Подмладете се с прическа

Проявете смелост и изберете модерно решение, от което струи жизненост и женственост
Подмладете се с прическа

Последна актуализация: 08 ноември, 2018

Възможно ли е да изглеждате по-млади с помощта на конкретна прическа? Разбира се, че е. Понякога си струва да поемете риск и да изпробвате нещо ново. Подходящата прическа е лесен и достъпен начин да придадете на външния вид младост и свежест.

Да, прическата е способна да направи човека по-млад на външен вид и днес ще покажем как. Разбира се, няма да сгрешите, ако положите усилия и се грижите адекватно за здравето си. Ще обясним в следващите редове точно какво трябва да направите. Готови ли сте да поемете риска с нова прическа, която ви прави по-млади?

Как да изглеждате по-млади с точната прическа

Всяка жена обича да чува, че изглежда по-млада, по-свежа и по-здрава. Но как да постигнете това? Понякога, както казахме по-горе, трябва да поемете малко риск и да направите промени във външния вид. Обърнете внимание на следното:

Съобразете се с формата на лицето

  • С кръгла форма ли е лицето ви? Тогава имате леко изразена брадичка и закръглени бузи, които си струва да подчертаете. За да направите това, изберете прическа, която създава усещане за виталност и движение в зоната на челото и слепоочията. Никога не залагайте на прическа, която завършва до линията на челюстта, защото по този начин ще направите лицето си още по-кръгло на вид. Нуждаете се от усещане за свежест и движение – затова е желателно косата да е по-дълга и да достига поне до ключицата. Опитайте се да експериментирате с различни дължини и дори бретон.
  • С квадратна форма ли е лицето ви? Тогава избягвайте прическите с прави линии, тъй като те подчертават формата на лицето. Целта тук е да избягате от ясните линии и да придадете на външния си вид повече изразителност и движение. Стремете се към овални контури и дори асиметричен бретон. Препоръчваме да поддържате косата дълга, поне до ключицата. Нежните къдрици ще тушират ефекта от квадратната форма на лицето.
  • С издължена форма ли е лицето ви? За да омекотите тази форма, пробвайте да направите бретона закръглен, а останалата част от косата да бъде на етажи. Добре е косата да не е много дълга, оптимално до раменете. По този начин ще изглеждате много по-нежно и женствено.

Смели прически, които подмладяват

Може да се подмладите с прическа.

Карето винаги е на мода.

Счита за една от най-подмладяващите прически и в наши дни (както можете да видите на снимка по-горе). Друг начин да придадете младоликост на лицето си е да заложите на пикси прическата или такава с много слоеве. Всеки един от тези варианти изисква доза смелост и риск.

Късите прически са идеални, когато търсите динамика, но едновременно с това целите и придаване на мекота на контурите на лицето. Може да избирате между традиционно късо каре или нещо съвсем леко по-дълго – и двата варианта със сигурност ще обновят външния ви вид. Колкото до характеристиките на самата коса – права, вълниста или къдрава, това е без значение. Този тип прически освежават стила и са атрактивни алтернативи, които си струва да опитате.

Пикси прическа за дами с къса коса – гаранция за младежки вид

пикси прическа

Пикси прическата определено е изборът на смелите. А вие ще се осмелите ли? Потърсете убедителна причина във факта, че тя мигновено създава усещането за младост и свежест. Начинът, по който ще оформите бретона, е много важен. Всъщност добре е да имате винаги предвид следното: бретоните са забавният начин, по който мигновено може да освежите външния вид. Може да подкъсите бретона асиметрично, подобно на примера от снимката по-горе.

Причината тази прическа да прави човека по-млад и дори по-смел се крие в акцентите и факта, че удължава визуално врата. Това е прическа, която често ще видите да избират много известни актриси. Както сами се досещате, тук можете да експериментирате с цветовете – от светло до медено или пък шоколадово кафяво. Изберете цвета на косата, като съобразите какво отива най-много на тена на кожата ви.

Не се подлъгвайте по невярната представа, че “черната коса прави човека по-възрастен”. Това не е истина. Блестящата черна коса изглежда елегантно и стилно. Още повече, черният цвят на косата със синкави нюанси е съвършена комбинация с прическа каре. Ще се осмелите ли да я пробвате?

Здравата коса ви прави по-младолики

Здрава коса

1. Алое вера и бирена маска

Използвайте тази маска с алое вера и бира, за да подхраните и хидратирате косата, придавайки й привлекателен блясък. За максимален резултат прилагайте това средство 3 пъти седмично. Как? Ето така:

Съставки:

  • ½ чаша безалкохолна бира (100 мл.)
  • 2 супени лъжици гел алое вера (10 мл.)

Смесете тези 2 съставки в подходяща купа, след това нанесете получената маска върху влажна коса. Изчакайте 20 минути. Ако прецените за необходимо, използвайте шапка за къпане. Щом времето изтече, измийте косата си, както обичайно. След това използвайте добър балсам. Ще забележите колко положително се е отразила маската върху косата.

2. Маска с авокадо, майонеза и бадемово масло

Съставки:

  • ½ узряло авокадо
  • 2 супени лъжици майонеза (10 мл.)
  • 2 капки бадемово масло (3 мл.)

Бадемово масло можете да откриете в специализираните хранителни магазини и тези за натурални продукти. То не е скъпо, а приложението му е многостранно, така че си струва да разполагате с него у дома. За да приготвите тази маска, смесете всички съставки в купа до получаване на гладка паста. Нанесете я върху суха коса. Оставете маската да действа 20 минути, след това изплакнете с топла вода. Процедурата е съвсем проста, но резултатите са отлични. Препоръчваме да я прилагате 2 пъти седмично.

Можете ли да изглеждате по-млади само с помощта на нова прическа? Разбира се, че можете!


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.