба с микроорганизмите, които причиняват настинки, грип и алергии.

В тези случай, я използвайте по следния начин:

  • Ден 1: Взимайте 5 дози от ½ супена лъжица сода за хляб в 1 чаша вода на всеки 3 часа.
  • Ден 2: Взимайте 3 дози (същото количество), разпределени през целия ден.
  • Ден 3: Вземете същата доза след обяд, а другата след вечеря.

Въпреки, че няма приятен вкус, това е страхотно решение за здравето, което трябва да се използва всеки ден. Започнете да го добавяте към ежедневната диета и ще забележите положителните резултати за кратък период от време.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.