Опитайте тази японска техника за отпускане

Всеки един от пръстите на ръцете е свързан с различна емоция и поведение
Опитайте тази японска техника за отпускане

Последна актуализация: 14 януари, 2019

За да поддържате нормални нивата на стреса, ще ви споделим една проста японска техника за отпускане. Тя възвръща енергийния баланс в тялото, същевременно облекчавайки физическата и емоционалната болка.

Стресът е проблем за всички хора по света, които изпитват на гърба си последствията от претоварената работа, изпълнението на домашните отговорности, личните проблеми, наличието на постоянни здравословни неразположения и т.н.

Хората, които страдат от ефектите на стреса, обикновено изпитват трудности в изпълнението на ежедневните задачи и това често води до по-нататъшни здравословни проблеми – както физически, така и емоционални.

Съществуват много начини за справяне със стреса и предпазване от него, преди да се е превърнал в по-сериозен проблем. Добре е да се научите да го контролирате, за да поддържате нивата му в здравословни норми. Стресът се превръща в хронично нарушение, когато го подцените. Тогава се изисква лечение с лекарства и терапия.

Какво представлява тази японска техника за отпускане?

Преди да започнете, трябва да знаете, че всеки един от пръстите на ръцете е свързан с различна емоция и поведение. Техниката изисква да използвате едната си ръка, за да упражните натиск върху пръст на другата ръка. Така се работи върху желаната емоция.

Ще можете да усетите промяната, когато притискате всеки един от пръстите. Хвърлете поглед към емоциите, които са свързани с отделните пръсти:

  • Палец: Помага за справяне с емоции като безпокойство и тревога.
  • Показалец: Помага да се справите с чувството за страх.
  • Среден пръст: Помага за контролиране на гнева и възмущението.
  • Безимен: Този пръст е свързан с преодоляване на емоции като тъга и депресия. Той ще ви помогне да бъдете по-решителни.
  • Кутре: Помага за облекчаване на тревожността и засилва оптимистичната настройка.

Тази проста японска техника за отпускане използва понятия от традиционната медицина, но ги интегрира към лесни упражнения, които можете да правите сами у дома.

Тя е удивителна. Предоставя ви лесен начин за постигане на баланс – умствен, физически и дори на духовно ниво.

Тази японска техника за отпускане е форма на самоосъзнаване, релаксация и хармонизиране на ум и тяло.

Други естествени решения за справяне със стреса

японска техника за отпускане - други решения за справяне със стреса

В допълнение към японската техника, можете да използвате и доказани природни алтернативи. Те ефикасно се справят с негативните емоции:

  • Дишайте: Много проучвания показват, че дълбокото дишане понижава нивото на хормона, наречен кортизол. Като резултат напрежението намалява, а с него и нервността и тревогата.
  • Ароматерапия: Тя представлява отличен начин за овлядаване, потушаване и елиминиране на негативните емоции, сред които и стресът. Ароматът на лавандула, майорана, лимонова върбинка, портокал и лайка притежава свойства, които активно се справят със стреса и тревогата.
  • Пийте чай: Пиенето на чай представлява страхотен начин да извлечете най-доброто от полезните свойства на растения, които доказано преборват стреса, депресията и тревожността. Чайовете от лавандула, маточина, лимонова върбинка, корен валериана, липа, лайка или пасифлора представляват отлично природно средство за справяне със стреса, депресията, гнева, тревожността, бвзсънието и други негативни емоции.
  • Смейте се: Един от най-добрите начини за справяне със стреса е да се смеете редовно. Много проучвания сочат, че смехът намалява нивото на хормоните и химичните вещества, които предизвикват стрес, тревожност и други оплаквания. Всъщност, скорошно проучване доказа, че смехът оказва болкоуспокояващ ефект, подобен на аспирина. Това го прави идеален при болка и високи нива на стреса.
  • Гимнастика за очите: Стресът може да порази зрението и да предизвика напрежение и силно главоболие. За да избегнете проблеми с очите, съветваме ви да правите редовни упражнения. Погледнете встрани от компютъра и фокусирайте погледа си върху обект – например, дърво или картина. Гледайте обекта 30 секунди, след това примигнете няколко пъти. Повторяйте това упражнение 7 пъти дневно.

Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.