Правилни ли са тези обувки на токчета за тази рокля?

Разберете кои са правилните обувки на токчета за различни видове рокли!
Правилни ли са тези обувки на токчета за тази рокля?

Написано от Andrea Caillet Bois

Последна актуализация: 26 август, 2022

Имате ли рокля и обувки на токчета, които поотделно изглеждат невероятно, но не пасват, когато ги съчетаете?

Например спортните дрехи трябва да се носят със спортни обувки, особено ако ще се бъдете физически активни. Въпреки това на улицата някои хора ги носят с токчета за свеж, поразителен вид.

Когато искате да облечете любима рокля, винаги може да изникне дилема при избора на най-добрите токчета. Правилните токчета могат да направят роклята много по-ласкателна, което ви прави да изглеждате по-високи и стройни.

Има широк спектър от рокли и дължини и те не работят по един и същ начин с всеки тип обувки. Също така различните обувки подхождат на някои жени, а не на други. Тъй като те варират толкова много, особено във формата, те могат или не могат да изразят вашето конкретно тяло.

Тайната е да изберете токчета, които са удобни и подчертават вашата фигура. Разбира се, винаги трябва да спазвате социалните норми по отношение на типа събитие, място, климат и сезон.

Ако знаете как да се обличате подходящо за случая, това ще гарантира успеха на събитието. Разберете роклите и кои токчета са подходящи за тях. В тази статия ще ви разкрием няколко интересни трика.

Правилните обувки на токчета за вашата рокля

Дълги рокли

изберете правилните обувки на токчета още в магазина

С тоалет, който покрива напълно краката ви, е хубаво да покажете краката си поне малко – не просто да сте малко флиртуващи, но и да нарушите малко еднородността на тъканта. Също така е добре да носите токчета или платформи, които ще ви позволят да ходите лесно, без да стъпвате върху роклята си.

Най-добрият избор за обувки на токчета е:

 • Сандали с малко височина (на платформа), ако не харесвате токчета.
 • Ако роклята ви е шарена, тогава за предпочитане е обувките ви да са едноцветни. Ако обаче носите рокля в плътен цвят, можете да изберете обувки на токчета, сандали или платформи с повече детайли.
 • Тока трябва да са възможно най-тънък и нежен. Това ще придаде нотка на елегантност.
 • Ако имате много широки прасци, токчета или сандали с каишки, които се връзват около глезена или крака, не се препоръчват.
 • Без равни обувки.

Къси рокли

изберете правилните обувки на токчета за къси рокли

При този тип рокля определено има повече разновидности и възможности за изпробване. Има и много различни дизайни на токчета за къси рокли. Въпреки това, както при дългите рокли, трябва да вземете предвид височината, формата на прасците и, разбира се, колко къса е роклята.

Най-добрият избор за обувки на токчета е:

 • Високи, тънки токчета. Като цяло, токчетата удължават краката и подчертават фигурата и облеклото ви.
 • Можете също да играете с ширината на тока. Колкото по-широки са токчетата, толкова по-небрежно и весело ще изглежда вашето облекло.
 • Платформите са друг добър вариант за показване на къси, свободни, рокли, които не са прилепнали по тялото.
 • Затворените обувки с тънки токчета, като солети, са добър избор за рокли, които са приленали по фигурата ви.
 • Високи и тънки токчета като конуси.
 • Платформи.

Вижте също: Три стречинг упражнения за подобряване на гъвкавостта на краката

Асиметрични рокли

изберете правилните обувки на токчета за вашите рокли

Рокли, които са къси отпред и дълги отзад (hi-lo), са идеални с добър чифт сандали. Те ви позволяват да покажете краката си и можете да експериментирате с различни височини.

Най-добрият избор за обувки на токчета е:

 • Сандали с платформа.
 • Платформи, изработени от лек материал.
 • Сандали с висок, тънък ток.

Рокли със средна дължина

Блестящото при тези рокли е, че можете да покажете краката си, без да разкривате прекалено много. Те имат разрез под коляното и над прасеца и са една от най-често срещаните рокли както за официални, така и за неформални събития.

Използваните обувки на токчета са:

 • Стилети със заострени пръсти и висока тънка пета. Те отслабват фигурата ви.
 • Платформи: ежедневни и удобни.
 • Ако това е неформално събитие, можете да носите ниски.
 • Високите ботуши с тънки токчета могат да изглеждат много секси.

Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.