Онзи, който истински ви обича, ще ви направи щастливи

Днес е лесно да се открият хора, които са попаднали в капана на нещастната или разрушителна връзка.
Онзи, който истински ви обича, ще ви направи щастливи

Последна актуализация: 22 януари, 2019

Човекът, който истински ви обича, ще ви направи щастливи, ще ви даде криле и преди всичко ще положи всички усилия, за да ви изпълни с радост.

Прекалено често хората попадат в капана на класическата идея, че любовта означава страдание и сълзи и това е нормална част от връзката.

Това разбиране произхожда от остарелия образ на романтичната любов и изопачената представа за привързаността, които за поколения назад са били негативно белязани от предизвикателствата на живота.

Днес искаме да ви поканим да поразмишлявате по темата.

Човекът, който ви обича, няма да ви накара да страдате

Може би в определен момент от живота някой човек, който ви е близък, е казал: „Такова е, каквото е, или го взимаш, или го оставяш. В една връзка един от партньорите е призван да страда. Нормално е“.

Понякога това, което се определя като „нормално“, може да включва опасни измерения, които са разрушителни. Поради това е важно да бъдем абсолютно наясно, че любовта не означава да страдаме. Човекът, който ви кара да плачете в една връзка, е някой, който не ви обича истински, или който ви обича по един „погрешен и нездравословен начин“.

човекът, който ви обича, няма да ви накара да страдате

Романтичната любов или любовта, която позволява страдание

Колкото повече болка, повече страст, повече притежание, толкова по-силна е любовта. Това са едни от най-класическите представи, когато става дума за романтична любов. Често ги срещаме във филмите или книгите.

 • Вярвате или не, тази идея е все още доста популярна сред младите хора и младежите. Те смятат, че когато партньорът реагира с ревност или чувство за притежание, това е ясен знак за любовта му. А това може да ги повлече към попадане в много опасен тип връзка.
 • Освен това те разбират представата за романтична любов в онези ранни етапи, когато тя изобилства от страст. Оттук стават неспособни да осъзнаят, че ненапрягащата и споделена любов ги извежда до един стабилен и зрял етап.
 • Друго недоразумение, което често се асоциира с романтичната любов, е идеята, че страданието е неизбежно. Може да смятате, че сълзите са неизбежни, нещо, което е прието и дори желано. Напротив, те не са препоръчителни.

Днес е лесно да се открият хора, които са попаднали в капана на нещастната или разрушителна връзка, където тяхното самочувствие е била напълно разрушена. Понякога дори се намират в зависима връзка, в която и двамата партньори толерират болката и сълзите.

Вместо това трябва да се научите да вярвате в идеята, че любовта не бива да провокира болка.

Важно е да отбележим, че здравословната и истинска любов никога не търси разрушението.

този, който ви обича, ще уважава мнението ви

Осъзната любов, зряла любов

Никой не се ражда, знаейки всичко за любовта. Това е нещо, което се учи по пътя на разочарованието, болката от време на време и дори чрез излизането от връзка, за да опознаем себе си по-добре.

 • Никога не се обвинявайте за провал. Не започвайте да мислите, че „любовта е страдание“. Това не е вярно. Поне не би трябвало да бъде.
 • Осъзнатата любов винаги започва с нещо просто и основополагащо като изричането на думите „обичам себе си“.
 • Само когато се чувствате уверени в самооценката си и имате ясна идея за това, какво заслужавате, можете да градите здравословни, отговорни и щастливи връзки.
 • Зрялата любов е онази, които изважда най-доброто от хората. За да я докоснете, трябва да погледнете вътре в себе си.
 • Един уверен човек, който е самоосъзнат, няма да попадне в капана на своите страхове или натрапчивата идея за контрол, тревога от възможно предателство и т.н.

Човекът, който ви обича и уважава, ще ви има доверие и няма да ви предаде.

партньорът ви обича, ако иска да сте щастливи

Който и да ви обича, трябва да ви прави щастливи

Насърчавайте щастието на хората, които обичате – това е добродетел, която ви прави такива, каквито сте. Безполезно е да провокирате другите да плачат или да страдат. Всеки човек, който смята, че това е правилно или нормално, има изопачена и погрешна представа за същността на връзките.

 • Някои хора смятат, че е нормално да страдат заради своя партньор. Целта в случая е ясна: за да ги контролират.
 • Междувременно други са изненадани, когато забележат, че партньорът им е разстроен, казвайки нещо от рода на: „Ти винаги се обиждаш от всичко. Всяко нещо, което правя, те наранява“.

В този случай сте изправени пред задачата да се справяте с човек, който е неспособен да проявява съчувствие и да поема отговорност за действията си.

Човекът, който истински ви обича, ще се бори, за да ви направи щастливи, да ви накара да се усмихнете и да изпитвате радост дори в дъждовни дни.

Всяка усмивка е част от този скрит за очите двигател във вашата връзка, който се основава на щастие, реципрочност и доверие.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


 • Galarza, M. L. E., & Távora, A. (2008). El amor romántico y la subordinación social de las mujeres: revisiones y propuestas. Anuario de psicología/The UB Journal of psychology, 39(1), 59-73.
 • Pérez, V. F., & Fiol, E. B. (2013). Del amor romántico a la violencia de género. Para una coeducación emocional en la agenda educativa. Profesorado. Revista de Currículum y Formación de Profesorado, 17(1), 105-122.

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.