10-те най-лесни вечерни прически

Готвите се за вечерно излизане, но времето ви изтича? Научете най-лесните прически, които са страхотни, стилни опции за вечерните ви излизания.
10-те най-лесни вечерни прически

Написано от Редакционен екип

Последна актуализация: 27 декември, 2022

Понякога най-трудната част от излизането навън е самата подготовка: дрехи, обувки, прическа… Ето защо бихме искали да ви покажем най-лесните, но най-привличащи вниманието вечерни прически, за да изглеждате зашеметяващо през нощта.

Най-хубавото е, че няма да ви отнемат много време и ще ви стоят страхотно. Така че, без повече приказки, тук има няколко опции, за да изберете тази, която най-добре отговаря на вашия стил. Пригответе се да си водите бележки!

Най-лесните вечерни прически

Бъдете красиви и елегантни

1. Мокър ефект

На първо място е прическата с мокър ефект. Постига се чрез изсушаване на косата със сешоар с широка дюза, докато косата изсъхне почти напълно.

След това разделете косата на път и изсушете със сешоар краищата. Накрая фиксирайте горната част с лак за коса, като го нанасяте от средата към краищата. Това придава много сладък мокър ефект като „току-що излезли от душа“.

2. Най-лесните вечерни прически: Конска опашка

Не забравяйте, че обикновената конска опашка може да бъде много стилна и закачлива. В крайна сметка можете да играете с различни височини, със или без бретон, с няколко опашки или една, дълга или къса и т.н.

Всъщност по отношение на дългата конска опашка има прост трик. Първо съберете косата си на висока опашка. След това с ластик направете средна или ниска опашка. Това прави опашката по-голяма и придава много обем на косата ви.

Също така, много лесна и елегантна прическа е ниската опашка, която можете да украсите или завържете обратно според облеклото и вкуса си. И накрая, не забравяйте да разрешете добре косата си, за да изглежда перфектно!

3. Небрежен стил

Това е една от най-лесните прически, които можете да направите. Просто разрошете косата си, за да изглежда небрежно. За да завършитеприческата, нанесете фиксиращ мус и го разпределете много внимателно.

4. Тъкмо станах от леглото

Това е друга много лесна за правене прическа. Просто минете косата си със силен сешоар, за да премахнете около 80% от влагата. След това оставете останалата част да изсъхне сама. Това е идеалната прическа за комбиниране с червено червило.

5. Най-лесните вечерни прически: Права коса

Да, говорим за класическата изправена коса. Въпреки това, трябва да се изправи със сешоар, а не с преса.

Изсушете я със сешоар с тесен накрайник и използвайте цилиндричен гребен. След това разделете в средата и я подсушете от корените до краищата. Не забравяйте, че изправената коса никога няма да излезе от мода!

Плитки, една от най-лесните и красиви вечерни прически

Плитките са с много варианти за оформяне, тъй като могат да вървят от едната страна навътре, да са само по средата или дори да се добавят на няколко кичура, като широката плитка например. И не само това, плитките могат да бъдат оформени като гръцка корона или цвете.

Нека да разгледаме някои лесни опции.

6. Обърната навътре плитка

Вечерни прически - плитки

Вярвате или не, това е една от най-лесните и бързи прически, които можете да направите и резултатът може да бъде грандиозен. Основно се състои в това да направите плитка и да я обърнете навътре.

За да я закрепите, единственото, което трябва да направите, е да задържите плитката с две фиби.

7. Най-лесните вечерни прически: Двойна плитка

Ще продължим да говорим за плитките, но тази е специална. Това е плитка с косичка (помислете за Игрите на глада или принцеса Лея от Междузвездни войни), която е колкото красива, толкова и привличаща вниманието. Просто сплетете две плитки и ги свържете заедно с ластичка.

8. Широка плитка

Продължавайки с плитките, широката плитка е сложно изглеждаща прическа, но наистина е много лесна за правене. Просто трябва да оформите красива плитка

Номерът е в падането на косата, което трябва да е естествено и да изглежда спонтанно. След като това бъде постигнато, просто вземете два кичура на различни височини, за да ги сплетете в плитка и правете това до края.

Може да ви хареса да прочетете тази статия: Как да изсветлите косата си натурално?

Лесни прически: Кокчета

Кокът е една от най-лесните прически
Кокът е една от най-лесните вечерни прически. Източник: Pinterest.

Шиньонът вече не е обикновена прическа. Сега има комбинации, които изведоха тази прическа на модния подиум. Ето защо комфортът най-накрая стана модерен!

Кокът може да бъде или на върха на главата, или отзад, или дори на върха на челото.

9. Наполовина нагоре

Прическата се прави от права коса, оформена на опашка от няколко опашки. Просто изправете косата си със сешоар с тесен накрайник, разделете косата си хоризонтално на две и вземете единия кичур, за да направите опашка в горната половина на косата си.

10. Преден кок

Предният кок е забавен, лесен и привличащ вниманието вариант за вечерно излизане. Толкова е лесно – направете кок над челото и задръжте добре с ластичка.

Ще опитате ли най-лесните вечерни прически?

Опашките, плитките и коковете са толкова лесни за правене, колкото и стилни. Не се поддавайте на погрешното схващане, че всичко просто е грозно, а всичко сложно е красиво.

Показахме ви някои от най-лесните прически, които можете да направите за минути, така че сега нямате извинение да не излизате вечер, за да ги покажете!

Освен това проучванията показват, че състоянието на косата ви може да повлияе на настроението ви. Така че в дните, когато се събуждате с грозна“ коса, може да изглеждате по-тъжни или раздразнени. От друга страна, ако сте доволни от начина, по който изглежда косата ви, ще се чувствате по-весели и уверени.

Така че, опитайте тези прически и разберете коя ви подхожда най-добре.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.